Isnin, 9 Mei 2011

Nur Kasih - lirik

138k views..

Lewat ini ku rasakan
Kasih kian ku dambakan
Resah hati yang ku pendam
Pada takdir dan harapan

Detik waktu dan suratan
Siapa tahu ketentuan
Ku mencari cahayanya
Dalam bayang kegelapan

Nur kasih
Nur kasih

Nasib hidup dan pilihan
Lain hukum setiap insan
Mengharapkan perjalanan
Dalam maya kesamaran

Nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Ooo kasih
Nur kasih
Oh nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana
Masih mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Nur nur ya nur kasih
Nur ya nur kasih
Nur nur kasih
Nur kasih


 
*Kebelakangan ini, nafsu makanku kian merundum. Emosi agak terganggu, rasa sayu semacam je.. sebab cuaca terlampau panas ke? Kenapa.. mengapa.. bagaimana..  semoga cepat sembuh wahai dot dot dot.. 
 

25 ulasan:

faiz berkata...

semoga akak sihat..

MDHAFiZ.NET berkata...

Wah..peminat Nur Kasih rupanya :)
kan bagus kalau cerita mcm ini (berunsur islam) dibanyakkan lg di Msia nih. Cerita Hantu kt Msia ni dh melambak sangat kt pasar mcm sampah :)

blog-tips-kurus berkata...

faiz,
tq. memang sangat sihat tapi faktor persekitaran (cuaca & manusia) sedikit sebanyak mempengaruhi kesihatan fizikal mental. :)

blog-tips-kurus berkata...

MDHafiz.net,
suka sebab pengaruh rakan tak sebaya. hehe!
*pendapat anda disokong. elok dimajukan kpd Dato' Seri Rais ni. :-)

ghost writer berkata...

dan aku mula mempercayai apa itu pemanasan global..huh

*teman2 aku kata cerita nur kasih ini tidak akan mampu menandingi dramanya.

blog-tips-kurus berkata...

ghost w,
kebiasaannya memang macam tu. novel yg best pon tak mampu diterjemahkan ke layar lara. eh! layar perak!

*padang mahsyar lagi panas maaa..

Solihin Zubir berkata...

1st time dgr ritu, ingatkan perempuan mana yg nyanyi..
rupanya Tiz..
sedap jugak suara dia.. hehehe..

blog-tips-kurus berkata...

Solihin Z,
memang 'tidak buruk' la suaranya. dia kan pelakon.. :-)

TheFusionTea berkata...

Semoga cepat sembuh dan cahaya kasih bersinar2. Tentang nak cuba teh fusion tu, boleh la email address kat thefusiontea@gmail.com ye. Tq.

blog-tips-kurus berkata...

The FT,
yeah! akan segera ku emel. tq bebeh.. *_*

KUREKURE COMEL berkata...

kak jaga kesihatan..semoga baik2 belaka....okeii..smile...

Titisan Hujan berkata...

pemanasan global dan juga kesan radiasi

kt cni mslh jerebu~~

moga akak cpt sht ^^,

blog-tips-kurus berkata...

Kure2 TAK Comel,
hehe! ok, tengah senyum ni.. Insya Allah semuanya baik.

blog-tips-kurus berkata...

Titisan H,
jerebu? syukurlah sini tak jerebu.. tq dear. :-)

aleen aiden berkata...

wuuu mesti ramai yg tunggu citer nih keluar.

blog-tips-kurus berkata...

aa,
kebanyakan wanita tak sabar nak tengok..

Cik Cempaka berkata...

ok la tu,

masalahnya nafsu n selera makan sy makin membuak-buak...

spare tyre pun makin bertambah

kalau nak spare tyre, boleh la e mail CC =)

blog-tips-kurus berkata...

haha! micelin ke gud yerrrr? (^.^)

si para para berkata...

kurang selera makan..
hmmm kena pergi mintak ubat dengan munir ni..
:)

Suhami Ahmad berkata...

dah klua ke lagu nih?

blog-tips-kurus berkata...

si para2,
semalam je x de. hari ni double triple!!

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
udah la tok. (ingatkan aku sorg je tertinggal flight!) *__*

Suhami Ahmad berkata...

hahaha....atok lagi dh tertinggal dah ha...tapi berbakat la tiz tu jugak kan....klu dh darah seni tu, suma benda boleh buat

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
agak-agak kita ada darah seni tak? ^.^

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
dia > berbakat drpd kita tok sebab pada awalnya dia muncul sebagai pelakon & model.. :)

LinkWithin

related posts with thumbnails