Sabtu, 12 November 2011

Tips Petua Rahsia Cantik Hanis Zalikha & Nani Rostam~Collagen Dust


Semalam 11.11.11~triple 11!
Tarikh yang cantik, maka ramailah yang nak mengabadikan kenangan, kan?
Sana sini, nikah kahwin. Tahniah!Topik kita pada hari ini ialah berkenaan kecantikan. ewah!! Allah pon suka kalau kita cantik bersih. Kebersihan itu separuh daripada iman. (>.<) 

Pasti semua orang sudah cam Hanis Zalikha Zainal (inibelogsaya.blogspot.com) dan ibunya (nanirostam.blogspot.com-Model 80an). Masing-masing cantik, bijak dan pakar memasak (macam saye! tipunya!! hoho!). Bertuah suami Puan Nani itu.

 Puan Nani, ibu Hanis Zalikha (kalau tak kenal)

Tak perlu taip panjang lebar. Sila klik sahaja rahsia mereka itu. Perlukan usaha dan modal juga ye, wahai puan dan tuan sekalian. Sebenarnya mereka mengamalkan pengambilan Collagen Dust (yang asli) dan cara hidup yang sihat. 


FAQS: (originally from Hanis's email):


1. What is Collagen Dust™?

Collagen Dust™ is actually marine hydrolyzed collagen that is 100% fish protein base product. The results are progressive, it works from within and the longer you stay on the product, the better your results will be. You can say it is an alternative to having collagen and Botox injections.

2. Does it work for skin?
Yes, by supplementing internally marine collagen, your skin will improve. Mom been using it for 2years, she’s aging but it doesn’t show (not that fast, at least). Your skin really does get perkier with Collagen Dust™. I believe that my skincare works better thanks to it.

3. Does it work for nails and hair?

Yes and yes. Collagen strengthens brittle nails. Hair should also be stronger and more elastic from the result of taking collagen (from ingestion). I use it mainly for hair to be honest, since I am always in and out of the saloon putting chemicals on it T_T. Must. Strengthen. Hair.

4. Does it reduce joint and muscle pain?
We have found this to be true. It works for us, my mom the superwoman no longer suffers backache and I no longer find myself lenguh-lenguh lutut at night when I wear my heels for too long during the day

5. Is it HALAL?
Yes, certified.

Industry secret: Most beauty products have added some concentrated collagen powder (Collagen Dust™) in their product line. What you’re purchasing is the real deal. Okay lemme copy paste my mom email reply:



“Kolagen yang Kak Nani ambil itu tidak dijual di pasaran. Kak Nani dapat dari seorang kawan yang supply concentrated marine collagen powder pada syarikat-syarikat kosmetik di Malaysia ni. Contohnya dia supply kat Sendayu Tinggi, product terbaru Chef Wan (Mavellous) dan hampir semua syarikat product kecantikan di Malaysia ini. Ada status halal. Maklumlah, disupply ke semua syarikat kosmetik orang Melayu di Malaysia ni.



Tetapi penggunaan colegen di dalam product mereka sangat sedikit. Manakala yang Kak Nani dapat dari supplier memang pure collagen dan keberkesanannya seratus peratus atau direct.”

6. How do I use it?

1-2 teaspoons per day for consumption, highly soluble in cold water (juice/Milo/teh ais), really suitable with bubur/laksa/soup (fish powder + liquid food = SCORE!).



You can also mix a pinch of Collagen Dust™ with your moisturizer before applying to face. Sprinkle it in your body lotion for perky boobies.

*Guna luar dalam for best result.

 
*Not recommended for Pregnant Woman and Kids Below the age of 7.

**mesti ramai nak order ni. emel sahaja keknis@yahoo.com


credited: nanirostam.blogspot.com & inibelogsaya.blogspot.com
 

29 ulasan:

LadyBird berkata...

mahal x ek kak..

puanbee berkata...

haa ada terbaca kat blog hanis kelmarin

blog-tips-kurus berkata...

LB,
sebotol RM170 (siap pos), for 2-3 months daily usage. :-)

blog-tips-kurus berkata...

puan Bee,
mestilah mem ni advance, kan.. :-)

NasZ berkata...

wah..beli dari supply barang mentah tu terus ek? dasat tu.

EmpayarUtama berkata...

boleh makin hensem tak kalu aku pakai hehe

lieynanilaz berkata...

hoho....baru tau rahsia kecantikan....:)

ABU berkata...

wah gitu nak cantek.. mmg la nak yg asli semuanya.. modal pun harus banyak kan kan..

tapi diorng dua tu mmg cantek la..

dill berkata...

comelnye emak!

dill.

Seri Bahasa berkata...

barang asli lebih mujarab kalau dibandingkan ubat-ubatan moden...lebih-lebih lagi kalau yang potong sini potong sana.

Anak Wak Mail berkata...

alaa...diorang memang dah cantik sebenarnya pon..;(

blog-tips-kurus berkata...

NasZ,
baik punya contact tu.. :)

blog-tips-kurus berkata...

EU,
mungkin makin hensem kot! tapi masalah sendi pon boleh diatasi, katanya.. :)

blog-tips-kurus berkata...

lieyna,
dah tak rahsia le. hehe!

blog-tips-kurus berkata...

dill,
menten cantik beb! :-)

blog-tips-kurus berkata...

Seri B,
'potong' apa tu? erkkk!!!

blog-tips-kurus berkata...

Anak WM,
hehe! kena menten le dear.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

Abu,
let's check: RM170/3=RM57 monthly. ok le tu!! :-)

ghost writer berkata...

istilah mak borek anak rintik dah tak leh pakai dah.

hanis zulaikha mmg lawa tapi seksi siutt..

akubiomed berkata...

Emak dan anak sudah macam adik-beradik. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Ghost W,
kau kan suka yang seksi. hoho!

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
memang awet muda! 'osem'!! (>.<)

FarahSallehuden berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
FarahSallehuden berkata...

collagen dust ni boleh hilangkan parut jerawat tak?

blog-tips-kurus berkata...

FarahS,
mintak ampun dear, ai tak pernah cuba lagi. hihi!

CikAnyss' :O berkata...

harga leh tahan ..

blog-tips-kurus berkata...

Anyss
barang import... ;)

Clair R berkata...

The best skin care tips i discovered and have been using effectively was discovered at - http://collagen5ws.weebly.com/. Would stick with it as it has been providing me the best results.

nurdani berkata...

memang cantik betul mak Hanis tu

LinkWithin

related posts with thumbnails