Sabtu, 6 Ogos 2011

Soalan Sensitif Yang Mungkin MengKURUSkan Atau Menggemukkan...

Salam..
Alhamdulillah.. berjaya juga aku & makmeow tahlil & terawih berimamkan Imam Muda Aran semalam. Rezeki dapat berjemaah dengan orang tahfiz. Syukur, tak semua berpeluang kan.. Imam Aran pesan, buatlah persiapan Syawal dari awal, jangan asyik last minute je. Sayang kalau kita sia-siakan 10 Ramadan terakhir itu.. (soft reminder to ownself). 

Back to the topic: Korang ada anak saudara lelaki? 
Petang tadi, my tadika nephew tanya soalan naif yang bisa merobek lagi menjeruk perasaan hatiku ini iaitu seperti berikut:

Nephew-Nabil: Bik A-- dah nak TUA ke?
Aku: Kenapa Nabil tanya macam itu?
Nephew-Nabil: Sebab Bik A-- ade jerawat sikit-sikit tu..
Aku: !!??$$$$$!! (sesungguhnya aku sedang berpuasa. COBAAANN!!)

Kalau aku jawab, that is natural beauty, aku kena explain panjang lebar lagi. Lantas, aku buat-buat tido! Sekian..

*Sekarang nak habiskan mentelaah buku ni. Kalau tertekan, aku mungkin terlebih atau tak lalu makan. Bahaya.. 

kagumnya aku pinjam buku library..

40 ulasan:

Lea IsNaw! berkata...

hehehe. semanagt je pijam buku tu ye

Azham Vosovic berkata...

secara jujrnya, sy pon penah pinjam buku tu masa form 5... hahahaha

James Alexander berkata...

jerawat je... bukan nye masallah besar sgt pon...

Miss A berkata...

oucch! soklan pedas.org pun tgah ade jerawat ni,ermm pinjam buku boleh? kui3

blog-tips-kurus berkata...

Lea,
kebetulan dah pnjm last week.. :(
*harus khatam cepat-cepat. lewat pulang denda 10sen/day!!

blog-tips-kurus berkata...

AV,
really?? tak dinyatakan tarikh cetakan pertama. :)

blog-tips-kurus berkata...

James A,
ada jerawat yg boleh menjadi kanser, kot!!
*Jerawat = TUA??

blog-tips-kurus berkata...

Miss A,
meh sini dear.. hehe!

muhamad hanif berkata...

share lah apa yang ada dlm buku tuu tautautau !!

hahahahahahaha

ghost writer berkata...

dah natural beauty,takyah lar risau.

semua orang pun pernah ada jerawat.

blog-tips-kurus berkata...

M.Hanif,
sabar ye dear. tak khatam lagi ni..

blog-tips-kurus berkata...

GW,
tak semua orang mengalami masalah yg sama.. antu ade jerawat kah??

Cikli berkata...

pimple is just dimple if 'p' is spinned 180 degree. just like what our media always do best

Elih Japahar berkata...

Jerawat tu biasa jer,cuma penampilan kena anggun kan..selamat menyingkirkan jerawat tu..:) buku tu lum pernah baca..tak ada jerawat kan hehe

caliph shuriken berkata...

dak kecik slalu tnya direct jaa.. amat berterus terang cmpur prasaan ingin tau kn, huh...

blog-tips-kurus berkata...

Cikli,
dimple is cute. pimple is not!!

*ade org media ke sini?? ;)

blog-tips-kurus berkata...

Elih J,
maka beruntunglah manusia tanpa jrwt.. rugi publisher. ;)

blog-tips-kurus berkata...

caliph S,
iye.. jujur itu menyakitkan. huhu!

Tukang Karut berkata...

gosok je dengan kertas pasir... confirm hilang jerawat tu...

blog-tips-kurus berkata...

TK,
kamu memang pakar mengarut, cittt!!

Jumir berkata...

Syukur la nak....dengan wajah ko sekarang berbanding dulu. Cantek ape...

apik pehe berkata...

hehehe..pegi lah yunnam haircare

vampire's lovex berkata...

jerawat boleh hhilang la... nak hilangkan lemak lagi susah kot.. hehe...

dia blaja pasal jerawat ke kat skola td...hihi

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ berkata...

gua la produk natasya..ia selamat, mudah dan berkesan..hanya sapukan krim malam sblm tdo..







tgk, skg gua jd duta natasha

Suhami Ahmad berkata...

hihi...cer tanya kak milah petua nak hilangkan jerawat.

ORLANDO AHMAD berkata...

okey ape natural beauty

d_LA berkata...

jwb jw camni, sbb muda la naik jerawat..kalo dah tua jerawat x tumbuh dah..

d_LA berkata...

adeh, kisah jerawat tu wat aku lupe psl Imam Muda Aran.x amik otograph ker??hehe..best betulla korang

zik berkata...

nak pinjam2 buku tuh..

blog-tips-kurus berkata...

wok J,
memang dari dulu dah BEAUTIFUL. what to do.. ahaks!!

blog-tips-kurus berkata...

apikP,
mmm... bukan facecare ke? rambut mane hede jerawat dear.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

VL,
ntah le.. budak tak pose memang macam itu kot!! dah le tanye 2 kali.. ggrrrrr!!

blog-tips-kurus berkata...

xtionkamen,
kamu sedare mak mertua Jimmy Shanley kah? ;)

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
sila bagi nombor tepon kak milah itu.. :)

blog-tips-kurus berkata...

O Ahmad,
memanglah! tapi budak-budak hingusan tu tak paham.. (",)

blog-tips-kurus berkata...

d_LA,
mmm... time tu tak terfikir jawapan seindah itu. :-)

blog-tips-kurus berkata...

d_LA,
kenapa ramai cemburu ni? hehe!

*ai tak reti le nak beramah mesra dengan selebriti. kalau chedet tu, harus!!

*psstt, beliau salin baju di sebelah bilik kami je tahu. (^.^)

blog-tips-kurus berkata...

zik,
bermasalah ke? meh la sini. :-)

akubiomed berkata...

Selalu guna pencuci muka setiap kali balik dari tempat kerja. Cuba Acne clearing cleansing digunakan setiap hari untuk menghindarkan jerawat.

Fed up juga kalau jerawat tumbuh sekali sekala lebih-lebih lagi hendak dekat Raya :-)

blog-tips-kurus berkata...

Dr suruh pakai sabun baby J&J je. kulit sensitif macam baby gituuuuu.. ;)

*Jerawat ni akan tumbuh berkali-kali kalau tak makan antibiotik & Vit. :(

LinkWithin

related posts with thumbnails