Sabtu, 31 Disember 2011

Petua Jerawat Lisa Surihani



gambar Lisa Surihani now and now

Saya search 'image Lisa'.
Keluarlah senarai: 1. Lisa Surihani, 2. Lisa Simpson, 3. Lisa Rinna, 4. Lisa Ray, 5. Lisa Frank, 6. Lisa Marie Presley, 7. Lisa Bonet , 8. Lisa Oz, 9. Lisa Lazarus, 10. Lisa Raye. raye???  maknanya Google search engine M'sia sekarang memang penat menyediakan info & gambar Lisa Surihani la, kan...?

OK, ini ialah petua DIY Aunt Lissa menangani jerawat beliau:
1. Cuci muka gently dengan pencuci muka atau sabun baby.
2. Lap muka gently dengan item yang sesuai.
3. Ambil air suam, tekap kapas gently pada lokasi jerawat itu. Dengan harapan kuman akan kiok!
4. Biarkan seketika sampai kering. Lap gently dengan kapas muka pon ok. 
5. Ambil secubit secoet OXY 10, letakkan gently pada lokasi jerawat itu. Bacalah Basmallah & Selawat, tambah pahala..
* Jangan sapu OXY 10 itu, just letak gently sahaja pada lokasi suspek.
6. Siap, boleh tidur dengan gently-nya.. lupa nak pesan, elok buat waktu malam ni. 


*Seeloknya cuci muka dengan filtered water; Bio-Aura, Elken, Zhulian etc..




pinjam D_LA punya jerawat!


credited: mygosip.com, LadyD-LA tokey comelote and Aunt Lissa tauke butik di 
Kompleks Pertama & Cik Lisa Surihani bakal jadi Puan Lisa SuriYusry (pinjam nama ye!)



34 ulasan:

IMANSHAH berkata...

saya xpakai apa2 pun..kering sendiri..hehe

tehr berkata...

masa remaja dulu2
memang haru juga dengan jerawat
hehe

karatz berkata...

gua tempek putih telur je.sampai skunk wajah gua maintain biasa2..

gua ada masalah suka tido malam.mcm mana nak atasi masalah gua ni doktor?

blog-tips-kurus berkata...

ImanShah,
diakui! kalau jerawat selain di muka, biarkan je.. boleh baik sendiri tapi di muka sensitif.

blog-tips-kurus berkata...

bro tehr,
bunyi macam dah tua sangat je. hehe!

kenapa jerawat tak suka orang tua???

blog-tips-kurus berkata...

karatz,
wah!! lelaki pon rajin main tempek putih telur? kagum amat!!

*hhmmm.. suka atau SUKAR ni? kalau sukar, amalkan mengaji/baca tafsir Quran or buku2 sejarah/geografi.(>.<)

Asrul "iLham" Sany berkata...

sy tak pernah cuci muka, seb baek jerawat takde sgt hahahhaa

Ain Zulaikha berkata...

ain dulu banyak pimples kat dahi, n batu kat hidung.. lepas pakai shurah dah berkurang at last dah tak de alhamdulillah.. cuma ain dah elergik dengan bedak compact powder asal pakai je mula la tumbuh macam2, sekarang dagu dah berparut dah T___T, n sekarang bedak yg sesuai dengan muka ronasutra, parut semakin pudar (amboi cam iklan) .. hehe ain pakai oxy bagus cuma pastu berparut lama lak pimples tu T__T

dill berkata...

muke saye mcm permukaan bulan~

dill.

akubiomed berkata...

Tidak suka jerawat tapi ia adalah menanda mengalami transisi ke dunia remaja. :-)

محمد رازيق berkata...

Wah, dapat petua dari lisa. Syok tuh.. hehe.. tapi aku pun tak pakai apa2.. hehetak biasa.. pernah putus cinta??? Jmput bc PUTUS CINTA di blog kami .

Tukang Karut berkata...

aku guna kertas pasir je nak licinkan muka aku ni...

LadyBird berkata...

jerawat.. kulit kering susah nak berjerawat kan kak?

maCy berkata...

lokasi suspek. haha

macy takut betul kalo jerawat kua, sebab hobi picit pastu mula lah tinggal parut

AmirFX berkata...

Lama dah tak buat penjagaan muka nie.. haha..

blog-tips-kurus berkata...

AiS,
jerawat tak suka AiS. haha!

blog-tips-kurus berkata...

Ain Z,
bedak rona tu affordable. okla tu!

*jerawat minat kat org2 comel je. haha!

blog-tips-kurus berkata...

dill,
'engkau laksana bulan...' :)

*yg penting, ketaqwaan kita kepadaNya..

blog-tips-kurus berkata...

Muhammad Raziq?
'Aunt Lissa', ok! hehe!

*jerawat takot dengan kamu kot! ;)

blog-tips-kurus berkata...

TK,
wow! awesome!! 18SG!!

blog-tips-kurus berkata...

LadyB,
oily skin > berisiko, tapi muka mereka lambat berkedut; katanya... hehe!

blog-tips-kurus berkata...

maCY,
hehe!

bedong tangan tu!!

blog-tips-kurus berkata...

Amir,
jerawat suka girls je.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
'remaja' lagikah??? :-)

Azham Vosovic berkata...

hehe....

memang saya kena amalkan....

muka ni x abes2 naik jerawat....

ORLANDO AHMAD berkata...

Gua ade masalah duit tak de guane?

blog-tips-kurus berkata...

Azham V,
jerawat naughty tuuuuuuu...!!

blog-tips-kurus berkata...

OA,
guano la mu weyyyyyyhhhhhh...

*nak duit, kenalah kerja HALAL. :-)

~SaL IjOu~ berkata...

kite gune temulawak je~ ;p

samat tahun baru Tips~ ^^

blog-tips-kurus berkata...

Cikgu Sal,
muka cikgu tu dah comelote!

*Happy 2012! :-)

Tanpa Nama berkata...

ade jerawat dari f5 sampai la ni(25thn) semakin lama semakin berkurang jerawat.bile dah kurang rs rindu plak nk ade jerawat sbb jerawat sentiasa ade ngan kite susah dan senang huhu

blog-tips-kurus berkata...

Tanpa Nama,
9 tahun bersama jerawat nakal yek?? ;)

Emmet berkata...

wahh.. thanks tau... nice entri.. thanks banyak2 sebab post :D

blog-tips-kurus berkata...

Emmet,
sama-sama. tq!

*kalau kronik, terus jumpa doktor bertauliah tau! :-)

LinkWithin

related posts with thumbnails