Jumaat, 6 Januari 2012

Hatiku Kau Guris Luka..



Please help me..


betapa sakitnya perasaan ini
pabila jejari ajaibmu bisa memicit dan merobek kakiku
biarpun tanpa panca indera yang sempurna
(yang ALLAH simpan untuk di sana kelak)
tapi kau telah menyakitiku
semestinya kau  insan terpilih
buta mata tapi sangat terang hati dan mindanya
yang serik mencolok peratus empatiku
melonjak naik ke langit ke tujuh


mujurlah ada sang Lisa Surihani.. (sang??!)


kau gelakkan aku kah???


dan Yunalis Zarai..


Yuna vog!


yang setia menemani di sisi
sehingga selesai urut reflexology ini


terima kasih wahai Kak Faridah
yang sengaja menguji ketahanan kaki, minda dan emosiku..
huhu! sakiiiiittttttttnya kaaaak!!!


ada cara untuk Kak Faridah call out

warm down, lap dan kepak kakiku sesuka hatinya


Nuri Reflexology Centre @ Mara, Jalan Raja Laut


servis yang disediakan




Nuri Reflexology Therapy:
1. Di tingkat 2, Bangunan Mara Jalan Raja Laut
2. Even sebelah kaki je yang terseliuh, mesti kena urut kedua-duanya.
3. Satu sesi reflexology kaki biasanya 1 jam = RM40
4. Untuk urut badan, ada bilik khas disediakan.
5. Pengurut petugas urut lelaki dan wanita sedia mengurut anda.
6. Dibuka setiap hari seawal 9pagi hingga Maghrib kot. Boleh telefon untuk temu janji.
7. Majalah disediakan untuk santapan minda.. 
8. Lebih baik urut dengan mereka sebab mereka ni terlatih.  Nak belajar urut ni mahal. Kalau urut dengan tok moh, takot dia lekat benda2 yang tak sepatutnya pada kita. eewww!!!


52 ulasan:

khaifaiz berkata...

terasa mcm nak pergi juga la

blog-tips-kurus berkata...

KhaiF,
selamat berpergian ye Mr K. hoho!

ORLANDO AHMAD berkata...

kim salam ngan Lisa

luahfikiran ... mari kita berkata...

SALAM,
LF selalu buat urutan reflexologi ini ... tapi d rumah dgn alat electro-reflexologist (brand OTO).. ok, bagus nampaknya

Suhami Ahmad berkata...

gitew...janganlah kita berurut dengan tok moh...berbau asap kemeyan kaki ittew nanti

ScaniaZ berkata...

best ke urut nie,,,? :)

hanaahmad berkata...

best wo dapat urut satu badan. ringan rasa.

Jo Qusary berkata...

Mak aku kenal rapat dgn bos pusat tu sejak dia jual pulut rendang kat medan mara dulu2... Cikgu Norma rasanya nama dia... selalu tegur aku bila jumpa, time tu dia ingat aku budak lelaki... semua pekerja dia mcm dia jugak OKU... tapi satu perkara yg aku minat tgk Cikgu tu dia boleh nampak kaler duit walaupun tak nampak bentuk duit masa nak bayar pulut rendang kitorg, hehehe...

AmirFX berkata...

Urutan buang angin dalam badan ada tak?

chii berkata...

ishk..wat suspen je..ingtkan ape la td..
best gak skali skala manjakan diri kan

tehr berkata...

memang sangat selesa lepas urut kaki
badan rasa ringan je

Asrul "iLham" Sany berkata...

promote baek punye :D

zulkbo berkata...

salam..
jangan malu-malu buang angin
nanti jadi racun pulak dalam
perut..he he..

sebelum mengurut nasihat jangan
makan yang berangin..alamat..kentut
sepanjang sesi :)

blog-tips-kurus berkata...

O Ahmad,
minta maaflah ye. saye tak berhubungan dengan beliau.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

Dato' LF,
waa'laikumussalam..

syoknya Dato' ade tukang urut. hehe!

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
haha! tok moh bff atok le tu!!

blog-tips-kurus berkata...

ScaniaZ,
bessstttt!!! sakit + perit + ngilu, semuanya ada... (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

Hana A,
satu body, harus geli-geleman wooo!!!

blog-tips-kurus berkata...

Jo Q,
ooo.. beliau memang Org Kelainan Upaya yg special tau. dia belajar urut pon sampai ke China nuuuuu...

*mereka kan boleh 'rasa' duit ikut simbol pada bucu duit kertas. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Amir,
kau kuat kentot ya? huh!!

blog-tips-kurus berkata...

chii,
kalau nak manja2, kat spa yg siap bunga-bungaan tu + bau aromaterapi bagai. auwww!! ;)

dill berkata...

mcm terase2 lak kesakitan diurut. haha

dill.

blog-tips-kurus berkata...

bro tehr,
kaki kan pusat segala saraf.. ye tak? :-)

blog-tips-kurus berkata...

AiS,
kita rasa empati & > bersyukur bila selalu berada dgn mereka. :)

blog-tips-kurus berkata...

bro Zul,
waa'laikumussalam.

thanks-nice tips!
kalau boleh jangan minum kafein sebelum sesi urut. nanti seksa nak tahan ken----, dah le sakit diurut. fuuuhhhh!!

blog-tips-kurus berkata...

dill,
hhhmmmm...
u ni pon jenis 'empati' terlebih. hoho!

ABU berkata...

hahahahaha mula2 ingtkan buat operation kakai tadi hahahahaha rupa2nya lain :))

Mrs.Yie berkata...

macam tajuk lagu je?hehe

karatz berkata...

tempat ni ada servis 'extra' tak.kalau ada gua nak pegi.

semutsengal berkata...

terseliuh ?

blog-tips-kurus berkata...

Abu,
kira operate la jugak tu tapi luar je. hehe!

blog-tips-kurus berkata...

Mrs Yie,
lagu fav ni-malar segar gitu! hihi!

blog-tips-kurus berkata...

karatz,
sengal!! you lah bagi khidmat tenaga tolong mereka apa2 yg patut. banyak pahalanya nanti... :)

blog-tips-kurus berkata...

Semut S,
iyo! dah 99.95% baik. syukurlah nak.. :-)

Nur-nba berkata...

Nampak menarik.. mesti rasa segar satu badan. :) Saya kurang tahan kalau diurut terlalu kuat..

MaryaYusof berkata...

Lama dah tak berurut... adeh...tgk org urut sedap pulak...huhuu

Jo Qusary berkata...

padan la aku tgk jari dia mesti usik2 sket bucu duit kertas dlm dompet dia tu... haha.. baru tau... nak gi cari simbol tu jap...

Tukang Karut berkata...

owh! best tu...

Mama Zharfan berkata...

me suka pegi masaage..kat spa :)

papabear berkata...

x berani.. tak tahan geli.. :P

~SaL IjOu~ berkata...

kite ada pengalaman kene urut separuh badan..pergh..mmg tergeliat dibuatnya~

akubiomed berkata...

Tentu menjerit-jerit apabila titik kesakitan dipicit. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Nur n,
yg macho pon akan ter auw-auw bila kena urut. huhu! biasanya bila kita mengaduh, depa akan urut slow sikit. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Marya Y,
sedap??!! campur sedkit azab yuuuuu... ;)

blog-tips-kurus berkata...

Jo Q,
yo la cik Jo oitt!! lawak betol kau ini. hehe!

blog-tips-kurus berkata...

TK,
kamu kan dah ada special Mrs Massager. hoho!

blog-tips-kurus berkata...

MZ,
spa tu memang standard MZ le kan...!? mesti best tu.... :-)

blog-tips-kurus berkata...

papa B,
bear pon pandai geli-geli yek?? (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

Sal,
wow!!!!!!!!!! tidak gelis-geleman kah??? eeewwwww!!!

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
waduh! 'enak' sekali time tu! takot terside kick akak tu je. hehe!

d_LA berkata...

kite ni penggeli yg teramat..kdg2 nak cuci rambut tu kan sekali dia urut kat belakang, dah mcm ulat beluncas dah gayanya

blog-tips-kurus berkata...

d_LA,
oooo... anak dara memang macam itu. erk!! (>.<)

LinkWithin

related posts with thumbnails