Thursday, November 10, 2011

Misteri Malam Jumaat..



curik GhostWriter punya. hoho!

 
Asal malam Jumaat je, mulalah tv tayang cerita bercorak seram misteri, terutamanya drama Melayu. Kenapa? wei shenme?? shenme shi? (aku belasah je Mandarin/Kantonis ni!)

Tapi aku memang sedang mengalami pengalaman misteri sekarang ni. Silalah percaya! tak tipu maaa...

Ya! Sangat misteri sebab saat dan tika aku menaip ni kan, aku sedang mengalami gangguan super-natural. Tau tak gangguan super natural tu macam mane? Camni, jaringan aku diganggu & kompem ia didalangi oleh ketidakcekapan makhluk badan biru yang sangat besar. Bukan hitam atau putih tapi biru. hehehe! Sila rasa seram sekarang!

Sebab gangguan inilah aku susah nak dapat BE buffered earning & ME metered earning itu. Susah nak BW blog-walking, apatah lagi nak tinggal komen pada entry kamu semua. Tertekan tahu??!!

Oitt lembaga biru, kau ingat senang ke aku nak ada mood blogging ini? Asyik nak kena CONNECT (sebut betul-betul!)je.. Sekali taip, 78 kali kena reCONNECT!! Aku patut tuntut ganti rugi ni. Nak report di Tribunal Pengguna. Suarakan hak anda sebagai pengguna yang bijak! Bersedialah kau wahai Celcom b.band!!
Sekian, nak tidur dulu. Jom tidur!!

*cepatnya.. esok dah Jumaat. Mari rebut pahala sunat malam dan hari Jumaat. (>.<)


credited: kang ophan @ mybacteria.blogspot.com, Nuffnang and beloved advertisers. Please choose Tips-Petua again. hik! hik!


40 comments:

NasQ said...

owh... jin berukban... tak makan jampi tu kalau nak bagi sembuh...

Empayar Utama said...

hahahahahahahah tu je yang dapat dikomen :)

AmirFX said...

Gunalah STrymux... Rakan TmNuts anda dikala keseorangan.. haha..

blog-tips-kurus said...

TK,
campak je kat sungai! tapi nanti padan muka ku! hoho!

blog-tips-kurus said...

EU,
terima kasih sudi 'komen'. hoho!

blog-tips-kurus said...

Amir,
dulu dah.. kami dah bercerai pon! ;)

Cigu JAERA said...

ahahahhaah.. kelakar plak..

saya dah terminate celcom beruk saya tu.. dah buang jauh2... nyusahkan tu.. ehehe

skrg saya dah beralih ke beruk yg lain plak

blog-tips-kurus said...

Gen2M,
o ye ke?
sayang nak buang. ai ni setia.. (ceh!!)

ghost said...

ok,sekarang puan boleh praktis yang nih:

"marahkan nyamuk,kelambu dibakar"

hahaha!

(sila bagi BE pada Ghost ok)

blog-tips-kurus said...

Ghost W,
u r credited mr Ghost Ophan!! ur cek Nuff jutaan $$, kan?? (>.<)

istilah kelambu hanya digunakan di kampung arwah embah sahaja. tak tahan nyamuk bendang ganas!!

aamalinaazman said...

kakakaka
kalau tak rase seram cm mane?
hehehe

selamat hari jumaat!

Unknown said...

hahaha... memang lembaga betul

Mr.J said...

hai.. aku pernah menjadi gemuk dan pernah menjadi kurus lidi...

Anak Wak Mail said...

dahsyat..78 kali reconnect..kalau aku dah putus semangat dah..

Azlan Strider said...

betul tu..kena buat aduan..even speed tak sampai seperti yang dijanjikan pun kita leh buat aduan..hehehe

Regards,
-Strider-

blog-tips-kurus said...

Aimie A,
tak mo kawan! ^.^

blog-tips-kurus said...

KhaiF,
hehe! dia jahat!

blog-tips-kurus said...

Mr J,
wow! mabeles!!

blog-tips-kurus said...

Anak WM,
aku taip je. ntah-ntah 88 kali.. (",)

blog-tips-kurus said...

Strider AH,
selalunya pok pek kat umah je. bila dail 1111, jawapan 'play safe' je depa bagi.. :(

Aleen Aiden said...

memang boleh mendatangkan marah!hee

hai kak! ^_^

blog-tips-kurus said...

Aleen A,
sabarlah nak... (huaarrrggghhh!!!!)

oit mek! :-)

Asrul "iLham" Sany said...

antu tol

yen(toka ziizokukuto) said...

ni kira ok la,,,cuba try pakai yg kuning2 bersamamu tuh,,lagi sakit hati,,hahah

blog-tips-kurus said...

AiS,
ssyyyhhh!!! nanti dia dengar.. ;)

blog-tips-kurus said...

yen,
ikut kawasan kot! ade yg ok je.. ;)

ewanthology said...

line slow sebab dia suh rehat..jangan nak mengadap blog je.. ahaksss

Pembunuh Tanpa Bayang said...

masa iklan banyak gebangnya nak menarik pelanggan.bila dah langgan,servisnya kurang...patut bayaran bulanannya juga kurang,adil bukan.

=)

akubiomed said...

Saya sudah lama pancung lembaga biru sekarang ini mengunakan mambang hijao :-)

Woofer Storm said...

takut dengan jin ni.hehe

sy guna jin hijau..P1 meh^^hehee

Unknown said...

haha
bband siput ke?
saya memang guna yang ni

kadang2 lebih lambat dari siput
haha

blog-tips-kurus said...

delarocha,
kalau dalam kes mcm itu boleh diterima, tapi ini baru seminit 2.. huh! :(

blog-tips-kurus said...

PTB,
YA! patutnya macam tu!

mari kita majukan 'ulasan' kamu kepada tokey2 sykt bb ini. haha!!

blog-tips-kurus said...

bro tehr,
dia jarang buat hal (sebab saye pon jarang online). hoho!

*tak pernah lagi compare speed dia dgn siput.. ;)

blog-tips-kurus said...

akubiomed,
hidup hijau!! opss!! :-)

blog-tips-kurus said...

WS,
ijau tu boleh on kat kampung tak? area bandar je kan?? :-)

Fendy TZM said...

Fuh, seram betul cerita ni. Rasa macam nak gigit je makhluk biru tu..

blog-tips-kurus said...

Bdk Mall,
sanggup ke nak gigit beliau. eeeeeiii!!!!!!!!!!

Nasz said...

berhantu betul orang biru tu. tapi dia tak tahu betapa berhantunya pengguna orang biru tu. hehe.

blog-tips-kurus said...

NasZ,
pengguna bijak ni memang tengah naik antu sekarang. waktu subuh je network elok.. (",)

LinkWithin

related posts with thumbnails