Thursday, August 18, 2011

Lebam Digigit Jin atau Pelesit??

Salam.
Besok dah 19 Ramadan kan? Tahun ni senang nak kira sebab sama tarikh bulan tak Islam.

Korang ada pengalaman digigit?
Tadi aku search pasal 'digigit'. Tajuk 'digigit JIN' menduduki tangga teratas mendahului 'digigit pelesit'. Ishhhhh!!!! (Seram la pulak nak habiskan entry ni.) hehe!

Aku agak keliru ni: Siapakah yang punya angkara sebenarnya? J atau P???
Suspek tu hisap darah ke saja-saja nak buat love-bites? heeeeeeeeiiiii..... Apakah modus-operandinya?? Adakah mereka diarahkan oleh tuannya? Kenapa dalam bulan Ramadan yang mulia ni pon mereka beroperasi? Mereka tidak diikatkah??

Ustaz cakap, cara nak elakkan kejadian ini ialah:
1. Jangan tidur lepas Asar
2. Jangan mandi malam
3. Pakai kain basahan ketika mandi.

37 comments:

uncle gedek said...

uncle yang suka menggigit...

blog-tips-kurus said...

Uncle G,
understood! hehe!(^.^)

dill said...

kene gigit kutu bab* kot. hihi

dill.

Umie Nadhirah said...

soram..
aku slalu tido lepas asar.. adumak.

HEROICzero said...

ha ha ha .


bahaya ni . Aumm !

AmirFX said...

Tikus atau lipas.. DUa2 suka menggigit...

James Alexander said...

never ever been bitten...

punca dia dan cara penyelesaiannya tak dapat dikenalpasti... hehehe...

Dr K said...

mitos!

org melayu mmg suka benda2 ni.
Islam hanya pada MyKad sahaja.

Empayar Utama said...

tpkan takkan tanda tu dtg sendirik yea? Ada masuk cerita misteri kat tv x?

semutsengal said...

kadang2 aku suka tidur lepas asar,


isssshh.

ghost said...

seram apenyer...bulan ramadhan nih,puan ani.

blog-tips-kurus said...

dill,
kena samak le.. hehe!

kompem bukan le!

blog-tips-kurus said...

Umie A,
aiyo! nanti kepala oteng lo!

blog-tips-kurus said...

Hero,
aik?? bukan tiger maaaaaaaaa...

blog-tips-kurus said...

Amir,
No mickey mouse here. Oggy's enemies tu ade le.. :)

blog-tips-kurus said...

James A,
haha! boboi tak kena kot!!

blog-tips-kurus said...

Daddy Z,
mmm.. dengar apa Daddy cakap tu!!

blog-tips-kurus said...

E.Utama,
tak pasti. belum rujuk kepada yang arif. ;)

blog-tips-kurus said...

M.Hanif,
elakkan ye. :)

blog-tips-kurus said...

GW,
hehe! ada kaitan dengan dunia mu kah???

mesti kawan2 ghost ni!

ORLANDO AHMAD said...

pkai kain basahan waktu mandi tu penting especially buat makwe makwe, bukan takat jin, manusia pon suke skodeng haahha

blog-tips-kurus said...

Ustaz O Ahmad,
iyeeeee.. pakwe pon kena pakai le!

mane Jon?? kena makan Croc kah??

Anonymous said...

hai darling, meow meow meow, carik i ke?

Anonymous said...

wwwooo...lame nye beta tak ke sini .rindu rasanya.

selalu kene labam lebam ni. memula takot jugak tapi dah lama lama tu wat derk je la. sebab selalu mandi malam kot.

ghost said...

haha

kawan-kawan aku tengah bertafakur sekarang nih..

Adam Idris said...

pelesit tu ape?
adoiii

blog-tips-kurus said...

John Croc,
p tangkap 'miki' kat opis ai. jgn tido je-tak baik!!

blog-tips-kurus said...

Hanie,
aiyoo dear, no more after this. ok!!

*tq for coming bebeh. (^.^)

blog-tips-kurus said...

GW,
adakah mereka aktif waktu ini?? atau tak sabar menanti Syawal.. hoho!

blog-tips-kurus said...

Adam I,
alaaaaaaa.. tak kan tak tau?? yang gitu-gitu tuuuuuuu!!

Jumir said...

Berani Mr P n Mr J tu gigit...aku fire kang!

blog-tips-kurus said...

wok J,
hhhhmmmm.. ye la tu..
Mr ke Ms tu???

logorithm said...

Betul ker gigitan jin? Ker sebenarnya gigitan 'love bite'? Kih kih...

akubiomed said...

Anak dara gadis sekarang bangga menayangkan kesan gigitan cinta

blog-tips-kurus said...

bro Logo,
lebam terserandung kot! ;)

blog-tips-kurus said...

akubiomed,
anak siapalah itu... hhmmmm...

ladyana said...

tapi lebam tu bentuk gigi acano?

LinkWithin

related posts with thumbnails