Sunday, December 25, 2011

Tips Langsing Untuk Bakal Pengantin

dodel from AinZulaikha. 

Sila jangan cemburu dengan kecomelan doodle hasil tangan seni Ain Zulaikha tomey yang memakai kelip rambut riben kuning (kartun beliau laa..). Ada  ciri-ciri Ustazah Pilihan , kan!!? hihi! Merci beaucoup my dear.(>.<) 

Tips langsing ini tidak memerlukan anda mengeluarkan sebarang modal wang tetapi hanya sedikit pengorbanan diperlukan.

Caranya ialah amalkan mandi awal pagi sebelum waktu Subuh. Ada sanggup? hehe! Tak aci guna air suam tapi mula-mula tu, bolehlaaaa... Bila nak mula ni? Apabila anda dah tetapkan tarikh nikah; ikut majalah Nur ni laa.. Tempoh tu biarlah munasabah ya, sesuai dengan lapisan lemak kita. hoho!

Amalan ini mampu kurangkan lemak degil yang berkumpul dalam badan dan mampu kuruskan badan. Selain itu, ia juga mampu merawat selsema anda. Murah rejeki bangun awal pagi terus mandi ni.. Sebenarnya tips ini boleh diamalkan oleh sesiapa sahaja, tak semestinya bakal pengantin. Selamat mandi seawal pagi! 

credited: Nur November 2011

33 comments:

Unknown said...

haaa....selain tu, apo kato suruh pengantin tu turun balapan untuk jogging...kompem langsing...hihi

dill said...

wah! kene bangun kul 5am ni kalau nak kurus

dill.

akubiomed said...

Biarlah kekal langsing walaupun sudah berkahwin jangan pontongan lepas kahwin potongan macam anak sudah 10. Lagi pun menjaga badan secara tidak lansung mendapat kesihatan badan.

Solihin Zubir said...

kenapa asik puji awek sy Ain Zulaikha tu?

sian la dia.. cmne nk langsing kalau asyik kenyang mkn puji ja.. ;-p

AmirFX said...

Turun main badminton sekali seminggu pun boleh langsing gak.. Cer try... haha...

LadyBird said...

akak.. kalau dah kurus cekeding.. kalau mandi pagi semakin kurus la ek?

Nur Zaheera said...

SANGGUP. haha ! nak kurusss macam perantin. kehkeh ;D thank you for sharingg.

Empayar Utama said...

Ada tips lain yang senang tak

NasQ said...

aku dah jadi pengantin baru yang basi dah... hoho...

Unknown said...

betul2
memang bagus mandi awal pagi sebelum subuh
tu namanya usaha gigih tu

~Sal Ismail~ said...

da stat jadi cikgu nnt kite amalkan~ hehe~ ;p

blog-tips-kurus said...

atok SA,
suh manten laki je tau! manten pompuan nak elak sun-burnt! ;)

blog-tips-kurus said...

dill,
awak tu dah cikeding la dear.. ;)

blog-tips-kurus said...

akubiomed,
yang benar!! keep slim n fit!! sedap mata memandang.. :-)

blog-tips-kurus said...

SZ,
heppppp!!! tak habis-habis pakcik sorang ni perasan. Ain ckp beliau nak khusyuk ngaji dulu, maknanya... :-)

blog-tips-kurus said...

Amir,
ok, itu pon bagus.

miss my racket!!

blog-tips-kurus said...

LadyB,
hahaha! itu tak mungkin. mandi pagi wangilah aura.. :)

KizZ said...

oh mandi pagi sebelum subuh boleh eh?Huu ingatkan tak boleh...TQ for da info yah..

P/S : Kalau rajin-rajin sudi-sudi lah join segmen "Bloglist Xchange" and "Review Ur Blog" dari Kiz kayh

blog-tips-kurus said...

Nur Z,
tak penganten pon kena langsing n fit tau!! :-)

blog-tips-kurus said...

EU,
hhhmmm... ni dah senang le tapi sukar, kan..!! ;)

blog-tips-kurus said...

TK,
haha! we r waiting the good news from U! ;)

blog-tips-kurus said...

bro tehr,
nak istiqomah tu yg berat. adeeehhh!!

blog-tips-kurus said...

Cikgu Sal,
bakal testimoni ni. tapi klu kurus sgt tak lawo la Cik Sal.. ;)

blog-tips-kurus said...

KiZZ,
Insya Allah, cuba ye! :)

Unknown said...

hehe..apik pun nak langsing

Alprablog™ said...

wah, admin blognya udah siap jadi pengantin nih :D

blog-tips-kurus said...

Apik,
hey budak kurus, tok sah la weyyy!!

logorithm said...

Cara cepat: pakai corset.


Terbaru dari Logokoko:

[U] Merry Christmas 2011

[U] Makan taik

[U] Deretan rumah kedai yang paling hodoh di Malaysia!

blog-tips-kurus said...

bro Logo,
itu menyeksakan! haha!

Unknown said...

chii slalu mandi lepas azan subuh..ok lagi kan :D

blog-tips-kurus said...

chii,
murah rejeki, awal pagi tu.. :)

Anonymous said...

tak aci guna air suam tu maksudnya disyorkan mandi dgn air sejuk ke panas?

blog-tips-kurus said...

TN,
air sejuk bos. :)

LinkWithin

related posts with thumbnails