Khamis, 16 Jun 2011

Life Is Too Short..

Salam.
Bila dapat berita kematian, aku mesti rasa insaf.
Lebih-lebih lagi apabila being alone. Daripada L, jadi XL saiz keinsafan itu. Jangan gelak! Takkan la korang tak pernah rasa macam tu... hhmmm... dalam kubur nanti pon akan duduk seorang diri juga kan? Tak jadi aku nak post entry mengecam BIMB, JPN & JPJ, sebab aku tengah dalam fasa insaf ni..


'Kita adalah milik Allah dan semua kita sudah tentu akan kembali kepadaNya.' Semoga embah ditempatkan di kalangan
orang-orang yang beriman..


Kepada Barenaked Putra & mrs Curly, relakan pemergianku esok. Maka teruskanlah usaha murni 5S kita. Sesungguhnya, perjuangan kita belum berakhir biarpun kita sudah menghampiri trofi kejuaraan itu. Mau 'tebako' Sweet Ladybeadsz & Mama Meow kalau baca ayat lengkap ini. Namun itulah hakikatnya.. (^.^)

*Kalau ada masa, rajin-rajinlah jengok embah korang. Tanpa embah, tiadalah ibu bapa kita, maka tiadalah kita & tidak mungkin akan wujud zuriat & blog kita..

*To pckt pecah kata, i'm not a spammer/hacker. Rabun it lagi ni! :-)
Agaknya best jadi hacker kan? Full satisfaction bila berjaya menggodam & memusnahkan laman orang terutama laman web kerajaan! Jangan jadi jahat. Life is too short!



46 ulasan:

aleen aiden berkata...

embah 2 ape kak?

vampire's lovex berkata...

embah tu nenek/atok... :)

dari allah kita datang,kepada allah kita pergi

FasiHaH SupiaN berkata...

ye...setiap yang hidup itu pasti mati :)

Nur Zaheera berkata...

setiap yang hidup pasti mati.

PK berkata...

kah kah kah! kali pertama gua komen di sini...kah kah kah!

sabar...sabar..

blog-tips-kurus berkata...

AA,
(cross ref to VL: thanks dude!)
*atok=embah lanang
*nenek=embah wedok

blog-tips-kurus berkata...

VL,
iye..
*thanks jadi 'cikgu ganti' tadi. :)

blog-tips-kurus berkata...

FS,
'lesen' pon ada jangka hayat..

blog-tips-kurus berkata...

NZ,
kita juga akan menyusul..

blog-tips-kurus berkata...

PK,
GELAKlah selagi mampu..
*spammer ke ni? :)

JARI YANG TERBARAI berkata...

ramai orang tau hidup tu pendek, tapi hidup macam orang yg tak akan mati2...

Cikli berkata...

godam orang pun agak-agak la.

ghost writer berkata...

life is too short

tapi jangan memandai nak percepatkannya...

ada percaya kalau setiap kali kebaikan kita buat akan dibalas dengan kebaikan.kecuali bagi mereka yang tidak melihatnya dengan hati.

Mr.Kerro berkata...

ambah ialah nenek kan? nahasa jawa? :)

mar yanie berkata...

emm, arini masuk ari ke 100 arwah abah saya pegi..rindu sgt..T T

RedVixen berkata...

tak suka hackers2 tersebut... benci...

blog-tips-kurus berkata...

Jari YT,
..mungkin terlupa..

blog-tips-kurus berkata...

Cikli,
kalau dah namanya PENGGODAM, tak kan dia nak mengagak..

blog-tips-kurus berkata...

ghost w,
ya..
walaupun sekadar bagi air minum kepada anjing yang kehausan..

blog-tips-kurus berkata...

Mr K,
rujuk jawapan kepada Aleen Aiden tadi ya:
EMBAH=atok/nenek.

*Nyaie/Yaie=datuk

(ikut zon kot!)

blog-tips-kurus berkata...

Mar Y,
takziah..
doakanlah untuk arwah. semoga rohnya dicucuri rahmat..

blog-tips-kurus berkata...

RV,
hanya mereka sendiri sahaja yang suka profession itu!

sweet ladybeadsz berkata...

ai cik tips... sweetladybeadsz terasa ni...kita bako! kita bako!

puanbee berkata...

embah tu maksudnya ibu bapa erk ? hee nk panggil ape lah owner blog ni yer ?

Mrs.Yie berkata...

kebetulan je ngan entri akak semalam.. :)

apik pehe berkata...

embah?hehehe..apik tak paham..

faiz berkata...

org zaman sekarang lagi rela hidup senang kat dunia yg pendek ni berbanding kehidupan abadi di akhirat..

KUREKURE COMEL berkata...

mina pun cmtu kak...bila bab2 kematian ni terus jd lemah....


embah mina dah takde...hhmm...


hackers tu....gila gempaklah...
cubalah hackers kat laman web porno kan...lg molek..ni....aduhai...



p/s: yg selalu dtg audit, bdan besau2..muka pun garang...hihihi..

tehr berkata...

pertama kali aku jumpa kata embah ni
ingat pesan embah, jangan jadi jahat

cik ayin berkata...

embah tu ape?huuu

YOUsoF berkata...

Bila terpikir kawan² yang lebih muda dah perg dulu memang terasa kesian dan insaf.. ntah bila giliran kita pulak kan..


Teringat kat arwah embah. Al-fatihah.. ;|

Asrul "iLham" Sany berkata...

dunia ini sementara...

p.s follow n BW sini

;D

d_LA berkata...

dla x pnh jumpe embah sbb lahir2 dah xde..huhu..
gunakanla hari2 anda sebaik mungkin, wat 8tvt yg berfaedah..hp weekend dear^^

blog-tips-kurus berkata...

sweet LB,
lighter da hilang la dear.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

puan B,
boleh rujuk jawapan sebenarnye ye mem. hrp maklum.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Mrs Yie,
kebetulan atau suratan.. :)

blog-tips-kurus berkata...

apik p,
dear, sila refer jawapan di atas yek..

blog-tips-kurus berkata...

faiz,
mungkin orang itu tak pernah diuji..

blog-tips-kurus berkata...

kure2 C,
kami dah jadi cucu yatim piatu.
hack gov web la gempaq. hhhmmm...!
*tak semua benda auditor tau. :-)

blog-tips-kurus berkata...

tehr,
hehe.. Insya Allah. :-)

blog-tips-kurus berkata...

cik A,
atok/nenek. baca jawapan sebelum ni yek.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Yousof,
dari sekolah rendah-menengah-itm, ada kawan yg pergi dulu..

*semoga roh mereka semua dicucuri rahmatNya..

blog-tips-kurus berkata...

A Ilham S,
tq bro.. :)

blog-tips-kurus berkata...

d_LA,
tq beb. have a nice day! :-)
*Alhamdulillah, pernah rasa ada setiap orang kecuali adik lelaki..

Suhami Ahmad berkata...

kita mesti akan pergi 1 day kan...

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
mati itu pasti cuma tarikh yang tepat je tak tau..

LinkWithin

related posts with thumbnails