Khamis, 14 April 2011

Syarat-syarat Jadi POK


bodigad yang gagah rupawan

POK =  (Pengiring Orang Kenamaan) = Pengawal peribadi wanita 
Gaji = RM5,000-RM10,000 sebulan.
Waktu kerja = 26 hari/sebulan, 24jam sehari (on call).
Bertugas untuk melindungi isteri & anak-anak orang kenamaan & orang kaya.

Jenis latihan:
- pengetahuan undang-undang.
- imej, professionalisme & portfolio.
- pengendalian senjata api (best ni!)
- latihan fizikal ala-komando cth: direndam dalam kolam sejuk selama 12jam je.

Syarat-syaratnya:
- perlu kuat mental untuk mengatasi fizikal & peka.
** kalau prinsipal (majikan) kita terkena sehelai daun pon, bodigad itu dikira gagal menjalankan tugas..
- umur = 18-45 tahun.
- minimum = PMR.
- sihat, tiada kecacatan kekal.
- lesen memandu kelas D yang sah dan belum expired.
* tinggi, berat & saiz badan tak penting.
- tahap rabun = tidak dinyatakan.

** Fokus Mega UM 14.4.2011

17 ulasan:

AmirFX berkata...

Memang patutlah dierang gulingkan Muammar Gaddafi... Bodyguard guna perempuan cantik camtu..

Mrs Fazlee berkata...

yang best aku rasa 1 je... dapat guna senjata api. yang len tak best esp tang cuti dan 24hour on cal. giler ah takde life lol huhuhu.

Chybee berkata...

erm...xsanggup kot nk on call 24hours. pemalas. hehe

blog-tips-kurus berkata...

AmirFX,
mungkin itu adalah salah satu faktornya..

blog-tips-kurus berkata...

Mrs F,
setuju! cuti 2 hari seminggu pon rasa tak cukup ni. hihi! *_*

blog-tips-kurus berkata...

Chybee,
haha.. mesti nanti tak cukup tidur kan?! ^_^

tehr berkata...

tak sanggup kerja on call 24 jam
macam jadi robot je

blog-tips-kurus berkata...

tehr,
syukurlah dengan karier sekarang.. memang tak de pengalaman kerja shif pon! *_*

sahromnasrudin berkata...

assalamualaikum..

menjawab persoalan sdri di entri terbaru sy..

takde masalah kalau nak di link..ilmu perlu dikongsi bersama kan

trime kasih sudi singgah

blog-tips-kurus berkata...

sahromN,
terima kasih kembali. :)

Jumir berkata...

Aku ni...kire POK la ye...aku rase aku PO3BS....(Pengawal peribadi budak biase2 saje).

blog-tips-kurus berkata...

wok J,
budak itu akan jadi LUAR BIASA nanti..

papabear berkata...

saya cukup syarat... boleh try ni hahah..

blog-tips-kurus berkata...

papabear,
erk?!! name pon 'papa'. auuwwww!! (>.<)

Suhami Ahmad berkata...

bodyguard pompuan?

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
iyo! atok pon nak ke? :-)

Adib Fahmy berkata...

Saya berminat.

LinkWithin

related posts with thumbnails