Ahad, 1 Januari 2012

Kitar Semula Azam 2011 Taman Botani Malaysia

Sudah 1.1.2012..
Banyak azam 2011 yang perlu dikitar semula. huhu!
Di bawah ni adalah azam 2011 yang hampir tercapai.. (>.<)

bukti pergi swimming pool pagi semalam

Due to certain concrete reasons,  i couldn't swim yesterday. But i tell you, the NESLO there is awesome! hehe!
Akibat cemburu dengan bocah cilik si Amani ciwek ni yang dah jejak tanah besar China tu, makanya lepas posing not swimming, kami berkobar-kobar ke Taman Botani Malaysia di Shah Alam, Selangor. Situ tiada China Town tapi sekarang ada salji di Taman Iklim Sederhana Empat Musim iaitu di Taman Botani. Letaknya di Bukit Cherakah, Shah Alam. Dulu dipanggil Taman Cahaya Seri Alam,  & Taman Pertanian.. Kalau aku salah fakta, maaf ya! Sekarang musim salji tau, ikut musim di Eropah. Mac nanti, musim bunga pula. Mesti cantik!

pintu masuk rumah salji, jaket tak disediakan, ok!!
 
jemput masuk! Wok J macam mak penganten!!
teknik cover abdomen 8 packs!

latihan amali sebelum ke Old Trafford. cehhhsss!!
ada pingu, igloo, polar bear, snow man..

spek kami berkabut tebal; suhu -7 darjah celcius!!




 salji di kiri & kanan, keluar kejap kalau tak tahan..

tak sampai 1/2 jam pon, sejuk oiiiii!!!!

Kalaulah sedara-mara top management Taman Botani ni baca, aku syorkan mereka buat 5S. Tempat menarik, tapi sayangnya kurang penyenggaraan terutama tandas awam. Pantang sungguh aku!! Selain daripada itu, tolonglah buat penunjuk arah yang > jelas bagi memudahkan semua pengunjung.

tapak UFO, aku tengah tunjuk jambatan gantung
Macam biasa, untuk maklumat lanjut pasal Taman Botani/Pertanian ni, silalah rujuk wok aku ni. hehe! Situ ada banyak gambar cekci aku nude tanpa mekap. hoho! macamlah aku pandai mekap..  

Tips:
1. Caj masuk dewasa RM3 + RM3 (rumah salji)
2. Free shuttle.
3. Sila bawa jaket, gloves, pakai kasut sukan (untuk elakkan licin dalam rumah salji & melecet jalan 10,000 langkah dalam Taman Botani ini). hoho!
4. Bawalah air mineral, kipas tangan dan sapu tangan lap peluh penat berjalan 10,000 langkah tadi. Di sini ada Bukit Sapu Tangan!!
5. Tutup setiap Isnin sahaja kecuali cuti umum.
6. Jangan ngaku orang Shah Alam kalau tak pernah jejak Taman Botani ini. hehe!
7. Kalau nak copet gambar eksklusif kami ni, sila ambil dengan berhemah. Berbudi bahasa amalan hidup kita..



26 ulasan:

Firestarter berkata...

Saya belajar kt UiTM Shah Alam ni pun, dah lama tak jejak taman botani. Dengar macam-macam benda baru ada kat sana.

Tapi rumah salji tu mmg wajib kena pergi. huhu

akubiomed berkata...

Rumah salji menarik dan murah.

blog-tips-kurus berkata...

FireS,
ada paintball.. fishing pon boleh!

*salji habis awal Feb. tau! :-)

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
sangat murah berbanding di Snow World, Genting Highlands! :-)

zulkbo berkata...

Selamat tahun baru 2012..
harapan semoga lebih success
dari tahun-tahun sebelumnya

Azham Vosovic berkata...

hehe....

seronoknya main salji hehehe

blog-tips-kurus berkata...

bro Zul,
semoga kita semua sentiasa dilindungiNya.. :)

blog-tips-kurus berkata...

Azham V,
best wo!! pakaian je < sesuai.. ;)

CikAnyss' :O berkata...

wahhh .. best lah .. nak g nak g !!!
huihu
selamat tahun baru .

sekamar rindu berkata...

salam...

selamat menyambut tahun 2012...

saya folo blog awak...**597

Mrs.Yie berkata...

tips yg mana satu ek?hehehe..yg berisi tu ke?seronok ye pergi taman botani..

dill berkata...

cik tips, anda cumel :)

dill.

tehr berkata...

ntah bila akan sempat singgah main salji
pasal tandas tu, memang patut la mereka jaga dengan selayaknya
tu satu tarikan juga tu

blog-tips-kurus berkata...

CikAnyss,
sila.. sila..

bawe jaket & gloves tau! Happy 2012! :-)

blog-tips-kurus berkata...

sekamar rindu,
waa'laikumussalam..

ok, noted. thanks! :)

blog-tips-kurus berkata...

Mrs Yie,
yuhuuuuuuuu..!! pilih je yg mane-mane. hehe! meh la sini. syok!! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

dill,
sungguh luhur ayatmu itu. huhu! (",)

blog-tips-kurus berkata...

bro tehr,
Insya Allah.. datanglah bila lapang.

*isu tandas dengan rakyat Msia ni memang sangat sinonim..

AmirFX berkata...

Belum pernah lagi datang ke Shah Alam... Manisnya muka cik Tips.. Nie rahsia muka manis Lisa Surihani kan?! hahaa...

blog-tips-kurus berkata...

Amir,
kah! kah!
Mac ni kita pergi ye, boleh posing golek2 dengan bunga-bungaan pula.. :-)

telor power berkata...

terbaek lah....wah dah boleh berenang eh.tahniah la..

blog-tips-kurus berkata...

telor P,
hoho!
dalam mimpi pon belom pernah berenang.. :(

telor power berkata...

ceh....hehehehe

blog-tips-kurus berkata...

telor P,
ace bagi moral + $$ supports.. hehe!

Maya Mayana berkata...

saya pun teringin nak ke sini :)

baiknya awak follow saya..terima kasih..follow you back dear :)

blog-tips-kurus berkata...

Maya M,
jom! jom!

thanks! :)

LinkWithin

related posts with thumbnails