Isnin, 15 Ogos 2011

Review: Buku Jerawat


Sempena menyahut cabaran Mr James Alexander @ "Quotes For Us":
Janji akan ditunaikan sekarang iaitu review buku jerawat .

1. Bab Perubatan Alternatif
* Guna buah mahkota dewa, hempedu bumi, temu giring, daun sedap malam, temu lawak, daun mambu, belimbing buluh dan mengkudu. Korang pernah pegang ke bahan-bahan tersebut. Mesti baru pertama kali dengar kan? hhmmmm... Budak-budak jaman sekarang.. ;)

2. Jerawat akan menyerang apabila:
a. Anda sedang stress fizikal & psikologi.
b. < tidur.
c. Sembelit.
d. Cuaca panas.
e. Makan makanan pedas.

3. Sila jumpa pakar kalau mengalami jerawat yang serius. Info pasal jenis jerawat di sini.

4. Dilarang facial/scrub semasa jerawat meradang! Sebaliknya hanya cuci lembut dengan air masak sejuk dan tekap ais. 

5. Hak cipta terpelihara. Nak tau lebih lanjut, sila beli buku ini di kedai yek. Kalau aku kena saman dengan penerbit, habislah dunia...

(Gejala malas membaca buku semakin menular ni. Korang lebih suka baca online yek? Tak bagus tau wahai Muhammad Hanif! Habislah industri percetakan buku nanti). Ayat bajet baik. teetttt!!


sumber: Buku Panduan Menangani Masalah Jerawat

34 ulasan:

AmirFX berkata...

Cepatlah kongsi.. hihiii..

James Alexander berkata...

alahai... ciput je review nye...

tapi x mengapa... sy bersyukur kamu menyahut cabaran daku... hahaha...

buah2 yg disebutkan itu mmg x pernah dgr langsung...

blog-tips-kurus berkata...

AmirFX,
itu je la.. p tanya publisher tu. :)

blog-tips-kurus berkata...

James A,
hanya sedikit je yg ada gambar dan tak berwarna pulak tu. depa pon tak tau kot!

syukurlah nak.. :)

ghost writer berkata...

bagus.

nasib baik aku dikurniakan dengan tanpa jerawat.hi3

blog-tips-kurus berkata...

GW,
yelaaa.. kau antu yang kacak bergaya! *__*

d_LA berkata...

muahaha..paper metro bli tp x salu je x smpt bace sbb dh bace kat blog..haha..
makcik pernah dgr la nama buah2 tu tp x pnh tgk jer..hehe

aleen aiden berkata...

buah mahkota dewa?hempedu bumi?temu giring?perghhh!mcm xpnah jumpa.hu3

blog-tips-kurus berkata...

d_LA,
kagumnya! d_LA pernah dengar??
*sekarang suka Kosmo. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Aleen A,
haha! amek kamuuuuuu... (^.^)

Azham Vosovic berkata...

sy selalu ada jerawat...kena cuba ni...

Robot | Sakti berkata...

gua kena kurangkan makan pedas.

dill berkata...

menunggu orang hadiahkan buku tu. cepat2! sape nak hadiahkan? hihi

dill.

Mama Zharfan berkata...

me naik jerawat time nak period ajer heheh :)

HEROICzero berkata...

ish . jerawat ni yg rimas . naik jarang2 , tapi sekali naik geram jek nak main2 , nak tekan2 . ha ha .

Asrul "iLham" Sany berkata...

jerawat best dipicit ketika bosan atau tensen sb byk keje hahahaha

p/s : editor sy cakap dia ada tiga lagi kekosongan kalau nak lol

puteri ain berkata...

makan mknn pedas pun boleh tumbuh jerawat ek . adoi haha

Encik Psychopath berkata...

tak kesah pasal jerawat. pk perut je.

tehr berkata...

buku pasal jeratwat?
dah lama saya tak baca buku
huhu

delarocha berkata...

kurang tido boleh berjerawat??

ok nak tido.. baiii

izzad b* berkata...

patotlah x turun2 jerawat aku!kekeke
thanks :)

blog-tips-kurus berkata...

Azham V,
nanti ai post lagi cara-cara buat masker dengan bahan semulajadi. cewah!!

blog-tips-kurus berkata...

Robot S,
aik?? robot pon makan lombok ke?

blog-tips-kurus berkata...

dill,
nak suruh cakapkan dengan 'ustaz O' tu ke mek oittttt?? :-)

blog-tips-kurus berkata...

MZ,
uuu.. true confession le sis. simptom kita same. ;)

blog-tips-kurus berkata...

HERO,
aaa.. buku tu ckp, pantang larangnya itu le bro. :)

blog-tips-kurus berkata...

AiS,
kata banyak kerja, tapi sempat lagi nak usik jrwt? ;)

*tak mo! tak mo! tak mo share!

blog-tips-kurus berkata...

Puteri A,
yup! ia boleh merangsang agen jrwt mengganas! tapi ini yang untuk berkulit sensitif & oily je.. :)

blog-tips-kurus berkata...

En.Psycho,
haha! muka dah cun, tapi PJKD yek? :)

blog-tips-kurus berkata...

tehr,
aik? CIKGU kan? takkan le... ;)

blog-tips-kurus berkata...

delarocha,
> tidur nanti kepala oteng bro. hehe! :)

blog-tips-kurus berkata...

izzad,
p jumpa doktor je.. :-)

muhamad hanif berkata...

ala,


lagilagi ?


Errr

blog-tips-kurus berkata...

M.Hanif,
hhhmmmm... 'tahun depannnnnnnn, pak hanis datang lagi, ye!!' ;)

LinkWithin

related posts with thumbnails