Jumaat, 24 Jun 2011

Baju Kurung Siap: Dewasa RM39, Bayi RM 35??!!


.. Melentur buluh biarlah daripada rebungnya..


Gadis Melayu memang menawan kan?
 Oleh itu, kami telah mengasuhnya membeli & memakai baju kurung sedari bayi lagi.
 Biarpun beliau ini baru bertatih selangkah dua jatuh.. pekk!
Bayi RM35~English Cotton. patutlah mahal!!
Dewasa~RM80-100


Kanak-kanak yang hyper-active adalah tidak digalakkan untuk memakai warna oren/jingga.
Warna oren akan meningkatkan tahap keaktifan mereka.
Mungkin sedikit penat nak kawal mereka nanti. Tapi korang suka kan?!  (",)

kanak-kanak mudah tertarik dengan warna terang ceria.


bakat memilih telah dicungkil dengan jayanya!


ibu, please listen to me:
'I want this & that! oyeayyhhhh!!'



Membeli Baju Kurung Siap:
a. Kanak-kanak = di kiosk @ Giant Kota Damansara.

b. Dewasa = di deretan kedai sepanjang Jalan TAR (Tuanku Abdul Rahman), pasar malam pon ada, kedai di Giant pon ada. Rumusannya, mudah dijumpai di hampir semua kedai.. SAYA SUKA! (^.^)

c. Dewasa (RM39) itu ialah kain cotton biasa tapi ok je. 

* Kos beli siap adalah lebih murah berbanding jahit sendiri.
**Tertakluk kepada yang amatur sahaja.. wink!


# BOLA = Malaysia berjaya kalahkan Lubnan 2-1 yek?
Tak sia-sia bola TENGOK aku! Selalunya memang aku siap jampi dalam mimpi.. hihi!

 

20 ulasan:

Cikli berkata...

baju kurung tak sesuai buat main bola

blog-tips-kurus berkata...

Cikli,
agak-agak le. tapi kain sarung boleh dipakai untuk bermain bola kan..?! :-)

akubiomed berkata...

Wah comel bayi. Baju anak kecil lebih mahal dari baju orang dewasa. Awal membeli belah untuk raya

faiz berkata...

nape baju baby dgn dewasa harga dia lebih kurang je..

James Alexander berkata...

demi si kecil, tutup mata saja bila melihat harga nya....


lebih mudah begitu...

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
semua bayi comel maaa.... :).
dah nampak beli aje.

blog-tips-kurus berkata...

faiz,
ikut jenis kain ye wahai anak adam. kena tau tu.. (*.*)

blog-tips-kurus berkata...

JA,
iyee.. ibu bapa yang bekerja tak kisah kan? anak baru sorang.. :)

cleverspider55 a.k.a alam1cinta berkata...

benar tu asuh anak kecil berbaju kurung..biar tak ditelan zaman

blog-tips-kurus berkata...

clever S55 aka a1c,
baiklah.. kami akan usahakan. :-)

apik pehe berkata...

hehehe..nanti apik ader anak.apik wat camtu gak..heehe..letak jer baby dalam kedai baju..suh dia pilih dan bayar sendiri..hahahah

JARI YANG TERBARAI berkata...

baju kurung ni murah plak kalo yg dah siap, kalo tempah perghhhh

Bawang Goreng berkata...

English cotton memang cantik dan yang paling penting, tak panas. Last year belikan anak-anak, RM60 sepasang di Carrefour Subang Jaya (kiosk)...

Pelik... baju budak lebih mahal dari baju mama diaorang, pdhal guna kain (ukuran meter) bukannya banyak mana... :(

blog-tips-kurus berkata...

ap,
KAYAnye anak apik ni. maklomlaaa, BAPANYA tokey emas! :-)

blog-tips-kurus berkata...

Jari YT,
memang benar fakta itu. nampaknya encik Jari YT ini sangat peka dengan persekitaran-isu semasa kepenggunaan. :-)

blog-tips-kurus berkata...

BG,
hahaha..!
HARGA tidak mengenal usia. Baju anak tu guna benang emas kot! (",)

*Pengorbanan ibu tidak ternilai..

Jumir berkata...

Comelnya.....baby tu. Tapi yang pakai tudung kaler biru/purple tu...lagi comel....laaa...

blog-tips-kurus berkata...

wok J,
beliau itu 3G-comel jugak! (supaya tak kecik hati!)
*tudung yang same dengan akak naik bas ekspres @ RnR LPT kan? :-)

FasiHaH SupiaN berkata...

kak, patutlah anak buah aktif gilaaaa, rupanya selalu pakai baju oren..........baru tahu...

blog-tips-kurus berkata...

FS,
aaaa.. banyak lagi yang kau kena belajar nak. hihi!

LinkWithin

related posts with thumbnails