Isnin, 20 Jun 2011

Tips Kurus Percuma ~ Memantau Anak-anak Saudara


1. Kanak-kanak mudah teruja dengan benda yang jarang ditemui.
Apabila mereka cuba mengopek buah kelapa tua dengan menggunakan batu kerikil,
sila halang niat murni gagah mereka itu. Kalau jarinya luka, jenuh nak kena jadi misi-cuci luka.
Orang Paleolitik pon sudah menggunakan pisau ndok!



2. Apabila dimarahi sebab nak terjun parit tepi bendang,
mulalah buat muka kesian sambil layan blues..
Ni kalau tergolek, bik A juga yang susah!



3. Apabila jumpa geng tak sama sekolah yang bawa bola, bolehlah berlatih untuk menjadi penjaga gol terkemuka seperti KFCM & encik goal-keeper Terengganu (sori, tak tau nama!).
Sarung tangan embah Ali (ke bendang) menjadi taruhan! 



4. Biarpun berkain batik embah Kam (tanpa berseluar kecik, erk!), beliau masih mampu merembat! 
(baju & seluarnya dah kotor sebab terjun parit tanpa disedari oleh orang dewasa). Bahaya ni!



 5. Ok, inilah encik Nabil & brothers.
Mereka terpaksa tukar permainan lain sebab bolanya dah masuk parit!
Semua orang dewasa buat tak tau je. Haha!



6. emmmm.. Anas ni suka tiru aksi abang-abangnya.
Layan je la.


*Percayalah, korang akan kurus dengan percuma apabila menjaga bocah-bocah lanang ini.
Cepatlah korang besar wahai bocah-bocah hyper-active..




33 ulasan:

akubiomed berkata...

Boleh jadi kurus macam nih. Anak buah pula semuanya lelaki. Boleh buka pusat jagaan kanak-kanak :-)

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
yang perempuan pon ada tapi team yang ini susah nak jaga.. kalau nursery pokok lagi senang jaga kot!

vampire's lovex berkata...

memang kurs ahhh,main kejar dengan budak2...hehehe...

pening pon dapat..hhoo

riva'i berkata...

heei ho...
kunjungan perdana.

visit my
blog...

salam kenal n follow

blog-tips-kurus berkata...

VL,
'lontaran suara' high notes pon makin mantap!

blog-tips-kurus berkata...

riva'i,
waa'laikumussalam.
Insya Allah, tq bebeh! :-)

Mrs.Yie berkata...

ni apesal gambo kecik2 sangat ni..letak la beso2 sikit..hehe :)

Haru Biru berkata...

kah kah kah... kalo hiperaktif ni penat ooo nak melayan.. hahaha... tapi kreatif la buat gambar bercerita mcm ni.. hehe

JARI YANG TERBARAI berkata...

hahhahaha... abis la gua dah kawen nanti kena jaga anak2 sampai kurus

ghost writer berkata...

bocah-bocah....

hihi,tau jugak ek guna nama tuh.

Hanie_Dew berkata...

comel je budak budak tu..tapi hani tak suke jaga budak. kang asyik marah2 dorang. hyperactive la katakan..kang bekedut muke i. hahahaha...budak budak elok nye dipantau dari jauh..jangan tegah keras keras. nanti proses pembeljaran terganggu..huhuhu..

najihah sahami berkata...

haii..ari tu induksi kat kskb sungai buloh..ade sekali ke time tu??xprasan lak...^^

blog-tips-kurus berkata...

Mrs Yie,
itu je yang mampu. huhu!

blog-tips-kurus berkata...

Haru B,
mehla tolong jaga. semput main kejar-kejar! :)

blog-tips-kurus berkata...

Jari YT,
ok la tu. tak perlu minum jusmet! (^.^)

blog-tips-kurus berkata...

ghost w,
ai kan jawa..totok kot! hoho!

blog-tips-kurus berkata...

Hanie_D,
proses kita belajar menahan sabar pon iyee...! (*.*)

blog-tips-kurus berkata...

Najihah S,
KSKB itu ape? hehe!

RedVixen berkata...

hahahaha... lawak la diorang ni! teringat zaman kecik-kecik dulu sbgai budak kampung. zaman yang paling best.

eh kat sini takde segmen belajar bahasa jawa ke :D

アヌム ちゃん berkata...

alamak xde org nk di jaga dekat sini..heee..nak kurus..huhu

nurfatiha blacky berkata...

aduii. HAHA. boleh kurus macam nie. hehe

FasiHaH SupiaN berkata...

hehehehe alahai budak2 ni kadang letih nak layan, tapi kalau tak ada, sunyi.....

Suhami Ahmad berkata...

santeknye tempat tu...kampung halaman b.t.k ke?

blog-tips-kurus berkata...

RV,
Bahasa Jawa? kelas dibatalkan! oyeeeeaahh!

puteri ain berkata...

comel betul budak2 tu . hehe

blog-tips-kurus berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
blog-tips-kurus berkata...

puan @ Jepun,
u kan dah kurus! ish! :)

blog-tips-kurus berkata...

NB,
memang agak boleh lo! (*.*)

blog-tips-kurus berkata...

FS,
time jaga depa, rasa nak bagi 'ubat tidur' je. hoho!

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
yup! rumah arwah embah. kampung jugak le kan? selalu jadi port shooting tu.. (^.^)

blog-tips-kurus berkata...

puteri a,
comel & tak pelat! letih nak melayan tatabahasa mereka. (",)

Cik SHiNJU berkata...

Katne lokasinye nih?
Syoknye ade sawahhh

blog-tips-kurus berkata...

cik Shinju,
@ Sekinchan.. besssssssssttttt!!

LinkWithin

related posts with thumbnails