Isnin, 16 Januari 2012

Sami Yusuf Cipta Lagu untuk Emak Saya

When was the last time you called your emak? hhhmmmm....
(dan dan ambil henpon lantas video call emak).

Sempena Hari Ibu ini, eh! Hari Ibu Sedunia atau 1Malaysia lambat lagi kan??! Tapi takpe, saya nak juga dedikasikan lagu indah ciptaan dan dendangan artis kesukaan saya iaitu Encik Sami Yusuf ni kepada emak saya yang berada jauuuuuuuuuhh di negeri Pahang Darul Makmur tu. Syukur kawasan rumah emak & lelaki yang dicintainya itu tidak mengalami banjir..

Saje nak tepek Mother versi English Arabic ni..



Ada yang tidak kenal Sami Yusuf? ok, sila tengok gambar di bawah. (mesti hati korang menggerutu terkumat-kamit cakap bahawa beliau ni kacak lagi tampan...) OK, untuk maklumat lanjut berkenaan Sami Yusuf dan perjuangannya, sila cari di wikipedia ye. Beliau berasal dari Teheran, Iran tapi membesar di Britain. Banyak lagunya yang best berunsur kemanusiaan. Beliau juga pernah collaborate dengan Encik Maher Zain dan Mesut Kurtis.

credited: world of pinkoo.blogspot.com

Untuk LELAKI INI pula, minta maaf banyak-banyak ye, jalok ngapuro sebab Sami Yusuf belum compose lagu lagi untukmu. huhu! tapi dun wori because u are always in my heart. Mestilah kan!! hehe! Nak dedicate lagu 'Bapakku Kawen Lagi', tak sesuai..... (",)


*Anda sudah sedekah Al-Fatihah untuk kedua ibu bapa anda; usai solat Subuh pagi tadi??

32 ulasan:

ghost writer berkata...

ada satu lagunya yang aku donlod ke dalam fail mtv aku.Asma Allah kalau tak silap. :)

blog-tips-kurus berkata...

Ghost W,
lagu itu pon best & nice. semuanya best laa.. (>.<)

Tukang Karut berkata...

kenapa aku macam tak pernah dengar pun lagu ni...

budak penjara berkata...

best lagu tu..hehe

telor power berkata...

cerita mengisahkan orang tua kita buat aku syahdu nak nanges. tak kira pasal pengorbanan ker, hari ibu ker, hari bapa ker, memang aku kalah bab2 begini.

blog-tips-kurus berkata...

TK,
sebab kau asik dengar lagu cinta jiwang karat tu jek!

blog-tips-kurus berkata...

budak P,
sangat indah... :-)

blog-tips-kurus berkata...

telor P,
minta maaf banyak2 andai entry ini mengguris hatimu dan pembaca lain juga.. :-)

Jurnal Murahan berkata...

tajuk tak boleh blah hahaha

blog-tips-kurus berkata...

JM,
hehe! harus yg indah di mata.. (>.<)

YOUsoF berkata...

jalok ngapuro accepted.. ;D


Kalau tak silap Sami Yusuf ni popular dulu kat Malaysia sebelum Maher Zain kan.

Layan lagu² dia! ;)


*Lepas dah buat pelekat tu terus tampal, isnyaAllah 'tuan' Shaun tu tak tau.. hehe

pha is berkata...

x minat sangat sami yusuf.. adik minat la.. hehehe

blog-tips-kurus berkata...

YOUsoF,
amboi! kok Jawa + English!!??

*baru2 ni je kenal beliau.. :-)

*bole bangkrap kalau kena saman. hoho!

blog-tips-kurus berkata...

Pha is,
:-)
minat memanglah pelbagai, kan..!

BiQa HatmiN berkata...

memang suka sami yusof... teringt arwah ibu,,

tehr berkata...

lagu dia best
suara dia pun best

KaK LimAh Si SupiR berkata...

selalu pgil..tp dlm hati j :P

Deru Ombak berkata...

:) me dah pegi konset maher zain ngan geng2 cek kiah.. And looking fwd for this guy pulak..entah bila.. Taktau.

Tenkiu visit my blog. Visit again sometimes k.

Nieza berkata...

menarik...tq sharing:)

asip محمد berkata...

tak3.. lagu paling best untuk mama adalah mama-my chemical romance gamaknya.. haha.. dengar boleh luluh hati mama tahu..

blog-tips-kurus berkata...

BiQa,
sorry..

blog-tips-kurus berkata...

bro tehr,
yg best lagi, dia pandai gubah lagu & main alat muzik. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Kak Limah,
ok.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Nieza,
sama-sama.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Muhammad Asip,
oooo.. nanti cek. skrg tak boleh buka yutiub. huhu!

blog-tips-kurus berkata...

Deru O,
bestnya tengok live.. :)

MaryaYusof berkata...

Sami Yusuf ni mmg hencem! Rindu juga dekat mak, smlm dah skype ;)

LadyBird berkata...

salam akak..
selamat hari lahir tuk ibu akak..
smg kehidupan sebelum dan selepas diredhai-Nya..
ameeennn...

blog-tips-kurus berkata...

MaryaY,
uuu.. mak ai tak reti skype lagi. hehe!

blog-tips-kurus berkata...

LB,
bday? her bday=last Nov. la dear..
anyway, thanks a lot. :-)

Suhami Ahmad berkata...

atok sayang mak atok...

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
yolaaaaaa... 'anak omak' ni. (",)

LinkWithin

related posts with thumbnails