Ahad, 17 April 2011

Entry SEO hampir basi?: Keputusan Pilihanraya Sarawak 2011.

** Ini ialah Pilihan raya (ke pilihanraya?) Sarawak kali ke-10. (16.4.2011)
* BN=55, Jumlah kerusi=71. Maknanya menang besar lagi tu.. Tak bestlah kalau menang semua. Mesti ada pihak lain juga yang menang. Ala-ala check & balance!
* boleh baca ulasan lengkap di sini, sebab tajuk politik bukan kepakaran & jiwa aku. huhu..


Aku takde gen politik. Cuma ada saki-baki darah pendekar arwah embah lanang (embah pernah kena lokap masa menentang penjajah British melawan orang putih kat Klang jaman dulu-dulu.. embah pandai silat & aku pernah belajar BUNGA silat je tapi dah tak ingat! ampehhss!! Rasanya, nak rolling pon dah takut tapi kuda-kuda menten teguh! Kesimpulannya aku ni garang tapi kuat nangis.. )

"Like Father Like Son'
Whose father/son looks like himself?

Di Malaysia, ramai tokoh politik yang mewarisi bakat kepimpinan ibu bapa mereka. Meneruskan legasi.. Senario di luar negara pon sama dan tradisi ini wujud dalam bidang lain juga. Kalau korang blogger tegar, mesti ada anak korang yang akan mewarisi bakat terpendam itu nanti.. :-) 

Mak Lagenda Mahsuri (link ada kat Wall of Fame) pernah post entry 'mak borek anak rintik'. Peribahasa Melayu yang asal ialah 'Bapa borek anak rintik'. Suka-suka je mak tukar ayat! ishh!! Borek & rintik = bintik-bintik? Sebenarnya, orang putih tiru kita atau kita yang tiru orang putih ni? Mesti depa tu yang tiru kita!

Sekian cerita pilihan raya.. 

credited http://darimatahatiku.blogspot.com

sangat kabur wahai cicit mat kilau..

the son
- rambut lebih cepat beruban drpd misai ye?

the father
 ~ ekonomi, politik & sosial = faktor penting kemakmuran sesebuah negara ~
 Mari mengundi!!


10 ulasan:

faiz berkata...

walaupon bn menang...kehilangan undi lebih byk dari PRU yg lepas..

Suhami Ahmad berkata...

yup, atok setuju dgn faiz....x lama lagi, balance la tu

papabear berkata...

kurang ke... alahai... tak masuklah budget nih.. isk isk...

d_LA berkata...

politik yg membosankan..undi tu penting tp bosan tgk karenah dorang time ada PRK@PRU..huhu

blog-tips-kurus berkata...

faiz,
hilang 7 kerusi yek? mmmm...

blog-tips-kurus berkata...

tok SA,
mungkin ya & mungkin tidak..

blog-tips-kurus berkata...

papabear,
mmm... bajet apa tu dedi? projek besar ke? *_*

blog-tips-kurus berkata...

d_LA,
mokcik dah daftar ke? hehe..
*bosan tengok Berita; asyik cerita tu je..

sahromnasrudin berkata...

semoga parti pemerintah cepat sedar bahawa politik pembangunan semakin tidak relevan lagi huhuhuhhh

blog-tips-kurus berkata...

sahromN,
elok majukan ulasan saudara ni kepada mereka. hehe..! >_<

LinkWithin

related posts with thumbnails