Khamis, 1 Disember 2011

Tips Cuci Cermin Mata


tiada gambar yang sesuai. harap maklum

Anda rabun? Kasihan..
tulaaa.. selalu sangat online sampai lebam. Allah tarik nikmat sikit-sikit tu. Kalau cukup bajet, buatlah lasik di klinik mata yang bertauliah.. rasanya pernah ada tawaran dalam Groupon bulan lepas, boleh buat easy payment.

Tips cuci cermin mata:
1. Alirkan di bawah air paip yang mengalir laju. Kalau air kecik, tiadalah maknanya..
2. Ambil shower foam, gently cuci cermin itu sambil tidak mengabaikan bingkainya.
3. Jangan guna sabun mandi, hasilnya berbeza. Tapi kalau darurat, guna je..
4. Selepas dibilas, sila lap dengan kain pengelap khas untuk cermin mata.
5. Jangan guna kain lain, nanti bercalar. Sayang wo! spek mahal!!
6. Siap!! itu je.. (>.<)
7. AMARAN! Jangan simply lap cermin mata dengan kain dan dalam keadaan kering. Kalau ada kesan ibu jari, silalah cuci sekejap dengan air. Jangan malas!!

**Tips ini disediakan oleh insan rabun yang telah memakai cermin mata almost 15 years. huhu! 

*Seksanya tengok Happy Feet 3D-kena double spek!!!
*Seksanya nak snorkelling..
*Seksanya nak bersukan.. (alasan tak konkrit!)
*Jagalah panca indera yang Allah beri itu.. jangan tengok porno, ok!!





30 ulasan:

Lelaki Ini berkata...

tak pakai spek mata lew...

Waqheh berkata...

bagus tips yg berguna...

orochimaruNM orochimaruNM berkata...

~ tengah plan nk belik spek baru..weeeeeeeeeeee..

akubiomed berkata...

Memang menyusahkab apabila bermata 4. Hajat hendak memakai cermin mata hitam RayBan tidak kesampaian lagi. :-)

dill berkata...

#leceh nak mandi laut/sungai/swimming pool
#leceh nak kuar dari keta, tiba2 penuh wap kat spek
#leceh kena tempah spek hitam+power sbb tak leh simply je pakai
#leceh.leceh.leceh.

thanks for the tips!

dill.

AmirFX berkata...

Ahahaa.. Nice tips.. Saya pun guna cermin mata gak tapi dapat gak bersukan.. hihi...

blog-tips-kurus berkata...

Lelaki ini,
thanks sudi baca entry WANITA ini.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

Waqheh,
mekasih.. :)

blog-tips-kurus berkata...

oro NM,
(panjangnye name!)
bajet.. bajet.. hehe! :)

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
samelah. huhu...!

blog-tips-kurus berkata...

dill,
thanks sebab tlg add list-LECEH itu. hehe! sabar ye.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Amir,
terkongkong le. kena bola, abes spek. huhu!

wak gelas berkata...

wak pon dah lama buat lasik jugakk.... eeeE wak dh datang niii nk komen komennn......

Asrul "iLham" Sany berkata...

xpki...

mata sy ohsem

:)

blog-tips-kurus berkata...

wak G,
kelaasssss kao wak G!!
berapa total cost? sila sapot saye. :)

blog-tips-kurus berkata...

AiS,
kamu bertuah.. :)

ghost writer berkata...

aku kadang2 guna wap mulut aku jer n then kesat ngan hujung tshirt aku.haha

Nur-nba berkata...

Bagus tips ni.. Tq for sharing.

Solihin Zubir berkata...

sy x pakai cermin mata...

mohon tips cuci mata bleh? hehe.. ;-p

LadyBird berkata...

ok kak.. :).. lady akan amalkan.. kdg2 lady masuk x lap pun.. lady tekuhkan kat tgn sampai air tu hilang .. kalau ade pun sikit.. dah ok dah untuk digunakan..

blog-tips-kurus berkata...

Ghost W,
patikel habuk2 halus masih ada pada cermin tu. tu le yg jadi calar-balar..

blog-tips-kurus berkata...

Nur,
same2.. thanks for reading! :)

blog-tips-kurus berkata...

SZ,
maka jagalah matamu itu.. cuci dengan air zam-zam yek. :-)

blog-tips-kurus berkata...

LadyB,
ai pon selalu buat macam itu. maklomle, nak cepat aje.. ;)

syahirooAhmad berkata...

:D mata pun dah mula rabun.... tak tahu bila nak guna spek..

blog-tips-kurus berkata...

syahirooA,
kalau dah start guna, sure power makin naik je..

Sophia Hany berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Sophia Hany berkata...

thanks kak ats caranya ^_^

blog-tips-kurus berkata...

Sophia H,
sama-sama.. :-)

ahmad yahaya berkata...

dah hampir 30 tahun hidup tak pakai spek mata dan dah hampir 13 tahun tonton porno.

kesimpulannya, jangan salahkan porno jika mata rabun. salahkan screen computer/tv berbentuk crt.

LinkWithin

related posts with thumbnails