Khamis, 30 Ogos 2012

Tips Poligami Tengku Asmadi


Kenal Tengku Asmadi bin Tengku Mohamad?
Sila rujuk gambar di atas, beliau bersama isteri keduanya iaitu Tun Nurul Huda Abdul Rahim. Orang TV Al-Hijrah ye? Isteri pertamanya ialah Norsarina Zakaria. Dia ada hal lain masa tu so tak dapat bersama masa sesi fotografi ini.

Tips Tengku Asmadi:
1. Adil bahagi masa.
Satu hari satu rumah tak cukup..

2. Sentiasa bermuafakat dengan semua isteri.

3. Utamakan hal kecemasan.

4. Suami wajib ada kekuatan mental.

5. Suami pelu sangat sabar.

6. Suami perlu berilmu untuk bina hubungan keluarga yang baik.

7. Bijaksana untuk berpoligami.

Tengku Asmadi Tengku Mohamad ialah Pengarah Urusan dan Perunding Motivasi MAP Trading & Consultancy Sdn. Bhd. (MAP). Ada PhD

Kekuatan dan kestabilan ekonomi pon sangat penting kan... (>.<)

*Utusan Malaysia, Julai 2012


25 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Laa ada dua bini ker? Baru semalam I cakap kat tepon dengan dia ni tanya pasal motivasi....hmmm. Tapi kalau dia adil dan samarata baguslahkan, baik untuk kedua-dua isterinya...


LWindsor

Tanpa Nama berkata...

memang khas tips untuk para si suami ni hehehehe

TelorPower -malas nak log masuk

anggun berkata...

membalas kunjungan semalam...tq..jemput la join segmen..dah blh tgk gambar kot...cer try..hehehe

Remy hazza berkata...

kalau boleh adil dan mampu... rasanya tak salah.....

nak berpoligami perlukan segalanya...
mental , fizikal dan juga keewangan yg kukuh.....

Kancil 8349 berkata...

menarik..alhamdulillah...dia berjaya

LadyBird berkata...

untuk berlaku adil... kene dptkan isteri yg memahami.. andai isterinya mcm lady.. lady bimbang hari2 akan gaduh... sob3x..

Asrul "iLham" Sany berkata...

bagus la... sy rasa cam tak leh poligami...seorang pun dh cukup hahhaa

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

yang paling susah adalah berlaku adil :)

Mama Zharfan berkata...

owh ada 2 wife rupanya..me pernah jumpa wife no 2 ni kat event--patut lah me tertanya2 naper wife dia nampak sgt muda

leakedknowledge berkata...

kalu tak pandai bertindak mmg ssh nk berpoligami secra harmoni...rmai yg buat2 xkisah..berpoligami sbb nafsu smata2..ceh, pandai pulak ak berkata2, kawen pon blom..hehehe

amir aizat berkata...

ohh mcm pena tgk die dkt tvalhijrah tu, hehe

boni kacak berkata...

ye.. kekuatan dan kestabilan ekonomi juga sebenarnya main peranan.. itu lah yang dikatakan kemampuan. bukan dari segi batin je.. tapi zahir sekali

Amirez berkata...

terima kasih berkongsi tips. boleh amalkan ni hehe

Ash Give berkata...

ada hati la aku nak berpoligami kan.. satu pun tak dapat lagi hahahaha

nice tips btw, hahaha

tehr berkata...

elok sangat ni kepada yang berkemampuan
yang tak mampu tak payah le berangan

Tukang Karut berkata...

ewrmmmm... nak try gak ni...hukhukhuk...

dill berkata...

haih...poligami..

dill.

Rain berkata...

TK - amboii!

tips digemari ramai lelaki

the malay male berkata...

waaaaa..ada tips :-P

akubiomed berkata...

Kiasa poligami ini menarik perhatian.:-)

ieda berkata...

kekuatan dan kestabilan ekonomi lebih penting .. kalau x der tuu susah nak bersikap adil ;)

salam kenal dik ;)

Seri Bahasa berkata...

ramai laki skrng nak bini lebih dari satu...tp bila dah berbini selalu korek duit bini...syariat nak ikut jejak nabi...amalan tak serupa mcm nabi..tu yang susah...

Nur Sarina berkata...

Tak salah jika berkemampuan,sesuai sebagai seorang pakar motivasi.

Siti Safirah Safirah berkata...

Yg ni lah bersepah skrg..

Siti Safirah Safirah berkata...

Yg ni lah bersepah skrg..

LinkWithin

related posts with thumbnails