Khamis, 2 Februari 2012

DIY Lemon Penyegar Wajah

Kulit lemon mengandungi asid yang berkesan untuk menyegarkan kulit dan mengetatkan pori-pori.

nampak tak lemonnya??
Cara-cara DIY penyegar:
1. Belah 2 sebiji lemon.
2. Perah lemon itu ke dalam mangkuk.
3. Tuang setengah sudu air sejuk dan kacau sebati.
4. Pupurkan campuran ajaib ini ke wajah anda. Sebelum itu, cuci muka dulu ye.
5. Setelah dipupur untuk beberapa minit, bersihkan wajah dengan kapas yang bersih.

TIPS:
1. tengok chef golek-golek lemon sebelum dibelah, supaya dapat hasilkan lebih banyak perahan lemon.
2.Air sejuk bertapis adalah yang terbaik. 

credited: Harmoni edisi bila ntah..


30 ulasan:

Suhami Ahmad berkata...

air sejuk yg bertapis elok eh?

akubiomed berkata...

Melihat ikan Salmon yang diperah dengan Lemon. Pergh tidak boleh dibayangan.

khaifaiz berkata...

makan hingga menjilat jari

Telor Power berkata...

btk - tgk mcm sedap. apa kata poskan kat kawan nie, nak tahu sedap ke idak?


siot rugi aku tgk masa makan tgh hr ni.buat terliur nie....huhuhu

Azham Vosovic berkata...

hehe....bagus petua ni,,,

mudah plak tu heheh

Asrul "iLham" Sany berkata...

teh o ais lemon sodap gak tetibe

CikAnyss' :O berkata...

dulu anys suka letak air lemon dekat muka ,mmg pedih gila , rasa gatal2 , huhuhu, yang paling best , it's work

SHAHIDA SHIDA berkata...

nak try ah jap gi...

Faidhatul Arfah berkata...

HOLA,
Already follow u heeee ;p
nice blog (:

dill berkata...

mohon cik tips tolong buatkan :)

dill.

Tukang Karut berkata...

mohon cik tips tolong buatkan :)

tukang karut.

Lizz berkata...

lemon ni memang bagus. byk khasiat dia. tapi tak suka plak perah2 lemon kat ikan.ehehehe

FasiHaH SupiaN berkata...

tu dia..ni mesti muka dia cantik ni selalu memanjakan diri dengan lemon ;)

LadyBird berkata...

kalau ade luka di wajah mesti pedih kak.. tp boleh cube ni.. :D..

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
my aunt cakap, lebih elok daripada air yg dimasak.

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
amboii!!! saye makan nasi je. :-)

blog-tips-kurus berkata...

KhaiF,
kan sunnah tu.. :)

blog-tips-kurus berkata...

Telor P,
kalo dipos, terus tak sedap! hehe!

*dun skip your meals. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Azham V,
senang tapi ai malas. hoho!

blog-tips-kurus berkata...

AiS,
air jarang yg sejuk perah lemon pon sodap! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

Anyss,
uuuuuuu... pernah buat yek? :)

blog-tips-kurus berkata...

sila.. sila..
sebiji lemon=RM0.90 jek. :-)

blog-tips-kurus berkata...

FA,
tq bebeh.
will follow uuuuuuuuu!! :-)

blog-tips-kurus berkata...

dill,
pls come here bebeh. hihi!

blog-tips-kurus berkata...

TK,
nanti your mem marah. tak mo! tak mo!

blog-tips-kurus berkata...

Lizz,
nak hilangkan hanyir ikan tu. :)

blog-tips-kurus berkata...

FS,
kah! kah!
(tak try lagi ni. hoho!)

blog-tips-kurus berkata...

LadyB,
kena hati-hati. pedih tu!

panda putih berkata...

woah, lame tak g sini, boleh try tips ni :)

blog-tips-kurus berkata...

Panda P,
ye la dear.. :-)

LinkWithin

related posts with thumbnails