Selasa, 16 Ogos 2011

Rahsia Tandatangan

M2-Mingguan Msia 14.8.2011 ~ Tandatangan Lambang Keperibadian. Contoh tandatangan di beritamaster.blogspot

1. Satu garisan di bawah:
Seorang yang sangat yakin, personaliti hebat tapi agak selfish. ~ Mantan PM; Tun Mahathir.

2. 1 titik di bawah:
Orang yang simple & tenang tapi mudah hilang kepercayaan apabila dkhianati.

3. 2 titik di bawah:
Romantik tapi ala playboy, suka pilih yang cantik je & mudah tarik perhatian.

4. Tiada garisan & titik di bawah:
Seronok dengan kehidupan dengan cara sendiri tapi < beri perhatian pada orang lain.

5. Tiada kaitan dengan nama:
Sentiasa berusaha nampak bijak & yakin dengan kebolehan diri sendiri. Tapi suka berselindung & tak kisah dengan pandangan orang lain.

6. Berkaitan ejaan nama tapi sukar dibaca:
Kreatif & cerdik tapi malas berfikir panjang & mudah tukar idea.

7. Huruf tidak bersambung:
Suka berfikir, sangat prihatin, tak selfish, sanggup berkorban apa saja untuk orang lain tapi cepat mengalah & mudah serik.

8. Ikut ejaan nama dengan huruf yang jelas:
Baik hati, boleh sesuaikan diri dengan mudah, tegas dengan pendapat sendiri & bersemangat tinggi.  Contoh Dato' CT & Erra Fazira.

*Kebanyakan artis di no 8. Korang pula di mana? Nombor 9 ke atas aku tak sempat taip. Sekian.



30 ulasan:

dill berkata...

ni nak upload tandatangan ni. suh cik kite ni terjemah. hihi

dill.

Tukang Karut berkata...

hoho... baca dah paper ahad hari tu...

ORLANDO AHMAD berkata...

Gua tandatangan tulis arab, ape makna?

blog-tips-kurus berkata...

dill,
hoho! ai memang dah amik signature forensic kat US/UK duluuuuuuuu.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

TK,
aaaa.. ada pon yang baca the real news paper. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Ustaz O Ahmad,
maknanya anda seorang 'ustaz... celop!' hehe!

*yg tu M2 tak tulis le. tapi baguslah. maknanya anda pandai jawi & mengagungkan tulisan indah itu.. :-)

ProfHariz berkata...

Saya pnya tandatangan msih belom jelas.. Tp main bulat2 je.. ekeke~

faiz berkata...

tandatangan pun ade makna tersirat ke?

Xavi De berkata...

pakcik punye no5...keh3x...

ghost writer berkata...

no 6.

aku rasa aku memang di situ.

izzad b* berkata...

paper ahad ari 2! :)

belog|amiyo berkata...

sy punye no brape eh? haha. taknak cayelah menda nih.

James Alexander berkata...

no 2 rasanye...

sahromnasrudin berkata...

sy no 10 kot huhuhuhhh

d_LA berkata...

perghhh..hebat tol kajian, melalui signature pun leh tahu peribodi org..

Nur Misnan berkata...

aku ada 3 jenis sign
contoh jika yang P&C lain dan penuh
dan yang biasa2 tuh simple jer...

muhamad hanif berkata...

tanda tangan aku tak pernah nak kekal, apesal eh ?

blog-tips-kurus berkata...

Prof H,
mesti orangnya bulat atau tak bulat.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

Xave De,
ooo.. suka nyorok ye? (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

GW,
malas fikir, asyik tukar idea. jenuh le subordinate.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

izzad,
yup! M.M'sia yg kecik.

blog-tips-kurus berkata...

belog A,
baca je, tak semestinya betul. ade yg betul ke?! :)

blog-tips-kurus berkata...

James A,
hhhmmm... pernah dikhianati si dia ye? :)

blog-tips-kurus berkata...

SahromN,
mmmm... aaaa.... (dalam hati!) >.<

blog-tips-kurus berkata...

d_LA,
kalau dengar talk Dato Fadzilah Kamsah, boleh kenal orang melalui tulisan. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Nur M,
biasanya yg formal lebih panjang kan.. :)

blog-tips-kurus berkata...

M. Hanif,
budak-budak biase le. budak lagi ke????

blog-tips-kurus berkata...

Faiz,
tersirat tak tersurat.. :)

Muhammad Burn berkata...

tandatangan yg boleh dibaca, adalah tandatangan pemimpin.

blog-tips-kurus berkata...

Muhammad Burn,
benarkah begitu?? :)

LinkWithin

related posts with thumbnails