Jumaat, 5 Ogos 2011

Adakah JODOH Kita Tepat & Jitu..?

Salam.
taip laju-laju sebab ada date jap lagi.. (>.<)

Dear fans friends,
Have U met your soulmates? Belum?
Takpe.. anda tidak keseorangan. huhu!
Ambillah kesempatan untuk berdoa sepanjang bulan Ramadan ini. Ambil berkat..

Elok anda baca artikel Dr HM Tuah Iskandar Al-Haj (Mingguan Wanita-Ogos 2011). Kalau tak berapa nak cam wajahnya, sila buka drtuah.com ye. Beliau suka pakai blazer warna ceria. Ternyata, warna mempengaruhi hidup kita.  

Ada orang, jodohnya banyak.. ada yang 1 pon tak lepas-lepas. Dr Tuah cakap, lambat jodoh bukan isunya tapi apakah jodoh kita tepat..?

Dr Tuah pesan, andainya jodoh itu datang dengan mudah, sambutlah ia dengan mudah. Andainya ia sukar lagi payah, anggap sahaja kecepatan bukanlah terbaik untuk anda. Pasti ada rahmat Allah.. sila baca sendiri ye-Edisi 5-11 Ogos, muka surat 58.  Majalah ini terbit weekly rasanya.

Entry ini diterbitkan atas permintaan mamameow=ara4878.blogspot.com.
Done!

* Imam Muda aku dah sampai ni. Just next door. tata!


51 ulasan:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

jodoh pertmuan semuanye ditangahn tuhan kan.. hehehe.. lambat or epat semuanye daripada NYA...

dill berkata...

insyaallah. semoga dipermudahkan :)

dill.

adan berkata...

semoga dapat jodoh dari ALLAH.. bukan dari nafsu..

James Alexander berkata...

wah ! dapat imam muda...

good for you then...

faiz berkata...

bley la cari jodoh imam muda..hehe

ghost writer berkata...

teruja tul.

imam pun dah memasuki dunia glamourist..

selamat berbuka.

aleen aiden berkata...

ye saye kenal dr tuah melalui pemakaian die yg agak rare d ctu..hee

muhamad hanif berkata...

Ala,

saya mana ada pasangan lagi.macamana ni..


Err,

blog-tips-kurus berkata...

TA @ ti,
tapi jangan tak berusaha kan.. (",)

blog-tips-kurus berkata...

dill,
Aamiiinn.. doa banyak2. :-)

blog-tips-kurus berkata...

adan,
mudah-mudahan drpd Allah.. :)

blog-tips-kurus berkata...

JA,
dapat jadi makmum.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

faiz,
MUDA sangat! (",)

blog-tips-kurus berkata...

GW,
tak perasan ke, kriteria Astro tu:
calon mesti berpesonaliti menarik!
mmmm....

blog-tips-kurus berkata...

AA,
even opis ke rumah dia pon cat warna warni.. warna merangsang minda. ;)

blog-tips-kurus berkata...

MH,
abiskan sekolah dulu dik oittt!! ;)

Shamsuddin Amin berkata...

insyaAllah tepat...
cuz allah telah memilih tuk kite
yg sebaik2nye...
cume kite yg kadg x reti menghargai... ^^

Prince Halilintar berkata...

masih lagi bersabar menunggu jodoh yg ditetapkanNya..hehe

Ezay Hadry berkata...

kalau jodoh kita tak tepat mesti ada hikmah tu..maksud ezay tak kekal..
ada sebab kenapa Allah ketemukan kita dengan orang yang salah, cube pikirkan

blog-tips-kurus berkata...

SA,
manusia memang selalu lupa bersyukur.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

PH,
hehe! tu tengah aim sape tu?? :-)

blog-tips-kurus berkata...

EH,
supaya kita > menghargainya nanti..

taliff berkata...

Kadang2....Apa yang kita mahu berlaku setelah kita mempunyai segalanya, harusnya kita mengejar yang kota mahukan atau tinggalkan kemahuan tersebut...Terutamanya cinta? Jiawang3x..keh keh keh

vampire's lovex berkata...

semoga pakwe aku yg skrg ni jodoh terbaik aku..amin ...hehehe..

arghh ayat last tu buat aku jeles...waaaaaa !!!

vampire's lovex berkata...

semoga pakwe aku yg skrg ni jodoh terbaik aku..amin ...hehehe..

arghh ayat last tu buat aku jeles...waaaaaa !!!

blog-tips-kurus berkata...

'kita'.. ingatkan kota cinta ape. bisa salah faham itu.. (",)

*alaaaa... kau memang jiwang ke dalam hati tengah ade taman bunga??

blog-tips-kurus berkata...

VL,
sampe 2kali kau enter yek! hehe!

pakwe kau ada abang tak? (",)

puteri ain berkata...

semoga dipermudahkan segala urusan .

mykhalis berkata...

Alhamdulillah..dah bertemu dengan jodoh yang dicari..hehe.. cuma 3 lagi tak tau..wahahaa

kueh bakar berkata...

tepat..mm ok
jitu? mm entah
mcam kung fu je kalo pakai jitu..

2 tu blog main2 masa banyak masa dulu...hahaha

delarocha berkata...

belum dipertemukan,

Dia mengetahui bahaya berseorangan adalah yang terbaik untuk saya ketika ini.

blog-tips-kurus berkata...

Puteri A,
Aamiiinnn... mudah-mudahan. :-)

blog-tips-kurus berkata...

mykhalis,
beniat jugakah? ;)

blog-tips-kurus berkata...

kueh b,
haha! skrg tak cukup 24/7 kah...? :-)

blog-tips-kurus berkata...

delarocha,
jodoh itu rahsia Allah.. :-)

Cinta Misteri berkata...

InsyaAllah, setiap individu ada jodohnya. Antara cepat atau lambat, antara tepat atau tidak, tetapi setiap Qada & Qadar Allah ada hikmahnya

Nur Misnan berkata...

x cari tak jumpa
tapi kalau dah jodoh ditentukan oleh-Nya
akan bersatu jua

gedek! berkata...

Tepat dan jitu?

ada ke macam tu...?

Encik Psychopath berkata...

jodoh sy lambat.

Suhami Ahmad berkata...

wah, mengedate ek....

Solihin Zubir berkata...

kita hanya merancang.. Allah itu lebih hebat perancangan-Nya..

ishh.. bila nk jumpa jodoh ni.. heheh...

eqbalzack berkata...

salam,
kalau nak join GA abg eq sempat lg..closing date 7/8, 11.59 mlm...

ghost writer berkata...

nak perasan camner,kalau aku tak tengok pun.hihi

blog-tips-kurus berkata...

Cinta M,
setuju! setuju!
..insaf.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Nur M,
'ikan di laut, asam di darat' le yek? hihi!!

blog-tips-kurus berkata...

Uncle G,
nak uji pemahaman.. (",)

blog-tips-kurus berkata...

En Psycho,
sabarlah nak. tingkatkan usaha & doa.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
atok nak cicit buyut kan? hoho!

blog-tips-kurus berkata...

SZ,
ALLAH bagi apa yg kita perlukan, kan..?! :-)

blog-tips-kurus berkata...

Abg Eq,
wa'alaikumussalam bang.
tengah malam esok tu.. Insya Allah. :-)

blog-tips-kurus berkata...

GW,
ternyata kau jarang di daratan. Ada published di media la bro. :)

LinkWithin

related posts with thumbnails