Selasa, 7 Ogos 2012

Tips Kurus Dengan Solat Tarawih 8 Rakaat

Solatlah kamu sebelum kamu disolatkan....

Hari ini sudah 18 Ramadan 1433H.
Tahniah kepada anda yang berjaya menten solat tarawih.
Perasan tak berat anda dah kurang 10 kg sekarang? Wow!!
Boleh bergaya raya dengan kebaya (wanita sahaja!!)

Menurut artikel ni, kajian saintifik oleh penyelidik UM mendapati solat tarawih yang dilakukan sekurang-kurangnya 8 rakaat dan 3 rakaat witir itu mampu kurangkan berat badan hingga 10kg, bagi sesetengah individu. Maknanya kesan ini berbeza atau term & condition applied...?

Penyelidikan team Jabatan Kejuruteraan Bioperubatan, Fakulti Kejuruteraan UM ini mendapati solat tarawih dan puasa dapat tingkatkan kadar pembakaran lemak dan merendahkan lemak serta paras glukosa dalam darah.

Nak tau detail, sila baca paper Mingguan Malaysia kelmarin ya.
Senang je nak kurus kan? Cakap memang senang.... (>.<)

sumber: Mingguan Malaysia 05082012



20 ulasan:

Lady Windsor berkata...

Dinda,
i setuju dengan statement itu...sangat setuju...:)

Suhami Ahmad berkata...

wah....tapi kalo melantak hidangan bazaar ramadon tak hengat, pun tak jalan gak kan...hihi..


p/s : Ecah monang contest atok!!!! cikidout
http://anaknegori.blogspot.com/2012/08/keputusan-contest-sapo-nak-kad-rayo.html

Ardini Humaira berkata...

ololoo comelnye budak tu solat :D

bersama kak Es berkata...

betul turun tp idak ler sampai 10 kg..sebab balik tarawikh makan 2nd round pulak

Remy hazza berkata...

ye ker.....
huhuhu...remy tak berubah pun..... nie mesti mkn byk waktu berbuka......

Tukang Karut berkata...

owh... tak ada perubahan pun...

[PCL] berkata...

cepat turun n cepat gak naik..cm biasa jek.

Azham Vsvc berkata...

haha, tahun ni tak timbang berat badan lagi...tp tahun lepas mmg turun byk...best sgt sgt hehehe syukur!

Ash Give berkata...

aku semnt pegi terwih.. bulan ni tak nak tinggal.. tak sempat buat jemaah kat surau buat sendiri kat rumah.. tapi berat2 tak turun turun jugak hahahahhaha.. mana mana la.. :)

blog-tips-kurus berkata...

Lady W,
yang mane? yang mane? hehe!

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
yahuuuuuu!!
mekacih kerana memenangkan acik. lebiuuuuu!! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

AH,
posing je tu! huhu!

blog-tips-kurus berkata...

kak ES,
wallaaaaaa...
senaman mulut yek. (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

Remy H,
rakyat Msia kan mewah.. hihi!

blog-tips-kurus berkata...

TK,
hhhmmmmm... let's improve! :)

blog-tips-kurus berkata...

PCL,
ok le tuuuuuu!! :)

blog-tips-kurus berkata...

Azham V,
pernah gemok kah??

blog-tips-kurus berkata...

Ash G,
janji sihat!

bagus anak mak ni. ;)

Cendol berkata...

wow sampai 10 kg?ahaha . akan ku bina lemak lemak ku semula!haha
wiittwitt gojess ah sape pakai kebaya!! :P

blog-tips-kurus berkata...

Cendol,
kesian si kurus ni. hehe!

LinkWithin

related posts with thumbnails