Ahad, 25 Disember 2011

Tips Langsing Untuk Bakal Pengantin

dodel from AinZulaikha. 

Sila jangan cemburu dengan kecomelan doodle hasil tangan seni Ain Zulaikha tomey yang memakai kelip rambut riben kuning (kartun beliau laa..). Ada  ciri-ciri Ustazah Pilihan , kan!!? hihi! Merci beaucoup my dear.(>.<) 

Tips langsing ini tidak memerlukan anda mengeluarkan sebarang modal wang tetapi hanya sedikit pengorbanan diperlukan.

Caranya ialah amalkan mandi awal pagi sebelum waktu Subuh. Ada sanggup? hehe! Tak aci guna air suam tapi mula-mula tu, bolehlaaaa... Bila nak mula ni? Apabila anda dah tetapkan tarikh nikah; ikut majalah Nur ni laa.. Tempoh tu biarlah munasabah ya, sesuai dengan lapisan lemak kita. hoho!

Amalan ini mampu kurangkan lemak degil yang berkumpul dalam badan dan mampu kuruskan badan. Selain itu, ia juga mampu merawat selsema anda. Murah rejeki bangun awal pagi terus mandi ni.. Sebenarnya tips ini boleh diamalkan oleh sesiapa sahaja, tak semestinya bakal pengantin. Selamat mandi seawal pagi! 

credited: Nur November 2011

33 ulasan:

Suhami Ahmad berkata...

haaa....selain tu, apo kato suruh pengantin tu turun balapan untuk jogging...kompem langsing...hihi

dill berkata...

wah! kene bangun kul 5am ni kalau nak kurus

dill.

akubiomed berkata...

Biarlah kekal langsing walaupun sudah berkahwin jangan pontongan lepas kahwin potongan macam anak sudah 10. Lagi pun menjaga badan secara tidak lansung mendapat kesihatan badan.

Solihin Zubir berkata...

kenapa asik puji awek sy Ain Zulaikha tu?

sian la dia.. cmne nk langsing kalau asyik kenyang mkn puji ja.. ;-p

AmirFX berkata...

Turun main badminton sekali seminggu pun boleh langsing gak.. Cer try... haha...

LadyBird berkata...

akak.. kalau dah kurus cekeding.. kalau mandi pagi semakin kurus la ek?

Nur Zaheera berkata...

SANGGUP. haha ! nak kurusss macam perantin. kehkeh ;D thank you for sharingg.

EmpayarUtama berkata...

Ada tips lain yang senang tak

Tukang Karut berkata...

aku dah jadi pengantin baru yang basi dah... hoho...

tehr berkata...

betul2
memang bagus mandi awal pagi sebelum subuh
tu namanya usaha gigih tu

~SaL IjOu~ berkata...

da stat jadi cikgu nnt kite amalkan~ hehe~ ;p

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
suh manten laki je tau! manten pompuan nak elak sun-burnt! ;)

blog-tips-kurus berkata...

dill,
awak tu dah cikeding la dear.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
yang benar!! keep slim n fit!! sedap mata memandang.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

SZ,
heppppp!!! tak habis-habis pakcik sorang ni perasan. Ain ckp beliau nak khusyuk ngaji dulu, maknanya... :-)

blog-tips-kurus berkata...

Amir,
ok, itu pon bagus.

miss my racket!!

blog-tips-kurus berkata...

LadyB,
hahaha! itu tak mungkin. mandi pagi wangilah aura.. :)

KizZ berkata...

oh mandi pagi sebelum subuh boleh eh?Huu ingatkan tak boleh...TQ for da info yah..

P/S : Kalau rajin-rajin sudi-sudi lah join segmen "Bloglist Xchange" and "Review Ur Blog" dari Kiz kayh

blog-tips-kurus berkata...

Nur Z,
tak penganten pon kena langsing n fit tau!! :-)

blog-tips-kurus berkata...

EU,
hhhmmm... ni dah senang le tapi sukar, kan..!! ;)

blog-tips-kurus berkata...

TK,
haha! we r waiting the good news from U! ;)

blog-tips-kurus berkata...

bro tehr,
nak istiqomah tu yg berat. adeeehhh!!

blog-tips-kurus berkata...

Cikgu Sal,
bakal testimoni ni. tapi klu kurus sgt tak lawo la Cik Sal.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

KiZZ,
Insya Allah, cuba ye! :)

Apik Pehe berkata...

hehe..apik pun nak langsing

Alprablog™ berkata...

wah, admin blognya udah siap jadi pengantin nih :D

blog-tips-kurus berkata...

Apik,
hey budak kurus, tok sah la weyyy!!

logorithm berkata...

Cara cepat: pakai corset.


Terbaru dari Logokoko:

[U] Merry Christmas 2011

[U] Makan taik

[U] Deretan rumah kedai yang paling hodoh di Malaysia!

blog-tips-kurus berkata...

bro Logo,
itu menyeksakan! haha!

chii berkata...

chii slalu mandi lepas azan subuh..ok lagi kan :D

blog-tips-kurus berkata...

chii,
murah rejeki, awal pagi tu.. :)

Tanpa Nama berkata...

tak aci guna air suam tu maksudnya disyorkan mandi dgn air sejuk ke panas?

blog-tips-kurus berkata...

TN,
air sejuk bos. :)

LinkWithin

related posts with thumbnails