Sunday, December 11, 2011

Tips Tangkap Nyamuk


Dapat tangkap nyamuk kenyang memang sangat cool!
Seperti rasa cemerlang dalam ujian hidup..

Tips Tangkap Nyamuk

1. Basahkan tangan anda sehingga ke pergelangan tangan sahaja.
2. Ambil sedikit shower foam, gosok pada tapak tangan.
3. Dengan tangan yang berbuih itu, segeralah tangkap saspek tersebut.
Pasti dia susah lari sebab lemas dalam ombak rindu buih sabun.
4. Setel!! Boleh cuci tangan anda. Sekian..

Tahniah kepada anda yang Jangan Baca Sahaja,
 tapi terus Bertindak dengan serta-merta!! (>.<)
Hapuskan AEDES!! penat iklan KKM/MOH menari di blog anda tu... 
Puasnya hati dapat tangkap nyamuk terutamanya nyamuk montel yang kekenyangan..


credited: cartoonstock.com

33 comments:

dill said...

Hapuskan Aedes! Tiada denggi!

dill.

Unknown said...

spray ridset je sng.hehehe

ewanthology said...

tido pakai kelambu

AmirFX said...

Bukan bakar kelambu ker kalau nak halau nyamuk? haha..

Lai Qma said...

ehehe..yeahh slalu jgk wat cmtu,mmg snang lah,tade saket2 tgn mau tp0k..ngee~~

Che Wan AlFateh said...

like yr info..=)

ciK LyndaWawa said...

good idea..pat jimat duit beli ridsect..=] ngeee

akubiomed said...

Kita jaga kebersihan jiran-jiran kita pula menternak nyamuk.

blog-tips-kurus said...

dill,
tapi kena dapat kerjasama drpd semua orang.. :-)

blog-tips-kurus said...

abah K,
entah2 jenama fumakila/mortein.. ;)

blog-tips-kurus said...

delarocha,
wajib kalau balik kampung arwah embah.. :)

blog-tips-kurus said...

Amir,
kayalah tokey kelambu macam tu! (>.<)

blog-tips-kurus said...

Lai Q,
yeay! ade geng tak sebas sekolah!!

blog-tips-kurus said...

NurF,
tq bebeh! (^.^)

blog-tips-kurus said...

cik LW,
o yeay! selamatkan bumi!! (>.<)

blog-tips-kurus said...

akubiomed,
pok je depa tu!! hhhmmm.. cobaaaaaannn... ;)

ciK LyndaWawa said...

oyeahh..gd2..........earth hour..eh..salan slogan laa...hehehe

Abu Bagi said...

abisla bilik basah kalau macam tu hahahhaa

ORLANDO AHMAD said...

lumur klorox

zulkbo said...

salam..
alhamdulillah..
rumah saya bebas nyamuk
setakat ini..harapan berkekalan

Unknown said...

malam ni tak ada pulak nyamuk
kalat tak boleh terus dicuba ni

Ezad Skytech said...

sembur ridsect sebelum tidur...senang...hee~

blog-tips-kurus said...

cik LW,
ok lah tu!! (>.<)

blog-tips-kurus said...

Abu,
boleh dikeringkan, kan? hihi!

blog-tips-kurus said...

OA,
bahaya! tangan kita yang terancam dulu.. ;)

blog-tips-kurus said...

bro zul,
salam.
syukur.. semoga sentiasa dilindungiNya. :-)

blog-tips-kurus said...

tehr,
nyamuk takot tu! haha!

blog-tips-kurus said...

Ezad S,
ikut pengalaman-kalau di kampung, < efisyen tu.. (",)

uncle gedek said...

ada tak tips tangkap pencuri?

blog-tips-kurus said...

Uncle G,
nyamuk=PENCURI darah.. (>.<)

LadyBird said...

jom bunuh nyamuk..
suke tangkap nyamuk hidup2..
lps tu cabut kaki die.. kanan.. kiri..
lepas tu sayap die..
biarkan die menggelupur dalam keadaan togel :P

kejam gila..

blog-tips-kurus said...

LadyB,
'zolim' rupanya awek ni. ish! ish!

nems said...

Jiran sebelah ada kolam kecik penuh ngan jentik-jentik. Patutlah selama nih nyamuk banyak semacam.

Selain membazir duit sendiri beli ubat jentik-jentik dan menyusahkan diri panjat pagar untuk bubuh ubat dalam kolam tu kan..apa yang boleh saya buat?

Ubat jentik-jentik tahan berapa lama yer?

FYI Jiran tu tak duduk umah tu.

LinkWithin

related posts with thumbnails