Ahad, 10 April 2011

O Azizah! Kasihan Izzah A! bukan Nurul Izzah..









Ini gambar asli tanpa super impose, Jan 2009


Aku bukan jenis orang yg berebut-rebut nak bergambar, minta autograf waima bersalam dgn artis. Nak call TV/radio sebab ada soalan nak diajukan kepada artis? Never!! Tak pernah hayat buat kalau buat maknanya dah buang tebiat la tu. Nak 'like' PM atau artis kat FB? hahaa..! lupa password maa..


Tapi masa aku membelek kain sutera kat Pasar Siti Nurhaliza Khadijah Terengganu, ada seorang wanita berprofil tinggi tersenyum mesra menghulurkan kedua belah tangannya. Wow! Beliau nak bersalam dengan aku, walaupun dia tak kenal aku. Tapi aku kenal dia, mestilah.. Datuk Seri Wan Azizah binti Wan Ismail; ahli politik & Presiden Parti Keadilan Rakyat.


Sementara itu, si Izzah A sedang bercuti rehat di kampung embahnya sekarang sebab demam. Jauhnya si kecik ni berubat. Doktor DEMC tak best ke?!!








Izzah Amani @ Jalan Bellamy

* Terpaksa ibunya minta cuti 24jam x 5hari. Dahla selalu kena amik nama sebab datang lambat. haha!! Mau bangkrap kilang kereta tu kalau ramai staf macam ni.


** Kalau bos bukan muhrim (ke mahram) hulur tangan untuk salam, korang sambut ke?


26 ulasan:

Kancilbiru berkata...

oh sudah tentu menolak untuk bersalam tp dengan cara baikla...:)

blog-tips-kurus berkata...

Kancilbiru,
hehe.. tapi ada jugak bos (Muslim)yang tak sensitif. terlupa kot!

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

yang muslim tak pernah rasanya...tapi non mulsim selalu..kdg2 terpaksa sambut..

d_LA berkata...

mesra la beliau..suke....

ada pndpt kata kalau org tu hulur kita boleh sambut bg tidak mengaibkan air muka beliau..tp so far x pnh lg jd camtu..kalo bleh cuba elakkan..

blog-tips-kurus berkata...

Nur Hawa MZ (bukan MaherZain),
kadang-kadang dalam dilemma..

blog-tips-kurus berkata...

d_LA,
ye, pernah baca gak. bukan Datuk (ke Dato') Ramli MS pernah mengulas ke..

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

beliau mmg mesra...erkk bos?lum pernah la pulak.dan sekarang boss saya cuma suami..alhamdulillah

blog-tips-kurus berkata...

Lydia M (AA),
'mesraaaa...' beruntung mem ni. :-)

Sogeking Kun berkata...

aku tatau dia punya rekod politik ni baik atau pun tak, tapi menurut uncle aku (bukan orang politik) yang rapat dengan family DSAI ni, wan azizah memang baik.

jawapan bagi soalan last: tengok keadaan. kalau lawa muda bergetah, sambut. harus! hahaha

ghost writer berkata...

tak pernah lagi salam tangan mana2 ahli politik..hihi

kenapa matanya ditutup ?

blog-tips-kurus berkata...

Sogeking K,
DSAI tu yg sangat beruntung dapat isteri macam WA..
*kau memang suka ambil kesempatan! cissss kek!!!

blog-tips-kurus berkata...

ghost w,
WA yg nak slm tau. fiwitt!!

* kerana 'pandangan mata selalu menipu, pandangan hati itu yg hakiki, kalau hati itu bersih'

mrs.sabri berkata...

kalau bukan muhrim x payah salam la..nak salam buat apa..hehe..wah tips..dah bersalam dgn datin tu ye..

Dr Mohd Hafiz bin Dato' Osman berkata...

Salam perkenalan, terima kacih sudi singgah ke blog towards infinity2.. Yup ramai doktor yang join bawah saya juga.. Alhamdulillah memang lumayan pendapatan yg kami perolehi.. BErminat?

decrewz berkata...

Wah.. Bertuah2..he3.. Kalau ngan bos bukan muhrim, cakap je xblh salam, nanti batal air semayang..he3

Suhami Ahmad berkata...

bagus dia kan. Nik Aziz pun bagus. Makan kat gerai tepi jalan je. Low profile.

p/s : kalau pompuan hulurkan tangan kat laki, wajib lagi sambut. Sebab tak leh jatuhkan air muka dia. Tapi lelaki HARAM hulurkan tangan kat pompuan.

blog-tips-kurus berkata...

mrs S,
psstt, beliau kan 'Datuk Seri'?!
hehe.. *_*

blog-tips-kurus berkata...

Dr MHDA,
(sempat pulak dia promo!). sori le doc, i x pakai & so far not interested.. jadi medical doktor kan lumayan jugak? :-)

blog-tips-kurus berkata...

decrewz,
hehe.. tak tercakap la kalau dgn muslim. kalau dgn non-muslim lagi senang nak 'sori'. ^_^

blog-tips-kurus berkata...

tok SA,
ai pon mkn kat gerai tepi jln cuma i'm not a politician..

*thanks! (>_<)

Cik Cempaka berkata...

hai susah tu...bos pun kena faham la... ^^

puanbee berkata...

erm tk sambut kot tapi tk de bos nak salam dgn kita yg tk berapa meenarikss nih hakhak

blog-tips-kurus berkata...

Cik Cempaka,
hehe.. bos, dengar tu. :-)

blog-tips-kurus berkata...

puanB,
eleeeeeeeh! ye ke tak menarikssss?! *_*

gedek! berkata...

uncle juga peminat Datuk Seri Wan Azizah!

blog-tips-kurus berkata...

uncle G,
ooo.. peminat rupenye! :-)

LinkWithin

related posts with thumbnails