Sabtu, 4 Jun 2011

Harimau Jadian & Tips Masuk Hotel

Harimau jadian ialah mitos/metos atau lagenda?


comel!!


sedap!!

M2U

Harimau HARAM!!


Kepada pihak pengurusan hotel (HHK):
Tolonglah peka & sensitif dengan pelanggan muslim.
* Day 1 ~ already asked to take out that creature & done. tq
* Day 4 ~ aiyaaakkk!! why u refill??? asked directly to the front desk but maybe FORGET or
  message undelivered!! hhhhmmmm... dissappointed!!


# Tips Kalau Masuk Hotel:
1. Cepat-cepat siasat bilik mandi. Kalau takde getah paip, minta gayung & baldi.
2. Minta sejadah terus. Kadang-kadang tidak disediakan di dalam bilik.
3. Buka peti sejuk. Kalau ada TIGER atau sedara-maranya, minta house-keeping take out.
4. Tuala, siaran tv,.. siasat la juga.
5. Kalau lantai bilik mandi bertakung & air-cond gagal berfungsi, cepat-cepat call depa & minta tukar bilik.
6. Just request (or query) nicely & politely.. (^.^)

18 ulasan:

Solihin Zubir berkata...

hoho.. arak tiger tu jugak yg diorg nk taruk situ eh..

apik pehe berkata...

hehe..kite berhak sbb kiter pengguna

JARI TERBARAI berkata...

kalo x kenal jenama arak tu ade gak yang ngap!!! hahaha

Suhami Ahmad berkata...

ish beer pun ado

akubiomed berkata...

Ada juga perasan peti ais mini didalamnya diletakkan air tin arak.

akubiomed berkata...

Kalau terminum memang jadi harimau jadian :-)

MDHAFiZ.NET berkata...

siap ada Harimau Dalam Tin untuk diminum lagi (Tiger)
Hati-hati semua..jgn sampai kita pulak jadi Tiger Jadian

アヌム ちゃん berkata...

nice tips!

blog-tips-kurus berkata...

Solihin Z,
mmm... macam di negara bukan Islam je.

blog-tips-kurus berkata...

apik p,
ye!! hidup pengguna!

blog-tips-kurus berkata...

Jari T,
pengetahuan am memang perlu ditingkatkan!

blog-tips-kurus berkata...

Atok SA,
ado.. hhhmmmpppphh!!

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
hati-hati kalau bawa anak-anak..

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
mungkin lebih drpd itu. hoho!

blog-tips-kurus berkata...

MdHafiz,
iye. kena berhati-hati sepanjang masa walau di mana anda berada.. :)

blog-tips-kurus berkata...

sis Jepun,
tq. :-)

logorithm berkata...

Hotel mana pulak yang letak harimau dalam peti sejuknya? Ini mesti bukan hotel kat Malaysia nih...

blog-tips-kurus berkata...

logo,
i outstation kat M'sia je bro.. :-)

LinkWithin

related posts with thumbnails