Selasa, 13 September 2011

Petua Mengatasi Urat Kaki Timbul

lamanya tak jogging..

Anda rasa kaki anda seksi, panjang keding macam tiang letrik?? Atau kaki besar berbetis bunting padi?? nak beli seluar pon agak sukar.. Bersyukurlah dengan sepasang kaki sempurna yang Allah kurniakan itu.

Kalau urat-urat di kaki seksi anda itu timbul tersembol sana sini, janganlah gusar atau bergundah gulana sebab ada petua untuk mengatasinya. Caranya ialah seperti berikut:

1. Rebus segenggam kacang hijau TANPA gula. Agak-agak empuk je, jangan lama sangat. Then, makan kacang itu pada waktu pagi dan malam. (Mesti tak best ni! aku tak nak try!)

2. Angkat kaki ke atas ke atas-setinggi mungkin, setiap kali hendak tidur. Aku baring atas katil, angkat kaki ke atas & sandarkan pada dinding. Cara ni boleh kot! Tapi ade je lagi urat-urat timbul. Cissss!! Anggap je la itu petanda kita ni kurus. lalalala!!!!! Selamat mencuba ya. (>.<)

* Nephew cakap Math senang, BM susah sedikit. Maklomle, jawa totok!! Cuti raya asyik study tv 611-616 je..


37 ulasan:

Nur Misnan berkata...

hik5... bukan sekali yang cuba
kena selalu ler try..

khaifaiz berkata...

cara paling berkesan.. balut kaki anda dengan pembalut.. pembalut gula-gula pun boleh... miahahahaha

blog-tips-kurus berkata...

Nur M,
hehe! 'selalu' tak buat.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

Khaifaiz,
banyak le nak kena cari p'balut tuuuuuuuu... (",)

kpah k-poh berkata...

takot kaki jer yg 'kurus' pulak...

Asrul "iLham" Sany berkata...

"Baguslah blog akak ni. Penuh ngan tips2 berguna. Tips untuk lebatkan rambut takde?" kata Amer sambil membelai kepalanya yang semakin menipis.

ORLANDO AHMAD berkata...

gua susah nak beli kasut, kaki gua saiz german, kat sini banyak saiz Uk

izzad b* berkata...

pehe besar mcm mane lak?kekeke

blog-tips-kurus berkata...

kPah kPOP,
hehe! part tu memang bermasalah. part lain pon same jek. hoho!

blog-tips-kurus berkata...

AiS,
aiyoooooo Amer, mesti sebab banyak makan wak ajinomoto ni.

*gondol kan encem.. (",)

blog-tips-kurus berkata...

Ustaz OA,
elleeeeeeehhhhhhhhh!!!
pakai capal je la bro!

blog-tips-kurus berkata...

izzad,
ish! sensitif tu. babab kang!! ;)

Latifah berkata...

wow! tips yang bernas.
tapi kan sis, nak makan kacang hijau tu tanpa gula, ewwwww... rasanya...

kalau buat bubur kacang terus okay tak? hakhak...

;p

sahromnasrudin berkata...

kalau selalu jogging ok tak?? heheheeeee

Diana @ bilakukatacinta berkata...

nak petua...ilangkan tapak kaki pecah.. boleh?.. (request kemain pulak)

apik pehe berkata...

hehehe..apik biar jer...

anamizu berkata...

hehehe kelakor pulok bace :P

Tukang Karut berkata...

tak ada urat2 kaki timbul... nampak sangat banyak lemak! hoho...

AmirFX berkata...

Kalau dah urat timbul tu nampak lebih macho...

dill berkata...

urat kaki dill pun timbul. mcm amirfx cakap, nampak lebih macho. haha!

dill.

faiz berkata...

timbul mcm mane tu..tapi btol gak org laki lagi suka nmpk urat2 timbul ni..heheh

blog-tips-kurus berkata...

Cik Latifah,
acik pon salin petua kat majalah Harmoni yang oittt.. suka ati jela. :-)

blog-tips-kurus berkata...

SahromN,
sangat OK untuk kesihatan anda. (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

Diana,
u sental je dengan batu tu.. dah sabun bagai, lap & lumur losyen pulak. lagi elok pakai stoking. (^.^)

blog-tips-kurus berkata...

Apik P,
haha! ok, ok.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

anamizu,
ish! petua betul ni. hehe!

blog-tips-kurus berkata...

TK,
LEMAK berkrim kah? hoho!

blog-tips-kurus berkata...

Amir,
mmm.. urat macho?? (*.*)

blog-tips-kurus berkata...

dill,
bukan sebab awak tu kurus keding ke? (",)

blog-tips-kurus berkata...

Faiz,
hehe! suka yek?? hhhmmm...

Solihin Zubir berkata...

ish! lbih baik mkn bubur kacang.. haha..

Cikli berkata...

kurangkan berat badan. betis lega sedikit.

blog-tips-kurus berkata...

Solihin Z,
makan! makan! yami! :-)

blog-tips-kurus berkata...

Cikli,
itu memang betul! (>.<)

akubiomed berkata...

Terasa pun ada sebab kaki saya tidak isi. Haa..ha..

Selalu masalah urat timbul dan merengkok selalu berlaku kepada wanita. Saya difahamkan ia menyakitkan

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
saye mengalami urat timbul sebab gigih membanting tulang. huhu!

Azham Vosovic berkata...

alamak..... urat kat kaki sy mmg selalu timbul....

LinkWithin

related posts with thumbnails