Sabtu, 13 Ogos 2011

Petua Membuat Orang JATUH CINTA

Bukan petua Nak Buat Orang!!

Diulang:
Bukan 'petua nak buat orang' tau!!

Pinjam buku dapat sepeket kurma yang comel. Cool!!
Kreatif betul lady boss library opis aku ni. Unit Pusat Sumber aka library opis aku telah melancarkan aktiviti perpustakaan bergerak ke semua tingkat opis. (Diorang tolak troli penuh buku). Maklumlah, rakyat Malaysia ni kan malas membaca. Ini adalah kempen galakkan membaca.

Kenapa aku pinjam buku yang bertajuk sedemikian rupa??
mmmm... sebenarnya, akak2 Unit sebelah le yang paksa. Aku pon pinjam supaya depa tak kecik hati.  Lagipon, 1 of the writer=Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah. Mesti nak tau isi kandungannya kan? Next time ye. Buku jerawat tu pon tak khatam lagi. Padahal nipis je. hehe..!

Jadikan membaca & mengaji Al-Quran amalan hidup kita. Sekian.


36 ulasan:

Xavi De berkata...

nak kasi org jatuh senang jer...
tp nk kasi jatuh cinta tu susah...hehe

dill berkata...

tu la. btol kate xavi. takat nak kasi orang jatuh. tolak je sampai guling2.

nak kasi jatuh chenta ni, mmg mencabar ah. hehe

dill.

Azham Vosovic berkata...

Hehehe, ni tak lama lagi sy dptlah makan nasi minyak hahahah

caliph shuriken berkata...

owh, buku ni.. aritu sy ada jual kt e-store ^^

blog-tips-kurus berkata...

Xavi D,
tapi tengok saiz jugak le bro.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

dill,
bodi kerempeng larat ke tolak org? ntah2 dia yg tergolek-golek. hoho!

blog-tips-kurus berkata...

Azham V,
eh! kat baRam/paRam tak jumpa nasi minyak yek?? lalala..

*doakan yekk.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

Caliph S,
tokey buku rupanya.. jual orang tak? teeetttt!!! >.<

L berkata...

waaa, bagos betol eeeh lady boss, jrg jumper skill gini..
awak kuat marah?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jangan-marah.html

penaberkala berkata...

tengok tajuk entri, laju je klik datang sini
ingat ada tips
hampehhhh

next time share eh,haha

ORLANDO AHMAD berkata...

jatuh cinta ni payah ni

Si DauN CeRi berkata...

salam ramadhan.


trime kasih singgah blog saya.. hehe sy ni pon malas nak membaca, tp amik kos yg menuntut sy utk jadi seorang yg sangat rajin membaca. tp sy ta pnah berubah drastik ke arah tu.. hahaha teruk btol sy ni.

blog-tips-kurus berkata...

L,
bulan puasa tak baik marah-marah. bulan tak puasa pon jangan marah tak b'tempat... ;)

blog-tips-kurus berkata...

Penaberkala,
'dok dang' nak khatam le bro. busy nak jait manik & alter baju raye nih.. ish! (tak start pon lagi!!)

blog-tips-kurus berkata...

Ustaz O Ahmad,
ada orang senang jatuh cinta..

blog-tips-kurus berkata...

Si Daun Ceri,
Salam..
biasa la tu. berapa ramai sangat la student yang rajin. hehe!

(mase kecik selalu diberi tugasan memotong halus buah ceri-nak hias biskut raye)

lelakiJAHAT berkata...

nak pinjam!!!!!!!!!

blog-tips-kurus berkata...

lelakiJ,
meh sini. due 17/8 tahu.. :-)

ABU berkata...

oh ingatkan petua buat orang haahahha

James Alexander berkata...

abis tu bile nak review plak buku ni kalau buku pasal jerawat tu pon x abis baca lagi...???

AmirFX berkata...

Agreed dengan budaya kurang membaca.. Kadang buku tu nampak kosong jer bila nak baca.. Lainlah kalau baca komik..

apik pehe berkata...

tau takper..semuanyer dah ada dalam Al-Quran

blog-tips-kurus berkata...

Abu,
tak baik 'buat orang..' ;)

blog-tips-kurus berkata...

James A,
pagi tadi udah khatam buku jerawat tu. nak draf le ni!! (",)

blog-tips-kurus berkata...

AmirFX,
komik SinChan & Conan tu best kan?! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

apik p,
iye boss... insaf.. ;)

Hans berkata...

lepas nih boleh la kongsi2
:-)

Waqheh berkata...

nanti pinjam

blog-tips-kurus berkata...

Hans,
Insya Allah.. sabar yek! :)

blog-tips-kurus berkata...

Waqheh,
nak bagi jauh. beli je RM19.90, murah kan? :)

muhamad hanif berkata...

bukan senang kan,


kau taknak share tips skit ke ?

dill berkata...

jahat! kate orang kerempeng! dush! dush!

dill.

blog-tips-kurus berkata...

MH,
sabar ye. Coming soon! :-)

blog-tips-kurus berkata...

dill,
agak-agak sape yg tergolek nanti? hoho! fuuuhhhhh!!! (tiup je)

Suhami Ahmad berkata...

wah, semoga ada yang terjatuh cinta lepas ni btk...hihi

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
'the right person'. hehe!

LinkWithin

related posts with thumbnails