Ahad, 25 September 2011

Tarabas ialah Bukan Hero Yang Kacak ~ The Cave of the Golden Rose

gaya jahat!


tak macam jahat pon!

Hero mesti kacak ke?
Kalau bukan hero, muka mesti ala tak siap-pecah rumah..
Tarabas dalam The Cave of the Golden Roses tu adalah contoh teledrama bukan hero yang bajet hensem. Hakikatnya beliau memang hensem walau pon diarahkan untuk melakonkan watak jahat atau bukan hero.

Terima kasih kepada TV9 yang sudi menyiarkan drama bersiri tahun 1991-1996 ni. (Sila rujuk wikipedia). Setiap Ahad, jam 10 malam. Kenapa lambat sangat? Acik dah ngantuk ni.. adehhhh... :( 

Italian fantasy film series ni best wooo!! Namanya pon fantasi, so memang banyak tak logik. hehe! Selamat menonton! (>.<)

*Bila Moero Attack nak diulang tayang ni...??

credited: photobucket.com

36 ulasan:

Zulfikar Hazri berkata...

hahahaha, dulu pernah panggil sorang ustaz ni ustaz tarabas.. sebab muka dorang sama...

hahahahhahahaha

cerita ni best...

blog-tips-kurus berkata...

ZH,
hoho! di manakah Ustaz itu sekarang? kim salam..

on air ni. terpaksa tahan ngantuk utk Tarabas. lagho! huh!!

ABU berkata...

syok gila layan cerita ni dulu dulu msa zaman paliolitik.. skrng diulngtayang lagi...slmt mnnton..

Tukang Karut berkata...

kenapa aku tk pernah tengok pun cerita tu?

dill berkata...

oh. suke tarabas dari romualdo yang asik lemah je tu. lalala~

dill.

AmirFX berkata...

Heroin pun cantik gak.. Mantap gitu.. haha... Summersault berpusing!

blog-tips-kurus berkata...

Abu,
jaman Paleolitik sampai sekarang suka layan cerita ini. hehe!

blog-tips-kurus berkata...

TK,
hhhmmm... tak sesuai dengan jiwa anda. abaikan je. ;)

blog-tips-kurus berkata...

dill,
itulah faktor utama ai suka bro T compare to Mr R.. hoho!

blog-tips-kurus berkata...

Amir,
kalau Fantaghiro tu 'berisi' sikit, mesti lagi cun.. :-)

mana Chun Moero Attack???

anamizu berkata...

sungguhpun TARABAS jahat,kehensemannye terserlah! owhh tarabas!!




cik ana.

Zul Fattah berkata...

muka cam gambit je.. yg bajet cool tu.

apik pehe berkata...

alaa..buat masa sekrang ni susah nk tengok tv..huuu

blog-tips-kurus berkata...

anamizu,
ewah! ewah! budak ini.. ;)

L berkata...

hoho.. bez x,, huhu

jom solat?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/6-jahanam-2.html

blog-tips-kurus berkata...

Zul F,
tak le... beliau lagi cool hensem drpd itu en Gambit

blog-tips-kurus berkata...

Apik P,
hehe! budak-budak jangan tengok TV je.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

en L,
bergantung kepada jiwa kamu. hehe!

Cik SHiNJU berkata...

Sejak tayang smula ni ai mmg x miss lg..heheh...Tarabas cool... U amik Romualdo hokay,Tarabas ai punye.. kami dh plan nak bertunam pas raya aji nih.. kohkoh :P

blog-tips-kurus berkata...

Cik Shinju,
beliau ajak-ajak ciken je tu. jangan percaya lo! heh!

*beliau hidup lagi ke? mesti dah tua bangke... ;)

belog|amiyo berkata...

tak minat lah.. hehe

Asrul "iLham" Sany berkata...

antara my fave watak dalam cite ni...

suka karekter die

:D

qamarguyz berkata...

salam ziarah..
karakter yg menarik =)
best jugak kan

blog-tips-kurus berkata...

belog Amiyo,
lelaki mana boleh minat Tarabas. nanti pelik... ;)

blog-tips-kurus berkata...

AiS,
suka karektor dia je kan? kan? heeeeeeee...!

blog-tips-kurus berkata...

qamarguyz,
karektornya memang menarik. ke minat dia jugak?? :-)

wootwoot berkata...

macam gay pon ada muke mamat ni.miahahha

blog-tips-kurus berkata...

woot2,
itulah komen tulus ikhlas daripada seorang lelaki... ;)

HEROICzero berkata...

HAHAHAHA #epic cerita ni weh!

blog-tips-kurus berkata...

Hero,
ala-ala le.. best wooo!!! Itali mari. :-)

Tanpa Nama berkata...

Awesome review, I love your post.

Buy Zojirushi Bread Machine zojirushibreadmachine.com

akubiomed berkata...

Ini bukan kacak tapi sudah tahap cun. Kalau buang misai pakai kan tudung tentu ada yang sangka wanita :-)

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
saye pon rase begitu... hehe! ;)

amani berkata...

hensem woooo...rambut panjang kacak!

blog-tips-kurus berkata...

amani,
elehhhhhhh!!! sekarang dah tua lo!!

Elyani alysha berkata...

Hmmm sonok pe cite ni .. rasa nya x penah miss tngok cite ni sbb mak ngan ayah ska tngok .. pe lagi saya pon join lah skali hhahaha

LinkWithin

related posts with thumbnails