Jumaat, 27 Januari 2012

Mimpi Seram Malam Jumaat

Jom pergi Genting Highlands!!!???


Kenapa pada malam Jumaat  tv asyik tayang cerita seram? 
nak bagi lagi thrill Jumaat Keliwon? Jumaat keliwon tu apa ya??

Ok, malam semalam tidur lewat. Pecah rekod yuuuuuuuuu!! hoho!
Orang cakap, kalau mimpi buruk, elok kita diamkan je. Selain itu, sila ambil tahu serba sedikit berkenaan tafsiran di sebalik mimpi itu. Walaupon kadang kala dikatakan bahawa mimpi itu hanyalah mainan tidur..

Kalau kita mimpi seseorang, tandanya orang itu ingat kita ke!!??
Takpon, pada siang harinya kita ada bercakap mengenai orang itu. Tahun lepas, aku pernah mimpi jumpa Jun Pyo Lee Min Ho (Boys Over Flowers) anda Johan As'ari (Botak Juvana) tu. Takkan depa ingat aku? Aku pon tidaklah obses sangat dengan artis ni. Tapi semalam cerita korea baru dah episod 2 di chanel 391-Wild Romance!! Sukaaaaaa.....!! sebab pelakonnya aku suka!!  Heroinnya nama tak ingat tapi pelakon tu sebiji cam muka Almy Nadia, girlfriend Fizz Fairuz tu. Heronya ialah hero My Girl; Lee Dong Wok (Gong Chan). Bagus tak wikipedia K-Pop aku? kah! kah!

Akhir kata, korang pernah mimpi aku tak? kah! kah! (>.<)

Selamat beramal pada hari Jumaat yang mulia ini...





34 ulasan:

Tukang Karut berkata...

aku mimpi jadi kaya...

Telor Power berkata...

keliwon adalah dlm bahasa jawa, tak silap ia kelendar jawa.(kalau x silap)

tapi malam tadi aku mimpi. aku duduk sorg2 menikmati pemandangan ribut solar.

khaifaiz berkata...

mlm jumaat biasanya mimpi indah

akubiomed berkata...

Pernah tak mengalami Deja Vu. Saya setiap kali melalui pengalaman mesti berdebar-debar kerana ia terlalu real.

penagih kasih berkata...

sy pernah mimpi bertepu tampar dengan Nabil Raja Lawak
siap dia baring2 atas riba sy lg
kehkeh

CikAnyss' :O berkata...

hahak ! kalau kita mimpi dorang mean dorang ingat kits , mmg best sgt lerrr , hihi , klik nuff blogtipskurus ni :)

chii berkata...

ye ke org tu ingt kat kita..walaupun kadang2 mimpi tu mengarut..ehehe

LadyBird berkata...

lady jrg bermimpi..

Azham Vosovic berkata...

Last year mimpi ular besar warna kuning hitam memang menakutkan!

Pembunuh Tanpa Bayang berkata...

biasanya aku hanya mengingati suku daripada mimpi aku.dan lainnya aku lupa.

Uncle Jonni berkata...

aku selalu mengharapkan dpt mimpikn emma watson...

tapi tak pernah tercapai....

huhuhu

blog-tips-kurus berkata...

TK,
aku sangat suka mimpi itu! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

Telor P,
badai matahari yek? dengar tak suara aneh itu????

blog-tips-kurus berkata...

KhaiF,
hehe! tunang orang ni... cepat nikah yek!! ;)

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
semua orang pasti pernah mengalami deja vu itu. cuma mungkin ada yg tak perasan je, kan?? :-)

blog-tips-kurus berkata...

Penagih K,
amboii!! selamat dia dah nikah yek! :-)

blog-tips-kurus berkata...

CikAnyss,
agaknye laa... haha!
toche bebeh! :-)

blog-tips-kurus berkata...

chii,
haha! tak de lah!! tapi mungkin... kot!!??

blog-tips-kurus berkata...

LadyB,
lagi puas tidur tu.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Azham V,
ulo?? be careful bro. uuuuuu!!!!

blog-tips-kurus berkata...

Pembunuh TB,
jarang manusia boleh recall 100% mimpinya tu..

blog-tips-kurus berkata...

Uncle J,
nampak sangat Emma W tu tak ingat kat uncle joni, kan?? haha!

EmpayarUtama berkata...

Ini tips ka? Malam tadi gi nengok Sumpahan Kum Kum seram giler, malam Jumaat lak tu

ghost writer berkata...

maksud keliwon tuh lebih kurang macam kitaran hari..tak pasti kalau dalam bahasa jawa ianya dipanggil pancawara.

ABU berkata...

aku tak suka sngt tengok cerita seram and horror killing.. suppose to be watching movie make us enjoy.. tp kdang aku tengok jak hahaha

blog-tips-kurus berkata...

EU,
org laki pon takot antu ke? ;)

blog-tips-kurus berkata...

Ghost,
kitaran tu time bulan mengambang ke??

blog-tips-kurus berkata...

Abu,
disokong! tengok tv nak happy!! :-)

Jumir berkata...

Mimpi....pi Paris...London...kat situ ramai omputeh...takkan depa sume ingat kat aku kot.

syahirooAhmad berkata...

pernah mimpi kau wehh.. :) time kau pakai tudung ala2 hana tajima. hehe. gurau..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

kalau akak teringat seseorg.mlm tue kebiasaannya akak mestii mimpi mlm tue adusssssssssss

blog-tips-kurus berkata...

Wok J,
abaikan.... ;)

blog-tips-kurus berkata...

syahiroo A,
haha! tak reti pon nak pakai tudung macam beliau..

blog-tips-kurus berkata...

Baby Mama,
sampai terbawa2 dalam mimpi mama yek? :-)

LinkWithin

related posts with thumbnails