Jumaat, 29 Julai 2011

Lupakan BOLA sekejap. Mari Berkenalan Dengan JERAWAT!


lupa sumbernya..

 
Salam.
Dah pagi Jumaat.. mimpi BOLA  ke harimau ke singa ke King G? hehe!
Tahniah untuk pasukan Malaysia yang membariskan 100% pemain tempatan. Kalah tapi bermaruah, ok!
Kelihatannya padang Stadium Bukit Jalil itu sudah tidak cantik, tengok di Arena 801 je.. itupon seorang penonton ni emo betul. Bola tak habis lagi dia dah tukar CSI di 701. Selepas itu, dia tengok gusti pula. 18SG tu! haha!

Aku tertengok buku MASALAH JERAWAT -Synergy Media.
Ada 4 jenis jerawat iaitu:
1. KOMEDO bukan Komando - white head & black head
2. Jerawat Radang -
3. Jerawat Konglobata - berbisul besar
4. Jerawat Pada Dada & Belakang Badan.*
* yang ini kerana hormon testosteron darah terlalu tinggi. Tandanya ialah kaki & lengan berbulu lebat.


* akibat ambil rawatan hormon testosteron untuk gemukkan badan & tingkatkan keupayaan seksual

* guna krim anti alergi (mengandungi steroid potent) secara berlebihan in long term.

Makanya, sila berhati-hati jika anda terlibat dengan pengambilan hormon atau krim itu. Sila rujuk doktor bertauliah ya. Jom main bola petang ini? hehe!


32 ulasan:

Nur Misnan berkata...

Msia kalah bermaruah...

jerawat?? selalunya tampal kentang hiris...

James Alexander berkata...

hehehe... iklan huh ?


mmg pernah kena jerawat, tapi x teruk sgt la... muke still licin berseri coz pakai fair n lovely... hahaha...

puteri ain berkata...

yeahh . betul2. malaysia kalah bermaruah :)

meaw berkata...

go go go mesiaaaa! malaysia memang hebat!

Azham Vosovic berkata...

Saya agak berjerawat... tapi saya biarkan je masalah ni dan sekarang makin surut la jerawat ni...

sahromnasrudin berkata...

100% buatan malaysia..sangat bangga kan...

faiz berkata...

tips jerawat aku jgn diusik jerawat tu..hehe

blog-tips-kurus berkata...

Nur M,
pernah baca petua itu! berkesan la yek?!

blog-tips-kurus berkata...

JA,
oooo.. rupanya ada lelaki yg guna F&L itu yek??? erk!!

blog-tips-kurus berkata...

Puteri A,
yup!! truly & purely Malaysian!
:-)

blog-tips-kurus berkata...

Meaw,
Memang dari dulu kita HEBAT!! :)

blog-tips-kurus berkata...

AV,
biarkan..? oo.. begitukah? (^.^)

blog-tips-kurus berkata...

SN?
original kan?! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

faiz,
sangat betul! tapi selalu goyah iman menahan geram nak picit!!

Asrul "iLham" Sany berkata...

picit jerawat dikala buhsan hahaha

Suhami Ahmad berkata...

Tade rezeki nak buat cmna...tapi Malaysia semakin bangkit

GaRy™ berkata...

nombor 4 masalah utama~.. =(

ORLANDO AHMAD berkata...

gua guna pencuci muka jenama vaseline, mujarab..

soooooour berkata...

adeh..jerawat di dagu.....=,=

krole berkata...

btul tips...kte kalah bermaruah!!! emmm... bagi krole jerawat ni normal, cuma kena jaga r...takot jd teruk kan??? hahaha!!! jgn usik da lah

lelakiJAHAT berkata...

hebat la.haha

vampire's lovex berkata...

ohh yeke...

baru tahu yg nbo 4 tu.. hahaha...

malaysia kalah xpe,bagi can je tu..hoho

akid berkata...

jerawat belakang badan aku pernah kena siut... seb bek skng dah takde dah.. mybe sbb aku kurangkan mkn mknan yang menyebabkan jerawat kot

blog-tips-kurus berkata...

AiS,
wah! hobi kamu itu marabahaya!

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
mungkin akan sehebat Super Mokh dulu.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

#4? opss!! sabar.. pasti ada penawarnya. :-)

blog-tips-kurus berkata...

OA,
ada cleanser vaseline? ingatkan gel tu je.. oooo..

blog-tips-kurus berkata...

sooooooour,
dagu? pemanis tu. hehe!

blog-tips-kurus berkata...

krole,
tetap menang sebenarnya.. kan?!
yang JANGAN tu la suka nak buat.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Lelaki.. jahat?!
memanglah HEBAT!! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

VL,
hehe! ai pon baru tau.
alaaa... tak p jauh sangatlah team Singa itu..!

blog-tips-kurus berkata...

akid,
haha! kritikal je bunyinya..

LinkWithin

related posts with thumbnails