Sabtu, 21 Januari 2012

Petua Makan Roti Canai, Dr Oz

set roti canai Yummy sangat yami yami!!

Siapa Dr OZ?
Segera cari di wikipedia.
Nama penuh Dr Oz ialah Mehmet Cengiz Oz (sepatutnya O itu ada 2 titik di atasnya). Beliau ialah orang Turki Amerika, tu yang namanya ada sound orang Timur Tengah, beragama Islam?? ooooo... website beliau ialah www.doctoroz.com, doktor pakar bedah jantung ni.

Dr Oz makan roti canai tak?
Btw, korang pernah makan di Solaris Dutamas? Di situ ada restoran makanan segera bernama Yummy berstatus halal. Roti canainya best, kari ayam power punyaaaa!! (pic above). Nasi goreng dan set burger macam McDonalds pon ada... delivery ado, WiFi pon ada, dibuka 24jam (pic below). Tetiba aku pomot Yummy Solaris ni, kena claim komisen ni..

model tak bergaji Yummy!

Kalau lewat petang, dah start ada tokey shisha kat depan Yummy ni. Ok, sekarang mari kita belajar petua makan roti canai, eksklusif diberi daripada pakar menebar roti canai Restoren Ukhwah 1Malaysia. Abang tu cakap (namanya tak sempat tanya daaa..), lepas makan roti canai, minumlah air jarang yang suam perlahan-lahan. Elakkan minuman berais, apatah lagi bergas mahupun berkarbonat. Siapa kuat minum air gas, mata boleh buta tau! Sayangi mata anda..

*Cuti lama ni, mari kawal pemakanan kita. Kalau nak work-out pon, bukan senang campur malas pulak tu..

* Terima kasih kepada wok 'jumir-myspace.blogspot.com'. Bestnya semalam!! sukaaaaaaaaa.... (>.<)





28 ulasan:

asip محمد berkata...

alasan dia minum air suam? minum kopi panas ke neskepe ke?

ABU berkata...

aku menjadi lapar semula..

Jumir berkata...

Hmm...gambo model2 yang comel tu...anak sape ye?

xDer berkata...

roti canai memang world.. sodap! ^_^

tehr berkata...

pagi tadi dah makan nasi
kalau tengah hari ni dapat roti canai pun best jugak ni

karatz berkata...

air jarang?sangat jarang gua dengar.

baju jarang gua selalu dan suka tengok!

Encik Troll berkata...

Jam 1.53 pagi melihatnya, perut berbunyi. Oh, Lapar..!! Gonna go out for a while have my supper. Hehehe. :)

AmirFX berkata...

Aaaa.. Ngidam dengan roti canai cheese sekarang nie bila tgk gambar....

pusat busana muslim murah berkata...

duhh jadi laper nihh liat makann itu..he2x salam kenal

~SaL IjOu~ berkata...

makan roti canai pun ada petua ya..sy men belasah je..hehe~

TiraPengemis berkata...

da lme xmkn...hihi,...kalo da dapat....xingt petua dah

akubiomed berkata...

Mamak restoran pernah berkata air suam adalah air yang paling mahal. :-)

MaryaYusof berkata...

Lama dah tak mkn roti canai :(

blog-tips-kurus berkata...

M. Asip,
org suruh elakkan gula dan susu pekat tu syg oittttt....!!

blog-tips-kurus berkata...

Abu,
jom makan!! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

wok J,
jumpa tepi jalan je tu!

blog-tips-kurus berkata...

xDer,
ade jugak kedai yg buat tak world! ;)

blog-tips-kurus berkata...

bro tehr,
hhhhmmm... sesuai sepanjang masa! :-)

blog-tips-kurus berkata...

karatz,
lutsinar sungguh ayatmu itu..
*otak sudah berkarat tu!!

blog-tips-kurus berkata...

En Troll,
have fun! hahaha!

blog-tips-kurus berkata...

Amir,
tak muak ke?? (",)

blog-tips-kurus berkata...

PBMM,
salam. :)

blog-tips-kurus berkata...

Sal,
kita pon baru tau. hehe!

blog-tips-kurus berkata...

Tira,
hahaha! ini menu wajib sekali seminggu. :-)

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
hahaha! depa masak air guna kayu api kot!!

blog-tips-kurus berkata...

MaryaY,
sana ade tak? yami yami!! (^.^)

LadyBird berkata...

betul kak.. petua itu bgs sekali...

p/s : knp pgl air jarang?

blog-tips-kurus berkata...

LadyB,
tq bebeh!
*sebab ape yek....?? hihi!

LinkWithin

related posts with thumbnails