Thursday, April 14, 2011

Syarat-syarat Jadi POK


bodigad yang gagah rupawan

POK =  (Pengiring Orang Kenamaan) = Pengawal peribadi wanita 
Gaji = RM5,000-RM10,000 sebulan.
Waktu kerja = 26 hari/sebulan, 24jam sehari (on call).
Bertugas untuk melindungi isteri & anak-anak orang kenamaan & orang kaya.

Jenis latihan:
- pengetahuan undang-undang.
- imej, professionalisme & portfolio.
- pengendalian senjata api (best ni!)
- latihan fizikal ala-komando cth: direndam dalam kolam sejuk selama 12jam je.

Syarat-syaratnya:
- perlu kuat mental untuk mengatasi fizikal & peka.
** kalau prinsipal (majikan) kita terkena sehelai daun pon, bodigad itu dikira gagal menjalankan tugas..
- umur = 18-45 tahun.
- minimum = PMR.
- sihat, tiada kecacatan kekal.
- lesen memandu kelas D yang sah dan belum expired.
* tinggi, berat & saiz badan tak penting.
- tahap rabun = tidak dinyatakan.

** Fokus Mega UM 14.4.2011

17 comments:

AmirFX said...

Memang patutlah dierang gulingkan Muammar Gaddafi... Bodyguard guna perempuan cantik camtu..

CikPuan Fara said...

yang best aku rasa 1 je... dapat guna senjata api. yang len tak best esp tang cuti dan 24hour on cal. giler ah takde life lol huhuhu.

Chybee said...

erm...xsanggup kot nk on call 24hours. pemalas. hehe

blog-tips-kurus said...

AmirFX,
mungkin itu adalah salah satu faktornya..

blog-tips-kurus said...

Mrs F,
setuju! cuti 2 hari seminggu pon rasa tak cukup ni. hihi! *_*

blog-tips-kurus said...

Chybee,
haha.. mesti nanti tak cukup tidur kan?! ^_^

Unknown said...

tak sanggup kerja on call 24 jam
macam jadi robot je

blog-tips-kurus said...

tehr,
syukurlah dengan karier sekarang.. memang tak de pengalaman kerja shif pon! *_*

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

menjawab persoalan sdri di entri terbaru sy..

takde masalah kalau nak di link..ilmu perlu dikongsi bersama kan

trime kasih sudi singgah

blog-tips-kurus said...

sahromN,
terima kasih kembali. :)

Jumir said...

Aku ni...kire POK la ye...aku rase aku PO3BS....(Pengawal peribadi budak biase2 saje).

blog-tips-kurus said...

wok J,
budak itu akan jadi LUAR BIASA nanti..

papabear said...

saya cukup syarat... boleh try ni hahah..

blog-tips-kurus said...

papabear,
erk?!! name pon 'papa'. auuwwww!! (>.<)

Unknown said...

bodyguard pompuan?

blog-tips-kurus said...

atok SA,
iyo! atok pon nak ke? :-)

Unknown said...

Saya berminat.

LinkWithin

related posts with thumbnails