Jumaat, 21 Oktober 2011

Tips Jadi Tangkas


Semakin berusia, semakin perlahan tahap kecekapan/ketangkasan diri. Berikut diturunkan rahsia mengasah skil masing-masing. Buat kat rumah je, tak payah p gym pon!

1. Cuba tangkap pen yang jatuh.
AMARAN: Sila guna pen yang dah rosak/habis dakwat. Nak thrill lagi, cuba jatuhkan dari aras yang lebih tinggi. Ia akan menajamkan koordinasi & melatih otak untuk bertindak pantas.

2. Baling bola tenis ke dinding
Cuba test, seberapa pantas boleh tangkap semula. Guna bola bukan tenis pon ok je.

3. Join kelas pertahankan diri untuk dptkan latihan pakar.
Sangat murni usaha ini.. (>.<)

Contoh bergambar tidak disediakan. Harap maklum.


*(Cosmopolitan Jul11)

30 ulasan:

Asrul "iLham" Sany berkata...

turun naik tangga setiap hari

:D

Tukang Karut berkata...

hoho... nak tangkas gak ni... stamina kena jaga... dah dekat dah ni... berdebar la...

dill berkata...

saye perlukan tuan blog buat demonstrasi dulu ye. jadi saye akan lebih bersemangat!

dill.

HEROICzero berkata...

haippp ! haipppp !

khaifaiz berkata...

yezzaa... kena praktis hari2 ni... yeaahhaaaaa

Azham Vosovic berkata...

kurangkan blogging--boleh tingkatkan ketangkasan tak? hehehehe

akubiomed berkata...

Setiap Jumaat, saya dan rakan-rakan akan bermain Badminton

ABU berkata...

wah hebak.. aku mmg nak tankas..tapi tak tangkas2 sampai skng.. blh la guna tips ni heheheehe

ghost writer berkata...

test jatuhkan diri kita dari katil 2 tingkat,tengok berapa pantas kita nak bangun balik.

Cikli berkata...

orang tangkas sembahyang di awal waktu.

LadyBird berkata...

cekap dan tangkas.. melatih minda dan fizikal lah ni..

blog-tips-kurus berkata...

AiS,
bagus! berapa tingkat tu ye..? ;)

blog-tips-kurus berkata...

TK,
hoho! bukan pgantin laki relax je ke.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

dill,
aiyakkk!!! sila bayangkan sahaja yek. lalala!! >.<

blog-tips-kurus berkata...

HEROicZ,
hhhmmm... motifnya? (^.^)

blog-tips-kurus berkata...

KhaiF,
practices make perfect!! bravo! *.*

blog-tips-kurus berkata...

Azham V,
u start it first, then share. ok? :-)

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
aktiviti sihat! tahniah w/pon sekali seminggu. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Abu,
HEBAT betul niat kamu itu.. :)

blog-tips-kurus berkata...

Ghost W,
mudah-mudahan masih berupaya untuk bangun.

*should be NO problem 4u!

blog-tips-kurus berkata...

Cikli,
yes! sangat tepat lagi menepati waktu.. :)

blog-tips-kurus berkata...

LadyBird,
yup! test diri sendiri.. :)

farz zull berkata...

ganti pen dengan botol sos/kicap untuk effect lagi extreme...haha! tiru cam Mr & Mrs Smith...;P

Zik berkata...

practice main ping-pong boleh jadi tangkas tak??? hehe

AmirFX berkata...

Nunchaku dan badminton boleh gak cuba.. Jom main badminton!

blog-tips-kurus berkata...

farz z,
bawahnya lapik tilam yek. hehe!

blog-tips-kurus berkata...

Zik,
rasanya semua games boleh latih kita jadi tangkas & fokus.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Amir,
jooommmm!!! (dalam mimpi ye. hoho!)

Suhami Ahmad berkata...

atok nak belajo kerate leh?

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
tomoi lagi best le atok.. (>.<)

LinkWithin

related posts with thumbnails