Sabtu, 26 November 2011

Salam Maal Hijrah 1433, Selamat Hari Lahir My Dear..

Petang ni, kita bakal buka buku baru.. Semoga muka surat terakhir 1432 & muka surat pertama 1433 ini tercatat amalan yang baik-baik belaka ya. Insya Allah.. Makna Doa Awal Tahun & Akhir Tahun dalam  bahasa Melayu boleh baca di sini. 

Hari ini ialah hari lahir my dear, isteri kepada Wak Saleh ini.

Selaku anak yang berdedikasi, harus telefon beliau. Maklumlah dok jauh di perantauan.. huhu! Berikut ialah sedutan skrip video call subuh pagi tadi:

Anak: Salam. mak buat pe tu? (patutnya tanya la khabar dulu!)
Mak: Waa'laikumussalam w.b.t.. tengah goreng karipap ni.
Anak: Ayahanda mana? (padahal tau, baru lepas azan).
Mak: Kat surau lagi. belum balik laaa..
Anak: ooo..hehe! mak, hari ni hari lahir mak. yang ke berapa yek?? (saje test beliau)
Mak: laaa.. mak pon tak ingat ni. ke berapa dah ye? 70 ke?
Anak: (lantas mencongak dengan pantasnya!) baru 64 la mak.
Mak: iye? MUDAnyeeeeeeeeeeeeee....!!
Anak: hhhmmmmm... 'muda' sangat mak..

************sekian. skrip lain tak perlu dipaparkan..************

Disebabkan mak busy rewang kenduri, marhaban, hantar rombongan pengantin ke KL laa, Batang Berjuntai laaa.. makanya anakanda yg baik ini akan pulang minggu depan ye mak. (sebenarnya hadiah tak sempat beli lagi. hehe!).

*Mak, kenapa dagu anakanda tak comel macam dagu mak? tiba-tiba Amani pulak yang ambik kecomelan itu. hhhhmmmm....

oh bonda.. wo ai ni.. (>.<)



36 ulasan:

Asrul "iLham" Sany berkata...

birthday girl is still looking fabulous

:D

blog-tips-kurus berkata...

AiS,
mesti mak perasan ni.. ;)

*tq on behalf.. :-)

dill berkata...

makcik gojes, happy birthday!

dill.

LadyBird berkata...

salam maal hijrah..

selamat hari lahir :D..

JR berkata...

Betul tu...64 masih muda. bila hati berkata muda lalu kelihatan mudalah kita...

Entri terbaru di blog JR:

"Tonton Film Drakula "Twilight Saga Breaking Dawn": Puluhan Pengsan Dlm Panggung"

blog-tips-kurus berkata...

dill,
hhhmmmm... nak kena forward ke ni? ;)

blog-tips-kurus berkata...

LadyB,
salam..
thanks, 2u too. :-)

blog-tips-kurus berkata...

bro JR,
hoho! bagus betul idea itu. :-)

lieynanilaz berkata...

Selamat hari lahir...mudo laie 64 tuh!!...:)

EmpayarUtama berkata...

Selamat hari lahir, Mak ada blog tak?

Bella Bell berkata...

hehe. comel je mak awak.



happy birthday bonda :)

Mrza berkata...

slm maal hijrah. npe blog ni name blog tips kurus? saje tnye. hehe.

delarocha berkata...

selamat ulang tahun

L berkata...

salam Maal hijrah. dan hp befday.. smoga sentiasa dirahmatiNya..=)

jom baca sekejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/pandai-sangat-dah-kan.html

AmirFX berkata...

Selamat Hari Lahir makcik Tips.. Semoga sentiasa muda.. Kiterang akan jaga anak makcik nie supaya dia tak buat jahat kat kiterang... haha..

Daddylicious berkata...

insyaallah panjang umur...:)

akubiomed berkata...

Betullah dagu 'mak' gorgeous lah. :-)

logorithm berkata...

Salam Maal Hijrah dan Selamat Hari Jadi kepada that gorgeous lady. :-)


Terbaru dari Logokoko:

[U] Bila Raya Haji?

[U] Do-re-mi-ba-lik-la-ti-doooorrr...

[10PG] Eksiden WTF!

Cikli berkata...

salam tahu baru hijrah

~SaL IjOu~ berkata...

perbualan yg comel~
samat ari lahir mak cik yg cun~ ^^
Salam Maal Hijrah juga~ =)

amani berkata...

amani comel cam embah kam kn:) hehehe

blog-tips-kurus berkata...

lieyna,
iyo... jiwa muda. :-)

blog-tips-kurus berkata...

EU,
haha! mestilah TIADA! ;)

blog-tips-kurus berkata...

Bella B,
hihi! mak awak pon comel. tq. :-)

blog-tips-kurus berkata...

MrZa,
sebab nak kurus le. hihi!

blog-tips-kurus berkata...

delarocha,
tq bro. :-)

blog-tips-kurus berkata...

L,
tqvm. Aamiiinnn... :-)

blog-tips-kurus berkata...

Amir,
tq tapi Kuching itu jauh lo. tak sampai.. hehe!

blog-tips-kurus berkata...

DaddyL,
Aamiiinnnn... :-)

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
hehe! rajin urut kot! ;)

blog-tips-kurus berkata...

bro Logo,
tqvm bro. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Cikli,
salam new year.. :)

blog-tips-kurus berkata...

Sal,
kih! kih! makcik tak buka blog le.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

Amani,
eeleeeeeehhhhh..!!!

Suhami Ahmad berkata...

Selamat tahun baru BTK-007...ngeeee :P

blog-tips-kurus berkata...

Salam Maal Hijrah ye atok.. :)

LinkWithin

related posts with thumbnails