Selasa, 5 April 2011

Usop Wilcha is Shy8


ini bukan en usop wilcha!

Rentetan drpd ABPBP 2010, encik Usop Wilcha semakin popular. Banyaknya entry pasal beliau dan 'angkat tangan' trademarknya itu. Macam beliau > popular drpd Bintang Popular 2010 itu sendiri iaitu adik ipar Bung M = Shaheizy Sam. Maka ramailah juga yg meramal bahawa ABP 2011 bakal dinobatkan kepada encik Usop ini.  Walau bagaimanapun, Sam tetap best. Filem terbarunya; Songlap  tu ade shooting kat belakang opis aku. Bile ntah depa shoot! tak panggil pon..

Mari berkenalan dengan Encik Usop Wilcha (wheelchair-kerusi roda):

* Syed Mohamad Asri = Shy8 (Ejaan komersilnya, bukan malu lapan!)
* 1996 ~ guna nama Syed - buat lagu & lirik sendiri. Maknanya dia ni kreatif. Nak popular mesti kreatif, mungkin rezeki & masa je agak lambat..
* Tajuk album = Terasing Di Bumi Sendiri (mesti ramai yang nak cari album ni)
* Shy8 dah 4 tahun jadi Pengurus Komunikasi Korporat @ oil n gas co.
 (name co tak dinyatakan). Tak boleh bayangkan, beliau yg kelakar & bawa watak lembut tu realitinya ialah seorang Pengurus berwibawa!

* Family, sekolah, hobi,  makanan kegemaran etc - tidak dinyatakan.

Lirik Terasing di Bumi Sendiri

Subuh menyingsing fajar menjelma
Hatiku runsing entah mengapa
Mentari senja berwarna jingga
Tapi hatiku gundah gulana
 
Detik-detik silam mewarna hidupku
Atas kesilapan menurutkan nafsu
Aku terasing di bumi sendiri
Matamu menjeling
Sisa hidupku semakin hampir
Hanya padamu doa ku nanti
Padamu Tuhan aku berdoa
Engkau maafkan segala dosa
 
Detik-detik silam mewarna hidupku
Atas kesilapan menurutkan nafsu
Aku terasing di bumi sendiri
Matamu menjeling seolah mencaci



* Soley-soley yg femes tu lagu Middle of the Road - liriknya simple je..

# sumber: berita harian online & google.

* n3 ini ditaip sebab tak boleh tidur padahal dah tidur sekejap selepas Maghrib..


18 ulasan:

fa10 berkata...

semuanya nama2 baru... sy kenal.. huwa, huwa...

Nur Liyana berkata...

camne tau pasal dia nie..cecite cecite...hahhaha

PakarBuahPinggang berkata...

eh,tak pernah dengar pun nama dia.Huhuhu....mungkin sebab saya ni tak ambil port sangat hal-hal macam ni.

Siti Safiyyah berkata...

sejak dia berlakon ni baru dia femes kan..patut dia yg menang ABP tu..huhuu ;p


psstt : Penah tak TERsuka dekat cikgu sendiri?

gayour berkata...

lagu 'terasing' allahyarham sudirman lagi best!

heh!

blog-tips-kurus berkata...

fa10,
ni nangis ke suke ni? hihi..!

blog-tips-kurus berkata...

Nur L,
mak limah bagitau..
google jela.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

PakarBP,
saye pon terambil tau je ni psl smlm susah nak tdo.. *_*

blog-tips-kurus berkata...

Siti S,
mungkin rejeki beliau ABP 2011. :)

*rasenye cikgu yg TERsuka kat aku. hoho!!

blog-tips-kurus berkata...

bro Gayour,
uuuuu... ni ori kartunis Gayour la!

majoriti lagu arwah Sudir memang best (sbb org Phg memang sgt best!!) >_<

mykhalis berkata...

rasa lagu ni terngiangngiang je di telinga ini,,heh

salam ziarah

Suhami Ahmad berkata...

Atok peminat kipas susah mati Usop Wilca!!

blog-tips-kurus berkata...

mykhalis,
lagu Shy8 best yek? ce nyanyi..!
:-)

blog-tips-kurus berkata...

tok SA,
ye la tuuuuuuu.. dulu tak pon!!

kak ina kl (2) berkata...

yessss ucop wilca paling best malam tu termasuk tangan yang di lenguk-lenguk

akubiomed berkata...

Memang ngetop Yusop Wilcha :-)

blog-tips-kurus berkata...

kak ina kl(2),
mmm.. lenguk tu ape kak? hihi! ;)

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
ternyata beliau adalah Bintang Paling Popular tanpa bertanding! (^_^)

LinkWithin

related posts with thumbnails