Khamis, 5 Mei 2011

Eva Longoria's Divorce Diet & Tips

Who doesn’t want to slim down or shape up to make their ex jealous after a divorce or breakup?


her 1st cook book


* dietsinreview.com (Petua memasak oleh Eva Longoria):
I have a few tricks that give my guacamole (avocado-based dip that originated in Mexico) great flavor and texture,” Longoria told Prevention. “First and most important, I use lemon juice instead of lime. Lemon has a little sweetness that brings out all the other flavors. Also key is to never skimp on the lemon or the kosher salt. Serrano peppers give it a great kick, much better than jalapeños. And finally, never stir as you add each ingredient to the bowl or the guacamole will become too watery.

“This is especially beautiful in a dish that shows off the guacamole’s green, white, and red colors, such as a molcajete–a Mexican mortar (bukan peluru meriam tu!and pestle. Serve with tortilla chips as an appetizer or on top of steak,” Longoria said.

Eva cakap dia sedang berdiet cerai selepas berpisah dengan NBA player; Tony Parker. Sebenarnya, dia sangat sibuk sebab menguruskan 2 buah restoren, berlakon dan menghasilkan buku masakan. [Beliau sudah jadi usahawan berjaya. Suka tengok dia jadi Gaby aka mak Juanita (Desperate Housewives).] 

Petua kurus Eva yang lain ialah seperti berikut:
1. Mesti seimbang & sederhana. Makan healthy food.
2. Minum 3 liter air sehari. Campur hirisan/perah limau dalam air jarang.
3. Makan banyak buah & sayur.
4. Masak sendiri di rumah.
Mudah untuk kawal jumlah garam, gula dan guna keju rendah lemak.
5. Kurangkan makan fast food.
6. Bersenam – lunges, squat, kickboxing etc.
*Pilih apa-apa senaman yang anda suka. So that u’ll keep it up. 
Focus on being healthy.

21 ulasan:

mOon jOhari berkata...

no.6 paling ssh nak buat...hmmm kalo masak kat umah lg byk mkn nti...hehehehe

mOon jOhari berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
tehr berkata...

makan secara sederhana je
takut juga, kan?

KHRLHSYM berkata...

makan sayur je boleh? jadi vegan? kehkehkeh

blog-tips-kurus berkata...

moon J,
memang itu suara majoriti. hoho!

blog-tips-kurus berkata...

tehr,
yup! makan ikut keperluan tenaga tapi selalu ikut nafsu. hehe!

blog-tips-kurus berkata...

KhrlH,
piramid makanan tak lengkap nanti.. makan je semua tapi secara sederhana & berhemah. :)

vampire's lovex berkata...

nak kurus !!!!!!!!! tapi tak penah nye nak menten diet haaaa....


acane neh ?? kikiiki..

nelly berkata...

cantik aa~

Suhami Ahmad berkata...

skrg ni kan, atok kontrol makan n selalu bersenam...memang susah nak nampak hasil, tapi insyaAllah kalau terus usaha mesti nampak perubahan

ghost writer berkata...

ada satu petua yang agak baik.

"kongsilah makanan kamu ketika kamu begitu suka dengan makanan itu..".

blog-tips-kurus berkata...

vampire's lovex,
belasah je! time makan tu, sila ingat saudara kita kat Palestin etc...

blog-tips-kurus berkata...

nelly,
'ana jamilah?!' hehe! perahsantan!!

Hafriz Mohamad berkata...

erk.. sy krus tp nk gemuk. cmne ek?

salam ziarah balas.. ^_^

sahromnasrudin berkata...

no 6 tue lah yang paling berat huhuhhhh

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
wah! kagumnya dgn atok muda ni.. chaiyok!!

blog-tips-kurus berkata...

ghost w,
petua itu memang baik & mesti disebarkan. mcm prnh dgr: 'kalau nak bagi, bagilah benda yg kita sayang..'

blog-tips-kurus berkata...

Hafriz M,
oh! itu sgt enteng! seminggu je ai bole train u jadi gebusss!! :)

blog-tips-kurus berkata...

sahromN,
6? hehe! mungkin sukar utk memulakannya.. *_^

aleen aiden berkata...

pergh..part yg 3liter aer tu yang negri tu.nak abeskan segelas aer masak pon perit alin ni.hu3

blog-tips-kurus berkata...

aleen a,
yakin BOLEH! buat pelan2. cuba habiskan segelas air setiap jam.

LinkWithin

related posts with thumbnails