Ahad, 12 Jun 2011

Tips Cepat Gemuk Dalam Masa 4 Hari 3 Malam

Gambar Mc Donalds dah dibuang


Salam. Bonjour! Bonjour!
Bangun! Bangun!
Di keheningan pagi Ahad yang nyaman, dihiasi dengan kicauan burung-burung ceria, (yang aku tak pasti apa jenisnya ni), dengan rasa sukacitanya aku nak menitipkan sekalung (kenapa sekalung yek?) TAHNIAH kepada pasukan Terengganu, atas kejayaan cemerlang menjuarai Piala FA 2011 setelah menewaskan Kelantan 2-1. Panjangnya ayat!!

Kalau nak tau ulasan lanjut, boleh tengok blog rakan tak sebaya ni. Hakikatnya, ramai bloggers post entry bola kan! Tajuk Maharaja Lawak Musim ke- (berapa yek?!) dan Final Konsert Akademi Fantasia buat depan Masjid Besi Putrajaya  pon turut menjadi kegemaran ramai. Kenapa kurang entry pasal Imam Muda ye? Salah seorang calonnya tu ialah sepupu krolezone, yang nama Ali; Sabahan.

Dah! 
Mari kita cerita bab GEMUK. Nama blog ni ialah blog-tips-kurus; sempena menyokong misi & visi rakan tak sebaya tu & cita-cita murni aku sendiri yang nak mengurangkan diameter ukur lilit bahagian tertentu. Tapi, demi tidak menghampakan segelintir suara-suara halus & garau yang nak GEMUK, maka dengan bonafidenya aku turunkan petua cepat gemuk itu. Testimoninya ialah diri sendiri

Senang je!
Caranya ialah semasa bertugas luar/outstation.
Menginap di hotel bersama pakej sarapan yang lazat, makan tengah hari dan malam di kedai.

Menu makan di kedai:
*Mesti pesan minuman manis + ais, bagi setiap meal.
*Makanan biasanya bergoreng & berajinomoto. aiiyaaakkk!!
(Boleh bayangkan outputnya tak?) cettt!!
Sebab tidur hotel maka tidak perlu membasuh baju. Boleh claim dobi (lebih tiga hari), tidak boleh memasak & tidak perlu mengemas wailma mencuci bilik mandi. Sea See!!! Nampak tak selautan LEMAK sedang subur di dalam badanku. Maka tanpa segan silu, ku terjemahkan dalam BUKTI bergambar. Inilah hasilnya!
.
.
.
.
.

Timbang digital yang TAK rosak!!

Naik 1450gram dalam masa 4 hari 4 malam!!
Selain itu, .....

Selepas sarapan-dagu berlapis!!

Kalau tension pon boleh buat aku gemuk! 
Makan untuk mengubati hati lara nan remuk redam ke rendam!!? 
KONON!! (*_^)




71 ulasan:

Mrs.Yie berkata...

Read more: http://www.sabahbloggers.net/2011/02/perbaiki-seo-tajuk-post-blogspot.html#ixzz1LQBPtRJP <--- ni kod apa ni yg tertera kat atas page blog ni?dia duk sebelah kiri..perasan x?hehe :)

Jumir berkata...

Aku yg kurus ini pcaya pd tips ko. Aku dh saksikn keberatan itu bkali2...over n over again, eceh.

Gayahspears berkata...

51??? la.. berat ape lak.. ringanlah tu..boleh men lambung2..hahaha

gayah lagi berat kot...ish malu >_<

vampire's lovex berkata...

haha nak kurus laaaaa,bukan nak gemok..

;p..

nak gemok senang je kan,nak kurus,,pehh pehh susah kemain..huaaaa

blog-tips-kurus berkata...

Mrs Yie,
pssssttt!! (dok tau lagu mane nak kalih!!) jatuh dari langit tu. haha!

blog-tips-kurus berkata...

wok J,
@#$$$$$$5^***$$$$$$!!!!
(marah dalam bahasa Jawa halus & French)

blog-tips-kurus berkata...

G Spears,
peningkatan mendadak lo! setiap tahun graf kenaikan CANTIK je!

blog-tips-kurus berkata...

V's lovex,
puasa je.. U r what u eat. :-)

RedVixen berkata...

nak jugak! belanja :D

faiz berkata...

yg ni mcm tips memboroikan perut je..heheh

Ummi Alesya Sofea berkata...

51 kg tu berat ke?liza dah 61 kg tau skrng ni..ngeh3..

blog-tips-kurus berkata...

Red V,
mmm.. nak ape yek? i confused ni.. hehe!

blog-tips-kurus berkata...

faiz,
tips kepada yg under-weight! :-)

blog-tips-kurus berkata...

UAS aka Liza,
kalau bandaingkan dengan ketinggian, dah hampir tahap maksimum tu...

afiq berkata...

ehehe..apik kelantan ni tak gemok pon..hehehe

d_LA berkata...

isyyyy..xleh ikut ni..dla mkn gitu2 pun senang naik..hehe..

Bawang Goreng berkata...

Salam..

Blog tip kurus kena cerita fasal kurus dengan kaedah hormon pulak. BG tunggu entry macam ni. Jangan lupa sertakan harganya sekali ek!

Toche!

blog-tips-kurus berkata...

afiq,
sabar ye wahai Kelantanes.
KALAH menang kan adat bertanding.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

d_LA,
haha! tu namanya 'natural beauty'!

blog-tips-kurus berkata...

BG,
aaaa...eeerrr.. ai tak reti bab hormon la dear. itu kena jumpa medical doctor yang bertauliah. :-)

*Insya Allah, akan diusahakan. Sabar ye. Doktor i sedang further di Kelate nuuuuuu...

Suhami Ahmad berkata...

aiyoyoooooo...atok dalam masa 2 hari leh naik 2kg!

puanbee berkata...

tips gemuk saya berjaya ikuti tapi tips kurus tak lagi nih hehe

akubiomed berkata...

Beruntung senang naik berat badan macam saya terbalik pulak nak naik susah nak turun senang.

bersama kak Es berkata...

Kak Es pun kalau tension mesti makan makan makan ... konon nya nak lupakan masalah huhu

tehr berkata...

rupanya ada juga yang nak tips gemuk
ingatkan semua orang nak kurus je

iKhRam berkata...

kok iyepun saya nak gemuk.. tp takutlah nak guna petua ni..
takut berpenyakit.. hahaha

alif haris berkata...

klu nak lebih berkesan pas mkn terus tido .. hahah

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
macam cepat naik & cepat turun je atok ni. untunglaaa.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

puanB,
ehehe! berusaha!! (^.^)

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
mesti ramai yang CEMBURU dengan hormon brother ni!!

blog-tips-kurus berkata...

kak Es,
beruntung rakyat M'sia, kan kak...! :-)

blog-tips-kurus berkata...

tehr,
kehendak/keperluan setiap manusia kan berbeza.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

ikhram,
hahaha! tepuk perut tanya akal yek? (*.*)

blog-tips-kurus berkata...

alif h,
betul! betul!
tapi org Jawa cakap, 'wes mangan ojo turu'!! (^.*)

Mohamadazhan hjDesa berkata...

cuti ni setaip pagi makan nasi lemak =) memang naik berat badan da...

Cik TeN10 berkata...

ohhh sy dh telan segala mak nenek tp ssh yg amat nk naik berat bdn ni.. agknye kna kawin kot bru berisi sket.. kih3

Hanie_Dew berkata...

oh tidak..tips ni sangat tak bole ekot..tak nak tak nak..

sesape yang nak gemuk sangat well i mena berisi cket..cube makan jamu..hehehe..maklumkan saye ni wong Jowo..tau nya jamu melulu..hahah..dulu mak kite slalu kasi makan jamu.tu yang bdan berisi isian je nih..

apik pehe berkata...

aikk..apik tak komen lagi ek kt sini...huhu

AH7 berkata...

hehe..makan+tidur+makan+tidur...amalakan selalau comfirm naik...kikikiki

blog-tips-kurus berkata...

Mohamadazhan hjDesa,
kalau tak naik, mesti awak ni berkolestrol tinggi. Bahaya!!

blog-tips-kurus berkata...

C.Ten10,
telan mak nenek? ish! ish!
*cepat! cepat kawen!

sahromnasrudin berkata...

saya yang kurus nie nak naikkan berat badan huhuhhhh

blog-tips-kurus berkata...

Hanie_D,
makan jamu bukan lagi slim ke?
tapi memang meNAIKkan NAFSU makan.. heeeee...!

blog-tips-kurus berkata...

apik p,
ek eleeeee...! Hidup Kelantan!! :-)

blog-tips-kurus berkata...

AH7,
ye! ye! cadangan DITUTUP! (*.*)

blog-tips-kurus berkata...

SahromN,
aaaa... ni la antara 'suara garau' itu! Best of luck bro!! (^.^)

apik pehe berkata...

haha..tibe2 lak ader kelantan kt sini

Hanie_Dew berkata...

makan jamu yang bagi selera makan.. macam macam jamu ada... untuk kurus ada untuk gemuk pun ada untuk maintain pun ado...hahaha

Hans berkata...

tips ni saya xleh ikut sebab saya nak kurus
hahahaha

Juvana Episod 8

ghost writer berkata...

tak perlu susah payah nak gemuk kan..memang sangat pantas..makan dengan jumlah kalori yang tinggi dalam tempoh tertentu...gerenti!

ABU berkata...

ramai sgt cakap pasal bola..pnat ucap tahnih kpd terengganu :D

blog-tips-kurus berkata...

apik p,
hai anak jati Kelantan.. dah sihat?? :-)

blog-tips-kurus berkata...

Hanie D,
sedara mara MAK DARA ke Nona Roguy ni? ahakss!!

blog-tips-kurus berkata...

Hans,
ok, sila refer bab KURUS yek. hehe!

blog-tips-kurus berkata...

ghost w,
iye.. tapi faktor HORMON & metabolisme tubuh juga mempengaruhi proses gemuk kurus seseorang homosapien..

blog-tips-kurus berkata...

Abu,
warga T'ganu ke ni? Tahniah!! Sukma & Tilawah kanak-kanak pon hebat kan?! :-)

Hanie_Dew berkata...

sedara sedari je..

blog-tips-kurus berkata...

Hanie D,
uuuu... kisahnye! 'ok la tuh!' :-)

Hanie_Dew berkata...

erk! jgn salah paham..tak de kaitan ngan Mak Dara, Noan Rugay la.hihihihihii...best la korang korang yang makan banyak tak gemuk gemuk..boel manikmati macam macam makanan tanpa memandang penimbang berat badan...

herumi berkata...

Salam. Gemuk sikit xper.

Poster Menarik Membuatkan Anda Terkesima

blog-tips-kurus berkata...

Hanie D,
u kena ambil perhatian dengan ulasan En.Herumi di atas.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Herumi,
Waa'laikumussalam.
lagi comel kan? kan?! (*.*)

Hanie_Dew berkata...

ye ke lagi comel. sausha nak carik baju tau..eh bukan nanti kene bali baju baru kalau baju lama dah tak muat..hehehe..

blog-tips-kurus berkata...

Hanie D,
haha! 'alasan konkrit untuk beli baju baru'. :-)

Ahmad Syarif berkata...

Waaahh..camtu rupanya nak gemukkan badan?hoho..
bleh try test nie.

<a href="http://sembangseposen.blogspot.com>http://sembangseposen.blogspot.com</a>

blog-tips-kurus berkata...

AS,
senang je kan? at ur own risk! hoho!

alexa yussida berkata...

kalo nk kena g otel baru leh gemuk..pokai la saya jawabnye...hehe...nk gemuk!!

blog-tips-kurus berkata...

AY,
kasihan kamu.. meh stay dengan saya barang 2, 3 hari. hihi!

syed al-aydrus berkata...

Salam 1 malaysia…disebabkan terdapat terlalu ramai yang bertanyakan tentang dimanakah hendak membeli
Produk gemuk Ban Kah Chai Ginseng Plus Zheng Fei Capsule jadi saya terdetik untuk membantu kamu semua membeli produk ini dengan cara saya membeli di kedai ubat cina berhampiran rumah saya dan poskan kepada kamu semua (jika masih ada yang tidak tahu nak beli kat mana).Bayaran pos ditanggung kamu Cuma upah sahaja saya rm3 (minyak motor+masa+nak ke pejabat pos+ nak membalut)

Rujuk link dibawah,untuk rates penghantaran dan track & trace penghantaran pos laju

www.pos.com.my/pos/appl/fast_mail_rate.asp
www.pos.com.my/pos/appl/service/sub_poslaju.asp

1 kotak (50 biji) saya beli hari tu di kedai ubat cina RM 21.90 (tak termasuk kos penghantaran)
Contoh: beli 1 kotak-penghantaran semenanjung Malaysia ( RM 21.90+RM 4.50 (penghantaran)+RM3 (upah)= RM 29.40)

nanti mesejkan nama + alamat +jumlah order ke 019-9551296 (syed)- (nanti saya reply nombor bank untuk bayaran)
produk halal.insyaallah…rezeki dari allah

Ya & Ess berkata...

salam..sy nak share pengalaman & iklan ckit..
sejak azali sampai la baru2 ni sy kurus gak..41 kg je, tinggi 156..memang kurus kering lah..dah cam2 sy try (appeton, susu muscle, gaineight, gain 5, pil ginseng, pil herba n cam2 lagi) p x berkesan pun dgn sy..paling byk pun naik sekilo je..memang pastu give up la..byk $$ habis..hehe.lastly sy try vitamin b complex sb xmahal- alhamdulillah berkesan..skrang sy dah 47kg lebih..target nak 50kg..hehe hepi xleh nk cakap la..x kurus kering dah..konfidennn dah pakai pape!! huhu

so sape2 nk n naik berat n dapat badan cantik sila try ek..hehe.nk order leh sms sy 013 4257475- Rm50 saje sbotol..
or bukak fb page: Vitamin B Compleks - Naiikan Berat Badan

farhan berkata...

APA kena mengena kelantan pulak ni..

LinkWithin

related posts with thumbnails