Jumaat, 8 April 2011

A Doctor in the House-Doktor Paling Popular!


pandai Tara Sosrowardoyo (menantunya) ambil gambar.


Siapa pembaca tegar chedet.com iaitu blog Tun Dr Mahathir Mohamad?


Mesti ramai yg dah khatam kitab terbaru beliau (gmbr sebelah kanan di atas).

Kitab berkulit tebal, kertas putih cantik setebal 843 muka surat itu berharga RM100 diterbitkan oleh MPH. Hehe.. tebal tu, siap glossary & contents . Kalau korang semput nak baca (sebab dalam bahasa Inggeris), boleh take 5 belek-belek gambar beliau di bahagian tengah kitab tu. Ada 20 helai gambar berwarna & hitam putih Tun dari beliau konvo (1953), first time jadi bapa (1957), menukang, memasak, menarik teh tarik dan sebagainya. Multi-skills!


Tapi, kalau tengok gambar pon masih lagi rasa semput jugak, bacalah buku lebar tu (gambar sebelah kiri di atas) by E.Yu. Aku sangat suka baca buku yg banyak gambar2 ni. Simple English pulak tu. hehe..! Kartun yg E.Yu lukis ni pon agak comel but for me, kartun Dato' Lat lagi comel!! Jangan marah ye E.Yu.. (>_<). Apa yang E.Yu cerita tu memang ada dalam A Doctor in the House.


Dengarnya, Jun ni akan keluar Seorang Doktor Di Dalam Rumah (edisi bahasa Melayu).


* Kedai buku My Store @ Brem Mall Kepong ada bagi diskaun 10% untuk A Doctor in the House tu. Tapi sape yg wajib bayar income tax, beli je harga biasa.. rebate buku RM1000 kan? Kumpul resit elok2 yek.


** Tun banyak turunkan PETUA beliau maintain brilliant, fit & awet muda.. :-)







8 ulasan:

d_LA berkata...

errr serius x pnh kot bukak website beliau..huhu..tp bc ni cam interesting la nak gi terjah lelaju..thanx 4 sharing dis ya^^

hani@debumelukut berkata...

nak petua untuk kurus aje..

Suhami Ahmad berkata...

tun dr mahathir...kebetulan atok baru sembang pasal dia

KHRLHSYM berkata...

tak berapa minat dr mahathir ni. mungkin kerana pemandang beza.

blog-tips-kurus berkata...

d_LA,
bace blog Tun bagus utk polish English - isu-isu semasa.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

hani@debumelukut (amboi!)
bace la buku Tun tu. macam2 petua ade.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

tok SA,
sembang ke ngumpat? huhuuuu....!

blog-tips-kurus berkata...

Khrlhsym,
'tak kenal maka tak cinta..' (-_-)

LinkWithin

related posts with thumbnails