Khamis, 18 Ogos 2011

Lebam Digigit Jin atau Pelesit??

Salam.
Besok dah 19 Ramadan kan? Tahun ni senang nak kira sebab sama tarikh bulan tak Islam.

Korang ada pengalaman digigit?
Tadi aku search pasal 'digigit'. Tajuk 'digigit JIN' menduduki tangga teratas mendahului 'digigit pelesit'. Ishhhhh!!!! (Seram la pulak nak habiskan entry ni.) hehe!

Aku agak keliru ni: Siapakah yang punya angkara sebenarnya? J atau P???
Suspek tu hisap darah ke saja-saja nak buat love-bites? heeeeeeeeiiiii..... Apakah modus-operandinya?? Adakah mereka diarahkan oleh tuannya? Kenapa dalam bulan Ramadan yang mulia ni pon mereka beroperasi? Mereka tidak diikatkah??

Ustaz cakap, cara nak elakkan kejadian ini ialah:
1. Jangan tidur lepas Asar
2. Jangan mandi malam
3. Pakai kain basahan ketika mandi.

37 ulasan:

gedek! berkata...

uncle yang suka menggigit...

blog-tips-kurus berkata...

Uncle G,
understood! hehe!(^.^)

dill berkata...

kene gigit kutu bab* kot. hihi

dill.

Umie Artoqiemie berkata...

soram..
aku slalu tido lepas asar.. adumak.

HEROICzero berkata...

ha ha ha .


bahaya ni . Aumm !

AmirFX berkata...

Tikus atau lipas.. DUa2 suka menggigit...

James Alexander berkata...

never ever been bitten...

punca dia dan cara penyelesaiannya tak dapat dikenalpasti... hehehe...

Daddy Ziyyad berkata...

mitos!

org melayu mmg suka benda2 ni.
Islam hanya pada MyKad sahaja.

EmpayarUtama berkata...

tpkan takkan tanda tu dtg sendirik yea? Ada masuk cerita misteri kat tv x?

muhamad hanif berkata...

kadang2 aku suka tidur lepas asar,


isssshh.

ghost writer berkata...

seram apenyer...bulan ramadhan nih,puan ani.

blog-tips-kurus berkata...

dill,
kena samak le.. hehe!

kompem bukan le!

blog-tips-kurus berkata...

Umie A,
aiyo! nanti kepala oteng lo!

blog-tips-kurus berkata...

Hero,
aik?? bukan tiger maaaaaaaaa...

blog-tips-kurus berkata...

Amir,
No mickey mouse here. Oggy's enemies tu ade le.. :)

blog-tips-kurus berkata...

James A,
haha! boboi tak kena kot!!

blog-tips-kurus berkata...

Daddy Z,
mmm.. dengar apa Daddy cakap tu!!

blog-tips-kurus berkata...

E.Utama,
tak pasti. belum rujuk kepada yang arif. ;)

blog-tips-kurus berkata...

M.Hanif,
elakkan ye. :)

blog-tips-kurus berkata...

GW,
hehe! ada kaitan dengan dunia mu kah???

mesti kawan2 ghost ni!

ORLANDO AHMAD berkata...

pkai kain basahan waktu mandi tu penting especially buat makwe makwe, bukan takat jin, manusia pon suke skodeng haahha

blog-tips-kurus berkata...

Ustaz O Ahmad,
iyeeeee.. pakwe pon kena pakai le!

mane Jon?? kena makan Croc kah??

JOHN AL BUAYAk berkata...

hai darling, meow meow meow, carik i ke?

Hanie_Dew berkata...

wwwooo...lame nye beta tak ke sini .rindu rasanya.

selalu kene labam lebam ni. memula takot jugak tapi dah lama lama tu wat derk je la. sebab selalu mandi malam kot.

ghost writer berkata...

haha

kawan-kawan aku tengah bertafakur sekarang nih..

Adam Idris berkata...

pelesit tu ape?
adoiii

blog-tips-kurus berkata...

John Croc,
p tangkap 'miki' kat opis ai. jgn tido je-tak baik!!

blog-tips-kurus berkata...

Hanie,
aiyoo dear, no more after this. ok!!

*tq for coming bebeh. (^.^)

blog-tips-kurus berkata...

GW,
adakah mereka aktif waktu ini?? atau tak sabar menanti Syawal.. hoho!

blog-tips-kurus berkata...

Adam I,
alaaaaaaa.. tak kan tak tau?? yang gitu-gitu tuuuuuuu!!

Jumir berkata...

Berani Mr P n Mr J tu gigit...aku fire kang!

blog-tips-kurus berkata...

wok J,
hhhhmmmm.. ye la tu..
Mr ke Ms tu???

logorithm berkata...

Betul ker gigitan jin? Ker sebenarnya gigitan 'love bite'? Kih kih...

akubiomed berkata...

Anak dara gadis sekarang bangga menayangkan kesan gigitan cinta

blog-tips-kurus berkata...

bro Logo,
lebam terserandung kot! ;)

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
anak siapalah itu... hhmmmm...

ladyana berkata...

tapi lebam tu bentuk gigi acano?

LinkWithin

related posts with thumbnails