Isnin, 2 Januari 2012

Ramlee Awang Murshid - Sutera Bidadari


Sutera Bidadari ~ Ramlee Awang Murshid

"Mati itu pasti, 
Hidup..Insya Allah.."


Sila baca koleksi abang RAM ini ikut tertib. 
1. Cinta Sufi
2. Bagaikan Puteri
3. Cinta Sang Ratu
4. Hijab Sang Pencinta
5. Sutera Bidadari 

(harap-harap kronologi ini tepat!)

credited: Ramlee Awang Murshid & ownself

31 ulasan:

dill berkata...

dah lame tak bace karya beliau. sblm ni bace tombiruo trilogi tu je

dill.

blog-tips-kurus berkata...

dill,
oohooo!!! itu raksasa (ke raksaksa??)

MaryaYusof berkata...

Tak pernah baca nukilan Ramlee Awang Murshid ni tp dgrnye cerita die adventure...betul ke?

blog-tips-kurus berkata...

MaryaY,
tak kenal maka tak cinta..

kena beli tau! :-)

Lizz berkata...

erk. ada ke cinta sufi tu? oh mungkin saya tak perasan kot. saya baca dari bagaikan puteri.

semua dah ada n novel2 RAM pun saya dah khatam. now tengah baca novel terbaru Fiksyen 302. hehe

khairul akmal bin azman berkata...

pengumpul novel rupanya.

tehr berkata...

nama yang popular ni
buku baru ke tu?

karatz berkata...

pinjam.

hahahahaha

blog-tips-kurus berkata...

Lizz,
302 tu macam bakal memningkan kepala je.. tak ready mental lg. haha!

blog-tips-kurus berkata...

KA,
novelis pilihan sahaja. :-)

blog-tips-kurus berkata...

bro tehr,
latest = Fiksyen 302. :)

blog-tips-kurus berkata...

karatz,
mesti abg RAM sedih kalau dia tau ni.. beli jela.. jauh nak pos!!

budak penjara berkata...

ni smbungan sal laksamana sunan er??hehe

tp klu ikut turutan, bagaikan puteri yg no 1 kn..haha

Lady Windsor berkata...

BTK, bonjour! :-)

Maya Mayana berkata...

saya pun suka karya beliau...tp belum sempat baca ikut kronologi lagi...dia ada blog tk? boleh baca online je :P

dulu2 saya suka baca cerita siri bercakap dengan jin- Tamar Jalis dan datuknya tu... :)

Cik SHiNJU berkata...

X pernah baca novel2 dia..
Baiklah..Nanti saya cari kat kedai buku yep..

titan berkata...

dah baca karya terbaru ramlee awang murshid? fiksyen 302. ni memang best punya. leh lawan novel Adam.

blog-tips-kurus berkata...

budak P,
Laksamana Sunan-kekasih hati. hoho!

*bukan Cinta Sufi ke?? ;)

blog-tips-kurus berkata...

LW,
bonjour!! ca va? (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

Maya M,
ade blog peminat abg RAM tau, blog abg RAM sendiri tak selidik lagi..

*abang saya ada buku Tamar J tu. :)

blog-tips-kurus berkata...

Cik Shinju,
U gonna love him eh!!

blog-tips-kurus berkata...

titan,
tak beli lagi 302 tu. pinjam? hehe!

sekamar rindu berkata...

salam....

semua karya Ramlee Awang Murshid ni best2 belaka.....

Liyana Zahim berkata...

Die great writer yg humble..

ORLANDO AHMAD berkata...

sekolah menengah dulu2 gua peminat beliau

blog-tips-kurus berkata...

sekamar R,
salam.
best & ade yg memeningkan. haha!

blog-tips-kurus berkata...

Liyana Z,
nanti kim salam kalau jumpe beliau yek! autograf sekali. :)

blog-tips-kurus berkata...

OA,
ooo... start bila beliau menulis yek...?

Jumir berkata...

Bile ko nak habis baca Sutera Bidadari? N....bilekah aku ada masa nak membacanya selepas ko? Apa kata tolong bacakan...

blog-tips-kurus berkata...

wok J,
aku dah khatam sekali la.

*oh Laksamana Sunanku... :-)

Tanpa Nama berkata...

bagaikan puteri dlu baru cinta sufi.klau bc xikt urutan xkn fhm..

LinkWithin

related posts with thumbnails