Jumaat, 24 Ogos 2012

Petua Hilangkan Jerawat Guna Madu Lebah

pinjam Jerawat LadyDyla

Syawal 6, 1433H..
Masih mood raya.. ada yang sudah memulakan puasa enam Syawal.. Bagi wanita, mesti dahulukan yang WAJIB ok! (>.<)

Memandangkan Ustaz DON Danial Biajid pon sudah selamat diijabkabulkan dengan Cik Husna Zahry Rafie, marilah kita sama-sama ambil tahu petua hilangkan jerawat guna madu lebah asli ye adik-adik.. (sebenarnya tiada kena-mengena dengan Ustaz Don!)

Bahan-bahan:
1 sudu madu asli
1 sudu air asam jawa (kenapa jawa yek??)
1/2 sudu putih telur (syor telur ayam sahaja)

Gaul sebati semuanya sampai mesra.
Sapu pada muka mulus kita.
Lepas 1/2 jam, boleh cuci muka.

*elok diamalkan pada waktu pagi dan petang. Maka kenalah bangun awal pagi.. Sekian.

p/s: Petua oleh Madu Lebah Asli Abi Honey Enterprise

15 ulasan:

Lady Windsor berkata...

Owh madu pun boleh jadi ubat jerawat ek? Bagus bleh try neh..

Darling, email me to ladywindsor24@yahoo.com. :)

duniafana berkata...

petua hilangkan jerawatdengan haba telapak tangan..

Remy hazza berkata...

simple jer petua tu..... tapi alhamdulillah... remy kurang berjerawat..... kalau ada pun sebab muka kena kotor.... tu pun jerawat yg manja2 jer.....

logorithm berkata...

Wah... boleh try petua nih nanti...

boni kacak berkata...

wah...first time saya tau pasal petua ni.. bagus ni

Asrul "iLham" Sany berkata...

pernah try menjadi gak :D

tehr berkata...

dah lama tak dijenguk jerawat batu
masa dulu2, memang risau bila ada jerawat
hehe

salam raya

LelakiSemalam berkata...

selalunya madu bukan untuk lagi jadi ummphhh ke...;)

Azham Vsvc berkata...

hehe...dah lama bergelumang dgn jerawat ni sampai I cannot remember the time that muka I bersih suci mulus aje....tp malas nak buat petua2 ni haha....almaklumlah duduk hostel susah hehe!

Woofer Storm berkata...

nak try je rasa,hehee

LadyBird berkata...

jerawat dah baik... :).. br lepas baik dr jerawat yg tetibe muncul tanpa diundang..

Telor Power berkata...

selamat hari raya BTK

betul ker petua ni....mcm boleh cuba jer.

Telor Power berkata...

selamat hari raya BTK

betul ker petua ni....mcm boleh cuba jer.

Tukang Karut berkata...

nasib baik aku tada jerawat...

Ibnu Kassim berkata...

baa~ CAK!!

wohooo.. boleh dpt kulit flawless ke? kne try ni..

LinkWithin

related posts with thumbnails