Ahad, 11 Disember 2011

Tips Tangkap Nyamuk


Dapat tangkap nyamuk kenyang memang sangat cool!
Seperti rasa cemerlang dalam ujian hidup..

Tips Tangkap Nyamuk

1. Basahkan tangan anda sehingga ke pergelangan tangan sahaja.
2. Ambil sedikit shower foam, gosok pada tapak tangan.
3. Dengan tangan yang berbuih itu, segeralah tangkap saspek tersebut.
Pasti dia susah lari sebab lemas dalam ombak rindu buih sabun.
4. Setel!! Boleh cuci tangan anda. Sekian..

Tahniah kepada anda yang Jangan Baca Sahaja,
 tapi terus Bertindak dengan serta-merta!! (>.<)
Hapuskan AEDES!! penat iklan KKM/MOH menari di blog anda tu... 
Puasnya hati dapat tangkap nyamuk terutamanya nyamuk montel yang kekenyangan..


credited: cartoonstock.com

33 ulasan:

dill berkata...

Hapuskan Aedes! Tiada denggi!

dill.

abah khalisha berkata...

spray ridset je sng.hehehe

delarocha berkata...

tido pakai kelambu

AmirFX berkata...

Bukan bakar kelambu ker kalau nak halau nyamuk? haha..

Lai Qma berkata...

ehehe..yeahh slalu jgk wat cmtu,mmg snang lah,tade saket2 tgn mau tp0k..ngee~~

Jia Nur Fizza berkata...

like yr info..=)

ciK LyndaWawa berkata...

good idea..pat jimat duit beli ridsect..=] ngeee

akubiomed berkata...

Kita jaga kebersihan jiran-jiran kita pula menternak nyamuk.

blog-tips-kurus berkata...

dill,
tapi kena dapat kerjasama drpd semua orang.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

abah K,
entah2 jenama fumakila/mortein.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

delarocha,
wajib kalau balik kampung arwah embah.. :)

blog-tips-kurus berkata...

Amir,
kayalah tokey kelambu macam tu! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

Lai Q,
yeay! ade geng tak sebas sekolah!!

blog-tips-kurus berkata...

NurF,
tq bebeh! (^.^)

blog-tips-kurus berkata...

cik LW,
o yeay! selamatkan bumi!! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
pok je depa tu!! hhhmmm.. cobaaaaaannn... ;)

ciK LyndaWawa berkata...

oyeahh..gd2..........earth hour..eh..salan slogan laa...hehehe

ABU berkata...

abisla bilik basah kalau macam tu hahahhaa

ORLANDO AHMAD berkata...

lumur klorox

zulkbo berkata...

salam..
alhamdulillah..
rumah saya bebas nyamuk
setakat ini..harapan berkekalan

tehr berkata...

malam ni tak ada pulak nyamuk
kalat tak boleh terus dicuba ni

Ezad Skytech berkata...

sembur ridsect sebelum tidur...senang...hee~

blog-tips-kurus berkata...

cik LW,
ok lah tu!! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

Abu,
boleh dikeringkan, kan? hihi!

blog-tips-kurus berkata...

OA,
bahaya! tangan kita yang terancam dulu.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

bro zul,
salam.
syukur.. semoga sentiasa dilindungiNya. :-)

blog-tips-kurus berkata...

tehr,
nyamuk takot tu! haha!

blog-tips-kurus berkata...

Ezad S,
ikut pengalaman-kalau di kampung, < efisyen tu.. (",)

gedek! berkata...

ada tak tips tangkap pencuri?

blog-tips-kurus berkata...

Uncle G,
nyamuk=PENCURI darah.. (>.<)

LadyBird berkata...

jom bunuh nyamuk..
suke tangkap nyamuk hidup2..
lps tu cabut kaki die.. kanan.. kiri..
lepas tu sayap die..
biarkan die menggelupur dalam keadaan togel :P

kejam gila..

blog-tips-kurus berkata...

LadyB,
'zolim' rupanya awek ni. ish! ish!

nems berkata...

Jiran sebelah ada kolam kecik penuh ngan jentik-jentik. Patutlah selama nih nyamuk banyak semacam.

Selain membazir duit sendiri beli ubat jentik-jentik dan menyusahkan diri panjat pagar untuk bubuh ubat dalam kolam tu kan..apa yang boleh saya buat?

Ubat jentik-jentik tahan berapa lama yer?

FYI Jiran tu tak duduk umah tu.

LinkWithin

related posts with thumbnails