Ahad, 1 Mei 2011

'Royal Wedding' juga - baju kahwin yang hampir sama

credited: abcnews.go.com

Polis fesyen dok sibuk memperkatakan serba-serbi pasal Royal Wedding ni. Ace tengok gambar di atas: kanan ialah Prince Rainier III and Princess Grace Kelly of Monaco @ the Monaco Palace, 19 April 1956. Belah kiri tu tak perlu diperkenalkan lagi la yek; Puan Kate & Encik William~29.4.2011 @ London. Memang royal wedding mesti on April ke? Suka ati depa la kan? Tapi memang suka tengok dress pengantin; bersopan macam pengantin Malaysia..

Isu-isu hangat Royal Wedding:
1. Dress pengantin hampir sama. Dress Kate=panjangnya 2 meter je;
Sarah Burton designed. Cantik kembang bila dia duduk..
2. Kenapa William pakai merah?
3. Kate pakai tiara Lady D ke?
4. Subang Kate?
5. Kenapa Kate tak nak lambung bunga?
6. Siapa little girl yang tutup telinga & muka masam bengang-
masa pengantin kissed kat balkoni?
7. malas nak taip tapi ramai tetamu bertopi pelik & kenapa topi kesatria guna bear fur?


 

mmm..25 years too late?

 * credited: yahoo.com

26 ulasan:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

wah.. berkahwen juga dieorang.. jangan jadi cam tragedi puteri diana ek anti :)

ghost writer berkata...

mak eii..begitu banyak persoalan yang keluar gara-gara perkawenan diraja nih sajer..malah cukup teliti untuk melihat sesuatu yang dirasakan pelik dan dijadikan isu...hihi

saya tak tengok..

Benjy berkata...

Biasalah golongan di raja england memang top ... satu dunia nak ambil tahu ... kerana golongan diraja englah sudah terkenal sejak dahulu lagi ... kalau king lain2 negara kahwin tak hebo sampai macam ni kan ... golongan diraja england memang dashyat ! ...

aleen aiden berkata...

ha3,gambar budak 2 comel!bengang ke ape?keh3

blog-tips-kurus berkata...

TA aka Ti,
semoga jodoh mereka panjang.. rasanya W akan jaga K sebaik-baiknya. ;)

blog-tips-kurus berkata...

ghost w,
public figure la katakan, anak Lady D pulak tu..
* saya tengok gambar2 menarik je.
:-)

blog-tips-kurus berkata...

Benjy,
memang dasat & mewah & buat untung. kat China dah buat dress ala Kate tu; pakar ciplak..

blog-tips-kurus berkata...

Aleen A,
dia tak tahan bunyi bising kot! takpon dia memang bengang tahap gaban!! ^_^

d_LA berkata...

hehe..dla lyn gitu2 je..x prasan la pulak isu2 hangat tu..tp suke tgk kate tu..mmg kena je dgn dress dia tu..

Suhami Ahmad berkata...

takut jadi macam puteri diana kan....macam2 isu

blog-tips-kurus berkata...

d_LA,
kebetulan mase merayau2 kat alam siber ni, byk cite psl Royal Wed'. tu yg saje tepek, ala2 journal.. hihi! :)

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
expect the unexpected.. ;)

tehr berkata...

banyak juga persoalan dalam kepala masyarakat dunia soal kawin diraja ni

yang suka
yang tak suka
semua bercampur aduk
hehe

blog-tips-kurus berkata...

kat sane papa&mamarazzi nya kan ganazzzz! hehe! :-)

Cik Cempaka berkata...

eh, kenapa takde cik cempsks kat dalam gambar2 semua tu...ini diskriminasi ^^

blog-tips-kurus berkata...

cik C,
agak-agak le wok! p bace buku tu. tidoooo jeeeee... :)

Rama2Ungu berkata...

dear..tuk persoalan 2 tu, stahu I itu pakaian tentera ireland..ada reason dia, cant remember..google mesti ada..hehehe
soalan 5 tu, royals tak baling2 bunga..heheheh
6. little girl tu tak tau lak sape..tp stahu i smua flower girl n boy to close relative diorng
7 tu sebab itu mmg telah diminta dan ditulis dlm kad jemputan utk bertopi. lgipu, itu mmg antara attire wajib dkt sana..beropi for ladies..since zmn berubah, mcm2 jugak la fesyennya..heheh.n askar tu mmg dari dolu dah pakai bear fur camtu..,ehkehkeh

harap menjawab la persoalan tu..kalau ada silap sila btolkan)

Adda berkata...

adda rasa budak kecik tuh jeles lahh . mungkin sebab William dah tinggalkan dia . ngehngeh :P

blog-tips-kurus berkata...

Rama2 U,
rasenye semuanya betul tu.
* tak tau pulak 'topi' tu dress code depa. Maklumlaa, tak pernah dapat invitation. hoho!

blog-tips-kurus berkata...

Adda,
haha! ye kot! cian beliau..

shidee berkata...

hai.. nice blog.. beautiful picture.. i love it..

if you have time come to visit my blog http://shidee08.blogspot.com/
do not forget to follow me..

thank you..
hehee..=)

blog-tips-kurus berkata...

shidee,
merci buku! hrp2 ikhlas.. (._.)
Insya Allah.

Hanie_Dew berkata...

Harap harap diorang ni kekal ke akhir hayat...royal family yang sangat humble. pas majlis siap jalan kaki lawat fan yang berkampung tido tepi jalan nak tgk royal wedding..muke pun hepi je tak macam Puteri Diana ngan Prince Charles dulu..

blog-tips-kurus berkata...

Hanie_D,
Mudah-mudahan...
*ulasan lengkap macam p sane je..
:-)

Hanie_Dew berkata...

hhehehe..terlebih stalk. tu yang tau tu...ala..buat buat je macam pi sana...hikhikhik...

blog-tips-kurus berkata...

Hanie D,
hehe! bagus! bagus! pengetahuan am.. :-)

LinkWithin

related posts with thumbnails