Isnin, 14 November 2011

Tutorial Jahit Manik~for BEGINNER only..

before..


close up..

after.. taraaaaa!!!


1. Sila beli manik labuci yang udah siap dijual tu.
2. Jahit pada baju anda, jahit jelujur sahaja.
(lapik baju dengan bantal/kusyen untuk memudahkan proses menjahit). 
3. Siap! boys pon boleh cuba..

Siapa tak faham? Bagus!! Semua  faham.
OK. Class dismiss! See u all next week.. (>.<)


31 ulasan:

Tukang Karut berkata...

erkkk... cam ni je tutorialnya?

MR . ORLANDO AHMAD berkata...

tangan aku keras

blog-tips-kurus berkata...

TK,
for new BEGINNER maaa..

(sebab saye pon tak grade menjahit lagi. kah! kah!)

blog-tips-kurus berkata...

Ustaz O.Ahmad,
maknanya tangan Jovian M, Radzuan R, Benard C (sekadar menyebut beberapa nama) itu lembut kah?? (>.<)

semutsengal berkata...

Err,

aku mana reti jahitjahit ni.

Serius !

akubiomed berkata...

Orang-orang yang sabar boleh jahit manik ini sebab itulah perempuan lebih sesuai berbanding lelaki. :-)

Kalau saya sudah lama manik berterabur. Ha..ha..

Prince Halilintar berkata...

prince taw jahit pakaian jer...tu pon xcantek jahitan die..haha

AmirFX berkata...

Nak masukkan benang dalam lubang jarum pun aku tak pernah pass2..

blog-tips-kurus berkata...

SemutSengal,
everyone starts from ZERO le bro.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
hhhmmm... lelaki pon boleh. YAKIN BOLEH!! (>.<)

*tak semua wanita nak jahit manik.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Prince H,
wah! harus tingkatkan pengetahuanmu itu. :-)

Asrul "iLham" Sany berkata...

pernah tlg mak wat benda ni...

fail...

hahhhaa

blog-tips-kurus berkata...

Amir,
ada alat khas untuk memudahkan proses itu. nanti ai post ye. :)

blog-tips-kurus berkata...

AiS,
takpe.. takpe..

berapa kali uncle Thomas Edison gagal sebelum berjaya cipta lampu? :-)

blog-tips-kurus berkata...

****
kenapa girls tak sudi komen ni? musykil.. !!! (",)

K.I.N.A berkata...

oh..kina nak sgt try beading..

HEROICzero berkata...

jahit menjahit bukan kemahiran aku ni . =)

dill berkata...

awak tolong jahitkan utk kite lah. hehe

dill.

Temuk berkata...

As-salam.
Untungnya kalau boleh menjahit pakaian sendiri. Pakcik belum pernah terjumpa orang lelaki yang menjahit pakaian wanita. Ada tak?

blog-tips-kurus berkata...

Kina,
orang kreatif mesti pandai design.. :)

blog-tips-kurus berkata...

Hero,
ok, harap maklum. :-)

blog-tips-kurus berkata...

dill,
minta ampun la dear. baju sendiri pon berjaman nak siap! huhu!

blog-tips-kurus berkata...

Uncle Temuk,
waa'laikumussalam..

hhmmm.. saya pon tak jumpa face to face lagi. mesti ada ramai tailor lelaki yg pakar, kan? :-)

ghost writer berkata...

aku marah kat cikgu sains rumahtangga sekolah aku sebab tak pernah ajar aku..

kalau tidak sekarang nih aku sudah jadi bernard chandran tau!

blog-tips-kurus berkata...

Ghost W,
mujurlah kau tak jadi macam BC.
takot kau 'terlembut!!' auuuwwww!!!

*sebenarnya kau yg ponteng, kan??

Suhami Ahmad berkata...

nak tempah! nak tempah!
T_T

Mehmed - berkata...

kau ada kenal siapa perempuan yang pandai jahit tak?kenalkan aku boleh? Ahaks! gurau..

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
atok nak bagi kat 'nenek' kah?
(kena caj double ni. hoho!)

blog-tips-kurus berkata...

Mehmed,
ada. mestilah ada..

mau berkenalan dengan yang masih bujang atau yg sudah ber-anak?? ;)

adwafarahin berkata...

nk pegi cari manik malas tp nk pkai cantek2 -___-

blog-tips-kurus berkata...

AdwaF,
hehe! sape tu? sape tu?

LinkWithin

related posts with thumbnails