Selasa, 31 Januari 2012

Awak Bukan Gemuk!!

tqvm my dearest officemates!

'Awak ni bukan gemuk tau!' kata mak Aaron aka mak Cikgu Jasmin, kepada Wok J.
'Cuba tengok jari awak ni. Kurus je, kan??!!', tambah mak Aaron lagi.
'Awak kena jaga makan je. Breakfast is a must. But don't take heavy dinner after 7pm'.
;Kita kena exercise. Lagi la kalau u dah reach 40 macam I ni nanti, lagi susah nak loss weight tau. So sekarang ni dah kena start control', tambah mak Aaron lagi. Panjang lebar beliau bersyarah..

Sementara itu Wok J hanya mampu tersenyum lebar sambil 'ok, ok'... hehe!
(padan muka beliau! rugi tak rakam!!)

Sesi motivasi pagi ini,
kalau jari jemari runcing anda itu kurus berbanding tubuh anda, maknanya anda memang kurus semasa muda-muda zaman sekolah dulu. Anda memang ada harapan untuk kembali ke zaman itu. Sekurang-kurangnya anda jangan overweight, apatah lagi obes!!

Sekian. Sementara itu, kalau nak semak kegemukan kita, sila baca ini. (>.<)



44 ulasan:

CikAnyss' :O berkata...

jari jemari anys xruncing , kmetot , ahhaha

Aine Ainun berkata...

Nak kata kurus x kurus sgt,
nk kata gemuk,
x gemuk sangat....eheheheeeee

L berkata...

betul4... kene excersise selalu... jga kesihatan, jaga badan.. huhu

jom hayati sebentar..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

zulkbo berkata...

salam..
mana ada gemuk..
slim aper..he he
ada setengah orang makan
la banyak mana pun tak
boleh gemuk :)

aanie berkata...

jari sy mmg kecik dr badan sy...hehehe...

Telor Power berkata...

BTK : badan besar ker, kecik ker, kurus ker...apa2 je lah, tu semua aku xpeduli sis. yang penting kek cekelat tu..... membuatkan aku terliur yg sgt2.

(p/s: pengemar kek cekelat dan makanan berkait dgn cekelat nie)

AmirFX berkata...

Dulu pernah gemuk melampau.. :D

Azham Vosovic berkata...

haha, kena tgk jari eyh?

Alhamdulillah berjari runcing hehehe

intan.maisarah berkata...

saya masih 20-an.
jari jemari tembam dan pendek
hihi

qamarguyz berkata...

salam ziarah..
huhu, act the real prob is 'pantang nampak makanan'..
kalu tak da apa ley je tahan, tp kalu dah terhidang semua nak makan! ;)

Edy Zaidi berkata...

skrg dah overweight...hehe..tiddaakkkk

aleen aiden berkata...

kak,alin ni heavy dinner pukul 1 pagi pun pernah kak. wuhuhu. perut sentiasa lapar!

akubiomed berkata...

Syukur saya tidak mengalami masalah obes.

faiz berkata...

gemukkah anda...tak mungkin...hehe

delarocha berkata...

tak nak gemuk tapi makan makanan yang menggemukkan... huhu

Nur-nba berkata...

Sedapnya kek ni..

ghost writer berkata...

jangan dirisaukan sangat,nanti dah tua,berat badan kembali turun.masa tuh nak makan pun takde selera dah..

Lady Windsor berkata...

kata nak g swimming, i tunggu tau...gemok tak gemok...floating mesti boleh..ahak!

blog-tips-kurus berkata...

Anyss,
come dah tuuuuuuu... :)

blog-tips-kurus berkata...

Aine A,
oklah tu. janji sihat! :-)

blog-tips-kurus berkata...

L,
baiiiikkkkkkkk.... hihi!

blog-tips-kurus berkata...

bro Zul,
waa'laikumussalam.
berat kena ideal. :)

blog-tips-kurus berkata...

Aanie,
haha! absolutely dear!!

blog-tips-kurus berkata...

Telor P,
makanlah selagi kamu mampu. hehe!

blog-tips-kurus berkata...

Amir,
?? tak percayalahhh!!

blog-tips-kurus berkata...

Azham V,
kamu tu memang slim le. ;)

blog-tips-kurus berkata...

intan,
itu comel!! hihi!

blog-tips-kurus berkata...

qamarguyz,
salam. :)
'menikmati' rejeki, kan...! (^.^)

blog-tips-kurus berkata...

Edy Z,
kalau 'baru', masih boleh diselamatkan tuuuuuuuuu... :)

blog-tips-kurus berkata...

Aleen,
takpe.. metabolisme tinggi, kan? belasah jek! hehe! :)

blog-tips-kurus berkata...

bro akubiomed,
beruntung.. mengekalkan status itu! :-)

blog-tips-kurus berkata...

Faiz,
.... segalanya berkemungkinan.. :)

blog-tips-kurus berkata...

delarocha,
tak baik tak makan-orang dah jamu. hihi!

blog-tips-kurus berkata...

Nur,
memang sedap tauuuuuuu!! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

Ghost W,
kalau sempat tua... yek!? :-)

blog-tips-kurus berkata...

Lady W,
ai segan nak p Bangsar tu dear. ;)

*float' baring baru reti 10% le.huhu!

~SaL IjOu~ berkata...

nak kurus! nak kurus!
*kek tu nampak sodap la~ =p

blog-tips-kurus berkata...

Sal,
bukan nampak sedap tapi memang sedap! :-)

haikal blank berkata...

aku memang gamuk dan dah tak terkawal dah ni. kahkah

Suhami Ahmad berkata...

kalo jemari atok gemok2 cmne lak

LadyBird berkata...

lady br tahu kak.. tp kalau maksudnye jari jemari pun gemuk.. ade peluang tuk kurus x?

blog-tips-kurus berkata...

Haikal B,
it's your choice.. :)

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
comel la tuuuuu!!

blog-tips-kurus berkata...

LadyB,
semua orang boleh turunkan saiz & berat badan, kan? :-)

LinkWithin

related posts with thumbnails