Ahad, 8 Mei 2011

Tips Update Blog Tanpa Internet & Selamat Hari Ibu


* Di Malaysia, Hari Ibu secara rasminya disambut pada Ahad minggu kedua bulan Mei. KAlau nak tau di negara lain, boleh rujuk blog tehr sambil minum teh. mai secawan! (^.^) Content:
Kem. P'gunan Wanita,Keluarga & Msykt m'ucapkan Selamat Hari Ibu kpd semua Ibu di Msia.T'kasih krn mjadi sumber inspirasi keluarga.

Hubungilah ibu anda hari ini.

Time: 07/05/2011 09:21:53



KPWKM hantar pesanan ini kepada semua pengguna Celcom termasuk broadband. Malangnya fenomena berikut terjadi la pulak..


Service is not available at the moment. Please try again later.
Sorry for the inconvenience caused.
If problem persists, contact your operator.  (tak contact pong!)
• 07052011 ~ 23:00pm

 
*Kenapa la sistem CELCOM jatuh hari ni? Dari petang tadi asyik on off je.. kate suruh 'Hubungilah ibu anda hari ini'. Mujur memang selalu call fama-itulah gunanya pakej keluarga celcom 1+5. hehe!!

Masa tengah ade mood nak update ni la dia jatuh.. Makanya masa inilah nak guna tips petua Cik Zie RedBloodSnow – cara update blog semasa tiada servis internet iaitu lebih kurang macam ni (ingat2 lupe maa..!):


1. membuat draf entry dalam Words, PowerPoint, Excel
2. set auto-post (bila dah jumpe internet)
3. sila rajin & buat la.. hehe!


Cik Zie RedBS ni memang top blogger. Ramai followers & clients. Di samping itu, beliau juga menyediakan servis inteprem blog korg kat blognya yg glam tu. Beliau sangat rajin update-sehari set 4 kali auto-post! Tegarrrrrrr!!! Cik Zie red lady yg manis ni bakal jadi Puan by the end of 2011 (exact date x tau). Sila jangan ngorat beliau. :)

*Bersyukurlah anda kerana masih dapat meraikan Hari Ibu di samping ibu tersayang. Sepupuku baru sahaja kehilangan ibu petang tadi. Semoga beliau & keluarga tabah. Al-Fatihah untuk Allahyarhamah Kasidah binti Sidek khususnya..


14 ulasan:

vampire's lovex berkata...

hikkkk ingat kan betol2 td x yah guna intnet..



eeii >_<


hihi... selamat hari ibu ye !! :)

ghost writer berkata...

tips nih memang sesuai bagi sesiapa yang update entry laju-laju dan banyak-banyak...so internet line sangat2 diperlukan...

d_LA berkata...

saya tak sambut hari ibu...hehe..

sebab saya sambut hari mak bak kata sepah..

blog-tips-kurus berkata...

vampire's l,
hehe! selamat.. selamat.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

ghost w,
ye, kepada yg bergelar blogger tegarrrr..!
*eeerrr.. 2 id bukan homosapien komen sini. serammmmsss!! >_<

blog-tips-kurus berkata...

d_LA,
haha! yela cik d_LA. :)

Redbloodsnow berkata...

hehehe./.wahhh gempak tajuk tu ek..hiksss. alahai....termalu ler plak baca section memperkenalkan zie tue..hikss


tqvm! :)

blog-tips-kurus berkata...

Zie RBS,
eceh ceh!
hope x de salah info ek?! :-)

Jumir berkata...

Hmmm...patut la broadband maxis aku selalu takde. Celcom....selalu bermasalah ye.

blog-tips-kurus berkata...

wok J,
sape housemate yu? (^_^)

tehr berkata...

pernah juga buat auto post sesekali

selamat hari ibu

blog-tips-kurus berkata...

tehr,
selamat.. :-)

tengkorakemas berkata...

part powerpoint dgn excel tu yg aku tak tahan tu hehe

tu dah tahap pembentang slideshow dgn belanjawan tu :D

blog-tips-kurus berkata...

tengkorakemas,
haha! biasa kena buat bajet yek?!

LinkWithin

related posts with thumbnails