Khamis, 11 Ogos 2011

Anas Hamdi banned Ayat-Ayat Cinta

Ayat-ayat Cinta

Desir pasir di padang tandus,
segersang pemikiran hati,
terkisah ku di antara cinta yang rumit.

Bila keyakinan ku datang,
kasih bukan sekadar cinta,
pengorbanan cinta yang agung,
ku pertaruhkan.
 
Maafkan bila ku tak sempurna
cinta ini tak mungkin ku cegah,
ayat-ayat cinta bercerita,
cinta ku padamu.

Bila bahagia mulai menyentuh,
seakan ku bisa hidup lebih lama,
namun harus ku tinggalkan cinta,
ketika ku bersujud..

lirik.wordpress.com

Sedap je dengar lagu ni.. orang Indonesia ni memang pandai cipta lagu kan? Kreatif.. Berasal daripada novel, difilemkan & siap lagu ye? Aku tak tau kronologinya.. Isunya di sini, aku agak tertekan apabila Mbok Rossa tak sempat nyanyi lagu tu part korus, abang aku dah tutup radio sebab Anas Hamdi cakap macam ni:

AH: Abah, orang tu cakap 'AKU' tadi.
Abahnya: 'aku'? ok, kita tutup ye.
aku: aarrrrggghhh!!! (aku selalu mengalah dengan nephews!!)

Anas (biru), sudah 4 tahun laa..!!

26 ulasan:

James Alexander berkata...

adakah dilarang untuk menyebut aku di dalam keluarga kamu?

blog-tips-kurus berkata...

James A,
sort of.. :-)

*banyak DON'T list. hehe!

ORLANDO AHMAD berkata...

jiwang kamu ni ye...hehehe

dill berkata...

habis semua lagu kene ban la jawabnye. hihi~

dill.

blog-tips-kurus berkata...

O Ahmad,
pengaruh rakan sebaya le ustaz. hoho!

(tak sempat nak jiwang habis pon!!)

blog-tips-kurus berkata...

dill,
mmm.. kalau diorang ade je. (",)

Asrul "iLham" Sany berkata...

orang Melayu yang cipta lagu plis, plis, plis tu hebat gak ape?

(me being sarcastic haha)

blog-tips-kurus berkata...

AiS,
tolonglah.. jangan nyanyi lagu itu.

Zulfikar Hazri berkata...

lain kali pakai earphone.. kekekekeke

Kapten Atok berkata...

ok gelak

Lea IsNaw! berkata...

cmtu semua lagu kena banned
lagu nasyid pun kdg2 ada sebut aku jugak
huhu

blog-tips-kurus berkata...

ZH,
dah lama tak pegang fon telinga.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

Kpnt Atok,
mmmm... yelaa!! ;)

blog-tips-kurus berkata...

Lea,
suka duka memberi penerangan kepada budak bawah umur.. ;)

mykhalis berkata...

cakap akupun tak boleh..suci betol..wahahha

blog-tips-kurus berkata...

mykhalis,
anak ustaz le katakan.. ;)

AmirFX berkata...

Jiwang lah.. haaha.. Naper dengan word "aku"...?

blog-tips-kurus berkata...

AmirFX,
standard budak kecik kan kena cakap 'saya'. tak pon 'kita'.. ;)

akubiomed berkata...

Ingatkan ada fatwa baru yang dikeluarkan :-)

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
haha! laalalaa.. (^.^)

fahmie firas berkata...

Best Entry Ni
Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.

http://fahmiefiras.blogspot.com/

si para para berkata...

memang di akui lirik lagu mereka memang bagus.. nyanyian mereka pun bagus..

cuma tak suka sebab apa yang mereka sampaikan tu tak kena dengan penyanyi..

contoh, mereka nyanyi lagu berunsur ketuhanan. tapi tengok la penyanyi itu sendiri... macam buat main2 je..

ni pendapat saya je ye...bukan semua macam tu..
:)

blog-tips-kurus berkata...

FF,
tq. macam pernah kubaca je ulasan ini.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

si para para,
itu ialah fakta. memang tak kena kan..? lebih kepada komersil je..

ct berkata...

mcm pelik je lirik tu kalau aku tukar saya

blog-tips-kurus berkata...

wok ct,
hhhmmmm... 'abang' Amani la tu! (",)

LinkWithin

related posts with thumbnails