Khamis, 9 Jun 2011

Jodoh Kita Telah Berakhir..

from photobucket..

Genap seminggu kau tiada di sisi..
Ku relakan pemergianmu, walaupun kau diambil tanpa relaku. huhu! :(
Kalau aku tau siapa perampas itu, nahas orang itu! cissssssss!!!!

'Life unexpected! For all that just happens, there must be a cause..'
Ku akui kealpaan sendiri,  biarpun leka hanya beberapa detik,
 namun ia mampu memisahkan kita untuk selama-lamanya.
Doaku semoga kau berada di tempat yang terbaik,
 sebagaimana saat kita bersama dulu.. 

2011,
memang tahun perpisahan buat kita.
Perpisahan pertama, aku kaget..
Perpisahan kedua, rupanya untuk selamanya.. aku redha.
Dunia ini hanya sementara

Selamat tinggal wahai lovely 4 years old purse,
ic, expired driving licence, HSBC cc, MBB & BIMB sc, SOGO & Bonuslink, Etiqa mc,
love jade & coins..

(mujur tak de RM di dalamnye. padan muka kau wahai maling!!)

*Umur aku muda 4 tahun pada laporan polis ini. tak suka!! hehe!! (^.^)

Tanggal 02062011

 

46 ulasan:

Zulfikar Hazri berkata...

aisehmen... purse kene rembat ke nih? adehhh

Tanpa Nama berkata...

Really good post!

gedek! berkata...

saspen je!

penaberkala berkata...

kena ragut ke ape ni?
cis, bedebah punya penyangat

igt ke apa dh first baca entri ni,haha
terbaik punya monolog

blog-tips-kurus berkata...

ZH,
iyo pak.. jangan kau tangisi.huhu!

blog-tips-kurus berkata...

uncel G,
hehe! relax.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

penaberkala,
kena copet! memang dia bedebah toilet bowl!!

(ni kira monolog ye? kena bagi Fauziah Nawi ni). (^.^)

Mama Zharfan berkata...

kena pickpocket ker..

Jumir berkata...

Kan dah bagi purse yang warna koning tu....lupakan yang lain...

Lets bygone be bygone....

blog-tips-kurus berkata...

Mama Zharfan,
begitulah kisahnye. hhhmmm.. :(

blog-tips-kurus berkata...

wok J,
bagila yg lain supaya 'tidak buruk siku'. anyway merci beaucoup..

*it's not that easy: JPN, JPJ, banks, SOGO.. hehe! :-)

d_LA berkata...

rumah dla pnh kene pecah masuk dulu..siap kebas 1 handbag lg time tu, hp 3 biji, brg kemas mak...mmg bengkerk gak tp nak wat camne takde jodoh bak kata kamu..sobsob..akak siap htr sms ugut lagi tp mesti dia dah buang dah simcard..

peep berkata...

la purse upenyer.. :(

pena rozie berkata...

Purse kene ragut rupernyer.

miszlady berkata...

cik tips ni memang suka buat org saspens jer....

Gayahspears (malas tinggal link) hihi berkata...

sbar ya >_<

panda putih berkata...

haha... ler.. tp ada card bank dlm tu jugak..

apik pehe berkata...

isk3...macam2..ingatkan aper da tadi..hehehe

blog-tips-kurus berkata...

d_LA,
sori to hear that..
kalau si brengset itu muslim, kesian kan!!? :-)

blog-tips-kurus berkata...

peep,
iyo. tapi kad-kad plastik dalam tu penting lo..

blog-tips-kurus berkata...

pena Rozie,
bukan! tapi diseluk..

blog-tips-kurus berkata...

miszlady,
biase je.. tapi hangett ni!! ceh!!mane linknye mem?

blog-tips-kurus berkata...

G Spears,
(hhmmm... sorg lagi)
saye sabar.. life must goes on. :)

Ummi Alesya Sofea berkata...

wahhh..bt suspen jerrr! :P

blog-tips-kurus berkata...

panda putih,
iyo. ic VS bank card = mane lagi penting?? (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

apik p,
sila ambil ikhtibar. kena LEBIH berhati-hati. huhuuuuu! isk! isk!

blog-tips-kurus berkata...

Ummi AS,
sori la kalau m'ganggu emosi ummi. hehe!

puanbee berkata...

ingat kan ape..kena ragut ke ?

nah email saya : tie2kay@gmail.com

アヌム ちゃん berkata...

aa sabar2..kadang2 kita memang terpaksa hadapi benda2 mcm ni.huhu..kena beli purse baru la cm nh..heee

Suhami Ahmad berkata...

loh, atok ingatin cowoknya larik.....

JARI YANG TERBARAI berkata...

tadi gua setelkan urusan kat bank... elok je henset gua tinggalkan atas meja menulis kat bank tu... nak balik baru gua perasan...

ghost writer berkata...

nampak gayanya,terpaksalah si maling tuh menyumpah dirinya sendiri...haha

tehr berkata...

saya pernah alaminya
letih juga nak dapatkan semula berbagai jenis kad yang hilang tu
buat geram je

faiz berkata...

lecehla nk pergi jpj,jabatan pendaftaran sume pasni..

blog-tips-kurus berkata...

puanbee,
tq bebeh! :-)

blog-tips-kurus berkata...

sis 'Jepun',
pengalaman hidup-ups & downs..
pakai je purse ihsan ni. :)

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
kalau lari, biarkan je.. kalau dia penat, dia stop! kan?!

blog-tips-kurus berkata...

Jari YT,
mungkin perlu lakukan sesuatu terhadap JEMARIMU itu.. mesti matanye tengok awek je ni!

blog-tips-kurus berkata...

ghost w,
biarkan! biarkan dia rase erti jadi maling yg sebenar!! hoho!!

blog-tips-kurus berkata...

tehr,
jadikan teladan.. memang leceh nak berurusan. geram, bengang, kesian pon ade pada maling itu & diri sendiri. (*_*)

blog-tips-kurus berkata...

faiz,
have to.. urusan duniawi yg wajib. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Tanpa Nama,
merci beaucoup! (^.^)

KUREKURE COMEL berkata...

ayooo...lain kali hati2 tau....
nsib baik semuanya kad2 je...
mmg berulam jantung la pencuri tu kan....hehehe...

blog-tips-kurus berkata...

kurekure c,
ye mak.. alpa sedetik, merana selamanya. huhuuuuuu!
*ulam jantung PISANG sedap maaa.. :-)

slimdiet2 berkata...

purse kene copet rupanya. jangan bersedih hati. patah tumbuh hilang berganti. hehehe

blog-tips-kurus berkata...

slimdiet2,
purse U boleh 'tumbuh' baru ke? hehe!
*nak setel urusan kad-kad tu sangat leceh lo.. :(

LinkWithin

related posts with thumbnails