Friday, August 5, 2011

Adakah JODOH Kita Tepat & Jitu..?

Salam.
taip laju-laju sebab ada date jap lagi.. (>.<)

Dear fans friends,
Have U met your soulmates? Belum?
Takpe.. anda tidak keseorangan. huhu!
Ambillah kesempatan untuk berdoa sepanjang bulan Ramadan ini. Ambil berkat..

Elok anda baca artikel Dr HM Tuah Iskandar Al-Haj (Mingguan Wanita-Ogos 2011). Kalau tak berapa nak cam wajahnya, sila buka drtuah.com ye. Beliau suka pakai blazer warna ceria. Ternyata, warna mempengaruhi hidup kita.  

Ada orang, jodohnya banyak.. ada yang 1 pon tak lepas-lepas. Dr Tuah cakap, lambat jodoh bukan isunya tapi apakah jodoh kita tepat..?

Dr Tuah pesan, andainya jodoh itu datang dengan mudah, sambutlah ia dengan mudah. Andainya ia sukar lagi payah, anggap sahaja kecepatan bukanlah terbaik untuk anda. Pasti ada rahmat Allah.. sila baca sendiri ye-Edisi 5-11 Ogos, muka surat 58.  Majalah ini terbit weekly rasanya.

Entry ini diterbitkan atas permintaan mamameow=ara4878.blogspot.com.
Done!

* Imam Muda aku dah sampai ni. Just next door. tata!


51 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

jodoh pertmuan semuanye ditangahn tuhan kan.. hehehe.. lambat or epat semuanye daripada NYA...

dill said...

insyaallah. semoga dipermudahkan :)

dill.

adan said...

semoga dapat jodoh dari ALLAH.. bukan dari nafsu..

James Alexander said...

wah ! dapat imam muda...

good for you then...

faiz said...

bley la cari jodoh imam muda..hehe

ghost said...

teruja tul.

imam pun dah memasuki dunia glamourist..

selamat berbuka.

Aleen Aiden said...

ye saye kenal dr tuah melalui pemakaian die yg agak rare d ctu..hee

semutsengal said...

Ala,

saya mana ada pasangan lagi.macamana ni..


Err,

blog-tips-kurus said...

TA @ ti,
tapi jangan tak berusaha kan.. (",)

blog-tips-kurus said...

dill,
Aamiiinn.. doa banyak2. :-)

blog-tips-kurus said...

adan,
mudah-mudahan drpd Allah.. :)

blog-tips-kurus said...

JA,
dapat jadi makmum.. :-)

blog-tips-kurus said...

faiz,
MUDA sangat! (",)

blog-tips-kurus said...

GW,
tak perasan ke, kriteria Astro tu:
calon mesti berpesonaliti menarik!
mmmm....

blog-tips-kurus said...

AA,
even opis ke rumah dia pon cat warna warni.. warna merangsang minda. ;)

blog-tips-kurus said...

MH,
abiskan sekolah dulu dik oittt!! ;)

Santan Berlada said...

insyaAllah tepat...
cuz allah telah memilih tuk kite
yg sebaik2nye...
cume kite yg kadg x reti menghargai... ^^

Prince Halilintar said...

masih lagi bersabar menunggu jodoh yg ditetapkanNya..hehe

EzayHadry said...

kalau jodoh kita tak tepat mesti ada hikmah tu..maksud ezay tak kekal..
ada sebab kenapa Allah ketemukan kita dengan orang yang salah, cube pikirkan

blog-tips-kurus said...

SA,
manusia memang selalu lupa bersyukur.. ;)

blog-tips-kurus said...

PH,
hehe! tu tengah aim sape tu?? :-)

blog-tips-kurus said...

EH,
supaya kita > menghargainya nanti..

Muttallif said...

Kadang2....Apa yang kita mahu berlaku setelah kita mempunyai segalanya, harusnya kita mengejar yang kota mahukan atau tinggalkan kemahuan tersebut...Terutamanya cinta? Jiawang3x..keh keh keh

vampire's lovex said...

semoga pakwe aku yg skrg ni jodoh terbaik aku..amin ...hehehe..

arghh ayat last tu buat aku jeles...waaaaaa !!!

vampire's lovex said...

semoga pakwe aku yg skrg ni jodoh terbaik aku..amin ...hehehe..

arghh ayat last tu buat aku jeles...waaaaaa !!!

blog-tips-kurus said...

'kita'.. ingatkan kota cinta ape. bisa salah faham itu.. (",)

*alaaaa... kau memang jiwang ke dalam hati tengah ade taman bunga??

blog-tips-kurus said...

VL,
sampe 2kali kau enter yek! hehe!

pakwe kau ada abang tak? (",)

puteri ain said...

semoga dipermudahkan segala urusan .

mykhalis said...

Alhamdulillah..dah bertemu dengan jodoh yang dicari..hehe.. cuma 3 lagi tak tau..wahahaa

kueh bakar said...

tepat..mm ok
jitu? mm entah
mcam kung fu je kalo pakai jitu..

2 tu blog main2 masa banyak masa dulu...hahaha

ewanthology said...

belum dipertemukan,

Dia mengetahui bahaya berseorangan adalah yang terbaik untuk saya ketika ini.

blog-tips-kurus said...

Puteri A,
Aamiiinnn... mudah-mudahan. :-)

blog-tips-kurus said...

mykhalis,
beniat jugakah? ;)

blog-tips-kurus said...

kueh b,
haha! skrg tak cukup 24/7 kah...? :-)

blog-tips-kurus said...

delarocha,
jodoh itu rahsia Allah.. :-)

Cinta Misteri said...

InsyaAllah, setiap individu ada jodohnya. Antara cepat atau lambat, antara tepat atau tidak, tetapi setiap Qada & Qadar Allah ada hikmahnya

nurmisnan said...

x cari tak jumpa
tapi kalau dah jodoh ditentukan oleh-Nya
akan bersatu jua

uncle gedek said...

Tepat dan jitu?

ada ke macam tu...?

Encik Psychopath said...

jodoh sy lambat.

Unknown said...

wah, mengedate ek....

Solihin Zubir said...

kita hanya merancang.. Allah itu lebih hebat perancangan-Nya..

ishh.. bila nk jumpa jodoh ni.. heheh...

eqbalzack said...

salam,
kalau nak join GA abg eq sempat lg..closing date 7/8, 11.59 mlm...

ghost said...

nak perasan camner,kalau aku tak tengok pun.hihi

blog-tips-kurus said...

Cinta M,
setuju! setuju!
..insaf.. :-)

blog-tips-kurus said...

Nur M,
'ikan di laut, asam di darat' le yek? hihi!!

blog-tips-kurus said...

Uncle G,
nak uji pemahaman.. (",)

blog-tips-kurus said...

En Psycho,
sabarlah nak. tingkatkan usaha & doa.. :-)

blog-tips-kurus said...

atok SA,
atok nak cicit buyut kan? hoho!

blog-tips-kurus said...

SZ,
ALLAH bagi apa yg kita perlukan, kan..?! :-)

blog-tips-kurus said...

Abg Eq,
wa'alaikumussalam bang.
tengah malam esok tu.. Insya Allah. :-)

blog-tips-kurus said...

GW,
ternyata kau jarang di daratan. Ada published di media la bro. :)

LinkWithin

related posts with thumbnails